از بین بردن بوی سیر با ۱۷ راهکار واقعا اثربخش

چطور/ سير يکي از مواد غذايي بسيار خوشمزه با خواص زياد است. پزشکان براي پيشگيري از بسياري بيماريها همواره بر مصرف سير تأکيد دارند، اما چون بعد از مصرف اين مادهي پرخاصيت بوي بد دهان گريبانگيرمان ميشود، اغلب از مصرف آن صرفنظر ميکنيم. تحقيقات بسياري براي يافتن راهکارهايي جهت از بين بردن بوي سير انجام شده است که نتايج آن را در اين مقاله به شما ارائه ميکنيم. در ادامه با ما همراه باشيد
سير مادهاي بسيار خوشطعم و مغذي است که در بسياري از غذاها استفاده ميشود اما يک عارضهي جانبي ناخوشايند دارد: بوي بد. متأسفانه بوي سولفوريک سير ممکن است تا ۷۲ ساعت ادامه بيابد و از بين بردن آن بسيار دشوار شود. با اين حال روشهاي مؤثري براي خنثي کردن بوي بد سير و خوشبو کردن دهان وجود دارد.
اگر بخواهيم واضحتر صحبت کنيم بايد بگوييم بوي بد دهان مشکل دوم است! مشکل اول زماني پيش ميآيد که ميخواهيد سيرها را آمادهي خوردن کنيد! يعني بو گرفتن دستها. پس اجازه بدهيد ابتدا راهکارهايي را براي از بين بردن بوي دستها ارائه کنيم و سپس برويم سراغ بوي بد سير در دهان.
۱. ماليدن دست به فلزات
بوي سير ترکيبي است از مولکول مختلف که اکثر آنها حاوي گوگرد است. گوگرد بهخوبي به فلز ميچسبد، در نتيجه اگر دست خود را روي فولاد يا فلزات ديگر بکشيد مولکولهاي گوگرديِ سير که حاوي بوي بد هستند به فلز ميچسبند و بوي دست شما کمتر ميشود و از بين ميرود. گوگرد در مدار ۳p، چند الکترون ناپايدار دارد. در تماس با فلز، اين الکترونها در مدار بالاتر قرار ميگيرند و اين امر سبب پيوستگي پايدار مولکولي گوگرد و فلز ميشود. به همين دليل زماني که دست خود را روي فلزات ميماليم، مولکولهاي گوگرد به فلزات ميچسبند و بوي بد از بين ميرود.
۲. سيبزميني
سيبزميني را به دو نيم تقسيم کنيد و يک تکه از آن را آبپز کنيد. سپس سيبزميني آبپز شده را روي دستانتان که بوي سير گرفته است، بگذاريد. مراقب باشيد که دستانتان نسوزد!
۳. روغن زيتون
بعد از اينکه سيبزميني پخته را روي دستتان گذاشتيد اگر خداي ناکرده دستانتان کمي سوخت يا ملتهب شد، ميتوانيد از روغن زيتون بهعنوان پماد سوختگي استفاده کنيد.
۴. استفاده از خمير دندان يا دهانشويه
ميتوانيد روي دستهاي بوگرفتهتان خمير دندان يا دهانشويه بماليد. اين روش اثر طولانيمدت ندارد اما باعث ميشود حداقل دستتان بوي خمير دندان (مثلا با رايحهي نعناع) بگيرد و شدت بوي سير کاهش بيابد.
۵. جوش شيرين
ماليدن جوش شيرين روي دستها نيز ميتواند در برخي از موارد بوي بد سير را از بين ببرد. البته اين روش هميشه کارساز نيست.
۶. آب ليمو
آب ليموترش نيز گاهي در از بين بردن بوي بد دست که بر اثر تماس با سير ايجاد شده، مؤثر است و حالا سراغ روشهايي ميرويم که به شما کمک ميکند تا بوي بد سير دهان از بين ببريد.
۷. خردل بخوريد
خردل حاوي زردچوبه است که به از بين بردن بوي بد کمک ميکند. يک قاشق چايخوري خردل را بهمدت يک دقيقه در دهانتان بچرخانيد و بيرون بريزيد. سپس يکدوم قاشق چايخوري از آن را در دهانتان بگذاريد و ببلعيد. اين خردل تا اعماق ريههاي شما، جاييکه ترکيبات گوگردي سير توسط جريان خون منتقل شدهاند، ميرود.
همچنين شما ميتوانيد يکدوم قاشق چايخوري نمک را با دو قاشق چايخوري روغن خردل مخلوط کنيد و روندي را که در بالا ذکر کرديم، تکرار کنيد. فقط اين ترکيب را در دهانتان بچرخانيد و قورت ندهيد. بعد از حدود يک ساعت، دهنتان را با آب شستوشو بدهيد.
۸. آدامس بجويد يا قرص نعناع بخوريد
جويدن آدامس يا خوردن قرص نعناع، بهطور موقت بوي سير را از بين ميبرد. قرص يا آدامس نعناعياي را انتخاب کنيد که عصارهي قوي داشته باشد يا از روغن نعناع واقعي تهيه شده باشد.
۹. جعفري بخوريد
جعفري گياه معطر معرکهاي براي از بين بردن بوي بد سير در دهان است. جعفري حاوي مقدار زيادي کلروفيل است که بهعنوان خوشبوکنندهي طبيعي عمل ميکند. اين سبزي معطر داراي خواص ضدباکتري و ضدالتهابي است که ميتواند بوي بد دهان و حتي بدن را دقيقا از منشأ از بين ببرد. يادتان باشد هميشه جعفري تازه بجويد چون سبزيهاي خشک کلروفيل فعال ندارند.
۱۰. نعناع، هل، رازيانه، دانهي رازيانه و ميخک بجويد
اين گياهان و دانهها بوي سير دهان را خنثي ميکنند. ميخک، هل، رازيانه، دانهي رازيانه بجويد و برگ نعناع تازه بخوريد. برخي رستورانها بعضي از اين دانهها (بهخصوص دانهي رازيانه) را بعد از غذا سرو ميکنند.
۱۱. شير بخوريد
چربي موجود در شير بوي سير دهان را کاهش ميدهد. ترکيب آب و چربي بوهاي بد دهان را از بين ميبرد يا حداقل کاهش ميدهد. بعد از خوردن سير يک ليوان شير پرچرب بنوشيد. حتما نتيجهي آن را خواهيد ديد. شير ميتواند بر بوي سولفات سير غلبه کند.
۱۲. ماست بخوريد
نتايج چندين تحقيق ثابت کرده که خوردن حدود ۲۰۰ گرم ماست در کاهش باکتريها و سولفيد هيدروژن دهان (منشأ و علت اصلي بوي بد) مؤثر است. ماست ميتواند بوي سير دهان را هم از بين ببرد.
۱۳. دانهي قهوه بجويد
دانههاي قهوه حاوي ترکيبات ضدباکتري است و در از بين بردن و مبارزه با ميکروارگانيسمها که مسئول بوي بد دهاناند، مؤثر است. جويدن دانههاي قهوه بوي بد سير را کاهش ميدهد.
۱۴. خوراکيهاي سرد مصرف کنيد
وقتي غذاي گرم مصرف ميکنيد بوي سير تشديد ميشود. بنابراين بعد از مصرف سير غذاهاي سرد مانند بستني، دسرها و تنقلات يخي ديگر ميل کنيد.
۱۵. ليموي تازه بخوريد
ليموترش باکتريهايي را که عامل ايجاد بوي بد دهان هستند از بين ميبرد و يکي از مؤثرترين خنثيکنندههاي بوست. آب يک ليموي تازه را بگيريد و با يک ليوان آب مخلوط کنيد و بنوشيد. حتي ميتوانيد ليمو را بهتنهايي و بدون آب مصرف کنيد. جويدن پوست ليمو هم بسيار مؤثر است.
۱۶. يک فنجان چاي سبز يا چاي نعناع بنوشيد
چاي سبز يا چاي نعناع حاوي پليفنل است که به کاهش غلظت سولفيد هيدروژن کمک ميکند. نوشيدن يک فنجان چاي سبز يا نعناع هنگام صرف غذا يا بعد از آن تا حد زيادي بوي غيرقابل تحمل سير را از بين ميبرد و دهانتان را خنک و خوشبو ميکند.
۱۷. به بهداشت دهان و دندان خود رسيدگي کنيد
از خميردندانهاي اکسيژنرسانِ حاوي فلورايد استفاده کنيد و بلافاصله بعد از خوردن سير مسواک بزنيد. از نخ دندان هم استفاده کنيد چون ممکن است قسمتي از غذا يا سير بين دندانهايتان بماند و با مسواک برطرف نشود.
سطح زبان جايگاه مناسبي براي رشد باکتريهاي توليدکنندهي بوي بد دهان است؛ پس هميشه از تميزکنندهي زبان (مسواک زبانپاککن) استفاده کنيد تا ذرات باقيماندهي غذا و باکتريهايي که باعث بوي بد سير در دهان ميشوند، از بين بروند.
آخرين قدم غرغره کردن دهان و گلوست که ترکيبات فرار گوگرد و بوي بد دهان را از بين ميبرد.
اميدواريم اين راهکارها براي شما کارساز باشد و بتوانيد با خيال راحت از سير در غذاهاي خود استفاده کنيد، چون سير با خواص بسيار زيادي که دارد در پيشگيري از انواع بيماريها نقش مؤثري ايفا ميکند.