نماد آخرین خبر

هشدار به والدین؛ کودک خود را قربانی مدلینگ نکنید

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
هشدار به والدین؛ کودک خود را قربانی مدلینگ نکنید

باشگاه خبرنگاران/ يک روانشناس گفت: والدين بايد بدانند عکس‌هايي که از کودکان خود در دنياي مجازي به اشتراک مي‌گذارند حريم خصوصي کودک است که اين‌ کار مشکلاتي را براي فرد به وجود مي‌آورد.
 
آسيه اناري روانشناس باليني و مدرس دانشگاه در گفنگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره صفحات اينستاگرامي که والدين با نام فرزندانشان وعکس هاي آن ها براي جذب مخاطب ايجاد مي کنند گفت: اولين مسئله اين است که والدين نمي دانند، کودک در دوره نوجواني يا بزرگسالي با انتشار عکس ها و ابعاد خصوصي زندگيش در فضاي مجازي چه احساسي خواهد داشت.

وي افزود:پدرها ومادرها گمان مي کنند که با اين کار ايجاد خاطره براي فرزندانشان مي کنند، در صورتي که بايد بدانيم صفحه تجاري با صفحه شخصي متفاوت است.لذا والدين از کودکانشان در اين صفحات استفاده ابزاري مي کنند.

وي تاکيد کرد: زماني که کودکان بزرگ شوند ممکن است نسبت به نقص حريم شخصيشان شاکي باشند و رضايت دروني نسبت به اينکه اطلاعات زندگيشان با جزئيات در اختيار ديگران قرار گرفته شده را نداشته باشند. 

اين روانشناس در ادامه گفت: کودکان در گذر زمان در سنين نوجواني و جواني ممکن است در دام اعتماد به نفس پايين و يا اعتماد به نفس کاذب بيفتند و اين رفتار باعث مي شود از خود و هر آن چيزي که هستند فاصله بگيرند و دريک فضاي بزرگسالانه اي رشد کنند که منجر به بلوغ زودرس آن ها شود.

وي اظهار کرد: والدين آگاه باشند، با مدل کردن کودکان آزادي آن ها را مي گيرند. کودکي دوره رشد خلاقيت، بازي هاي بي هدف و آزادي هاي بيشتر است نه اين که کودک را مجبور به چيزي که دوست داريم، کنيم.

اين روانشناس درباره آسيب هاي مدلينگ در کودکي گفت: آسيب هاي متعددي از جمله بلوغ زودرس جنسي، عاطفي، هيجاني و اعتماد به نفس کاذب در آن ها ايجاد و باعث مي شود کارهايي را انجام دهند که مناسب سن کودک نيست.

اناري افزود: از طرف ديگر ممکن است کودکان به سن نوجواني برسند و دوستان و اطرافيانشان، عکس هاي دوران کودکي او را مسخره کنند و اين امر سبب فاصله گرفتن فرد از گروه همسالان خود شود و يا مدام فکر کند که ديگران او را مورد تمسخر قرار مي دهند.

اين روانشناس تاکيد کرد: والدين آگاه باشند شايد آن چيزي را که امروز خوب مي دانند، کودکانمان آن را در آينده خوب ندانند. به فرزندانمان در هر سني اجازه دهيم کارهاي متناسب با آن زمان را انجام دهند و رشد کنند.

 
وي گفت: کودکاني که به هر دليل اينفلوئنسر مي شوند، در سن و جايگاه خود قرار ندارند که اين امر منجر به فروپاشي شخصيت فرد در بزرگسالي مي شود  و کودک را ظاهر بين مي کند و زندگي اش عمقي ندارد.

مدل کردن کودکان چه تاثيري برروي ديگران مي گذارد؟

اناري گفت: ممکن است کودکان منبع مقايسه اي کودکان ديگر باشند.بيشترين تاثير روي خود کودکاني است که مدل شده اند.کودکاني که درگير نمايش هستند،  از خود واقعيشان فاصله مي گيرند.

اين روانشناس اظهار کرد: والدين براي اينکه خودشان را مطرح کنند از کودکانشان استفاده ابزاري مي کنند، که اين نوعي کودک آزاري است و او را از سن واقعي جدا مي کند.پدرها و مادرها در قبال آسيب هاي عاطفي، رفتاري، احساسي، جسمي و جنسي فرزندان خود مسئول هستند. 

وي در ادامه گفت: کودکان با دور شدن از سنين خود سبب رشد اجتماعي نادرست مي شوند و در دوران نوجواني رفتارهاي پرخطري را از خود نشان مي دهند و به افراد گوشه گير و منزوي تبديل مي شوند.

اناري خاطر نشان کرد: طبق تحقيقاتي که انجام شده است، کودکاني که تبديل به مدل هاي اينستاگرامي مي شوند، کودکان غمگيني هستند و با همسالان خود مشکلات زيادي دارند.هدف هاي عميق براي زندگيشان ندارند و براي آينده برنامه ريزي درازمدت ندارند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره