نماد آخرین خبر

جایی که حتما و باید به کودکان نه بگوییم

منبع
نمناک
بروزرسانی
جایی که حتما و باید به کودکان نه بگوییم

نمناک/ محدود کردن کودک يکي از کارهاي چالش برانگيز در زندگي مي باشد. ممکن است کودک شما بي وقفه اصرار کند، جيغ بزند، گريه کند يا پا بکوبد و حوصله شما را سر ببرد که بعضي از خانواده ها در اين جور مواقع از جنگيدن با کودک اجتناب مي کنند و بعضي ديگر از نااميد کردن او احساس گناه مي کنند اما افرادي هستند که با صلابت به آنها نه مي گويند.
نه گفتن به کودکان از مسئوليت هاي مهم در بين والدين مي باشد و نه گفتن هاي ما درس هاي مهم را به کودکان ياد مي دهد و مي تواند در زندگي به آن ها کمک کند. در اين قسمت از اصول تربيت فرزند در سايت نمناک 7 موقعيت را براي شما نام مي بريم که مي توانيد به کودک خود نه بگوييد و پيشنهاداتي را به شما ارائه مي دهيم که چگونه اين کار را انجام دهيد.

کي و چطور به کودکان نه بگوييم ؟
1. زماني که کارهاي آن ها به ديگران صدمه مي زند
به آنها بگوييد جلوگيري از آسيب ديدن، يکي از دلايل نه گفتن والدين مي باشد. کودکان مي توانند اين موضوعات و نتايج بد کارهاي خود را تشخيص دهند پس بايد آنها را راهنمايي کنيد و اجازه دهيد که انتخاب هاي مثمر ثمري داشته باشند و اين نوع نه گفتن به آنها کمک مي کند که کمي به فکر فرو بروند.
به عنوان مثال يک جايگزين را پيشنهاد دهيد تا بتواند کار هاي امن تري را انجام دهند مثلاً بگوييد که نمي تواني داخل بازي دوستت را هل دهي چرا که ممکن است سرش به جايي بخورد و در عوض مي توانيد با يک ديگر لي لي بازي کنيد.
 
2. زماني که خودشان قادر به انجام کاري هستند و از شما کمک مي خواهند نه بگوييد
گاهي اوقات کودکان از خانواده ها مي خواهند که کارهايي را براي آنها انجام دهند، در حالي که خود به تنهايي قادر به انجام آن ها هستند که در اين صورت نبايد به کودکان کمک کنيد. آنها نياز دارند که براي مهارت پيدا کردن در کاري آن را تمرين کنند و اين نوع نه گفتن به کودک کمک مي کند که توانايي خود را ارتقا دهد و مستقل تر باشد، کودک خود را تشويق کنيد که مسئوليت هاي شخصي اش را خودش انجام دهد مثلاً به او بگوييد که اکنون نوبت توست که ميز شام را بچيني.
آيا مي داني که چگونه بايد اين کار را انجام دهي؟ حالا من خودم امشب اين کار را مي کنم تا تو بتواني ياد بگيري.

3. زماني که کودک به چيزي نياز ندارد و فقط آن را مي خواهد
زماني که با اصرارهاي بيش از حد کودک براي خريد چيزي مواجه مي شويد که براي او بي مصرف است و اصلاً سالم نيست، مي توانيد به او نه بگوييد. شايد اين وسيله را تنها براي سرگرمي مي خواهد و نداشتن آن ضربه وارد نمي کند و نه گفتن در چنين مواقعي به کودک کمک مي کند تا بتواند نااميدي هاي زندگي را تحمل کند و تشخيص دهد که بدون يک سري چيزها هم مي تواند زندگي کند.
در چنين مواقعي مي توانيد به کودک خود بگوييد نه چنين چيزي را نمي خرم اما دوست دارم بدانم که چرا آن را مي خواهي و البته که حق با توست آن چيز واقعا جذاب است.

4. زماني که برنامه ها تغيير مي کند، به او نه بگوييد
زندگي يک اتفاق است و ممکن است در هر برهه از آن هر ماجرايي رخ بدهد و برنامه هاي ما را علي رغم ميل کودکان تغيير دهد و اين و نه گفتن به کودکان کمک مي کند که صبر و بردباري و انعطاف پذيري را ياد بگيرند.
برنامه جديد را در اين دوران طراحي کنيد و به آن ها تحويل دهيد تا راحت تر بتوانند با تغيير برنامه کنار بيايند، مثلا به آن ها بگوييد که نمي توانيم اين کار را امشب انجام دهيم.
اميدوارم که اين موضوع را درک کني اما مطمئن باش که دوستانت شب ديگري به منزل ما خواهند آمد، بيا يک برنامه براي فردا بچينيم. آيا مايلي اين کار را به فردا صبح يا فردا عصر موکول کنيم؟


5. زماني که ديگران به حضور کودک و يا لوازم او بيشتر نياز دارند
معمولاً کودکان به طور طبيعي کمي خودخواه هستند و نمي خواهند که ديگران به وسايل آنها دست بزنند اما گاهي اوقات افراد ديگري هستند که به لوازم آن ها بسيار نياز دارند. در مواقعي بايد به کودک خود بگوييد تا بخشندگي را ياد بگيرد و اين کار باعث مي شود که او در آينده انتخاب هاي بهتري داشته باشد تا بتواند از خود گذشتگي را ياد بگيرد.
مثلاً به او بگوييد که نه نمي تواني شنبه را با دوستان خود به بيرون بروي اما مي خواهيم امشب به تولد مادربزرگ برويم ما بايد بزرگ تر ها را دوست بداريم و بهتر است که اين کادو را براي او تهيه کنيم. مادر بزرگ دلتنگ توست.

6. زماني که اخيراً کاري را انجام داده و دوباره آن را درخواست مي کند
در مورد اصرار هاي بيش از حد و بي معناي کودک خود تسليم نشويد که اين نه گفتن به کودک کمک مي کند که بتواند به تعهدات خود وفادار باشد و اصرار نابجا نکند. و مي توانيد کارهاي جايگزين را به جاي کارهاي تکراري به او پيشنهاد دهيد.
مثلا به او بگوييد که نمي تواند در کلاس فوتبال ثبت نام کند اما به جاي آن مي تواند ورزش ديگري را جايگزين کند.

7. زماني که کودک مخالف ارزش هاي شما رفتار مي کند
بارها در نمناک اشاره کرده ايم که ما به کودکان خود در مورد ارزش ها و انتخاب هاي زندگي آموزش مي دهيم و گاهي اوقات آن ها احساس مي کنند که نياز به اعتراض کردن دارند اما مطمئن باشيد که شما تنها خانواده اي نيستيد که فرزندانشان چنين حسي را دارند و اين نه گفتن به آن ها کمک مي کند که بتواند اولويت بندي خود را در زندگي داشته باشد و بايد به بچه هاي خود در مورد ارزش ها و دليل نه گفتن تان توضيح دهيد و آن ها را متقاعد کنيد که نه گفتن شما بر حق بوده است.
مثلا به او بگوييد که نمي تواني تلفن همراه داشته باشي و اين تلفن ها براي کودکان در سن تو مناسب نيست. قطعاً کودک شما از نگفتن شما سپاسگزاري نخواهد کرد اما در آينده مي فهمد که اين نه گفتن ها بسيار به نفع بوده است.
محققان ثابت کرده اند استايل والديني که بيش از بقيه به کودکان فايده مي رسانند، ترکيبي از محدوديت ها و مهرباني ها است و به عنوان يک جوان بهتر است که اطلاعات و تجربيات خود را در اين مورد بالا ببريد. دليل نه گفتن را براي کودکان خود توضيح دهيد تا رضايت او را جلب کنيد و اصلاً در هنگام لزوم از نه گفتن خجالت نکشيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره