نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

احکام ازدواج با خواهرزن چیست؟

منبع
بيتوته
بروزرسانی
احکام ازدواج با خواهرزن چیست؟

بيتوته/ زن و شوهر تا زماني که در عقد هم هستند چه موقت و چه دائم، خواهر زن و شوهر خواهر در هيچ شرايطي نمي توانند باهم ازدواج کنند و يا رابطه اي داشته باشند. در ادامه به نظر علماي ديني در مورد ازدواج با خواهر زن و علت و چگونگي آن توضيح داده ايم.
ازدواج با دو خواهر:
از ديدگاه اسلام، ازدواج با دو خواهر به صورت همزمان حرام است و باطل است. به اين احکام ديني در قرآن اشاره شده است.
ازدواج با دو خواهر بطور همزمان از نظر اسلام و براساس آيه ي شريفه ي 23 سوره ي مبارکه ي نساء که مي فرمايد : «حُرِّمَتْ عَلَيْکُمْ أُمَّهَاتُکُمْ وَ بَنَاتُکُمْ وَ أَخَوَاتُکُمْ وَ عَمَّاتُکُمْ وَ خَالاَتُکُمْ وَ بَنَاتُ الْأَخِ وَ بَنَاتُ الْأُخْتِ وَ أُمَّهَاتُکُمُ اللاَّتِي أَرْضَعْنَکُمْ وَ أَخَوَاتُکُمْ مِنَ الرَّضَاعَةِ وَ أُمَّهَاتُ نِسَائِکُمْ وَ رَبَائِبُکُمُ اللاَّتِي فِي حُجُورِکُمْ مِنْ نِسَائِکُمُ اللاَّتِي دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَإِنْ لَمْ تَکُونُوا دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْکُمْ وَ حَلاَئِلُ أَبْنَائِکُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلاَبِکُمْ وَ أَنْ تَجْمَعُوا بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ إِلاَّ مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّ اللَّهَ کَانَ غَفُوراً رَحِيماً ﴿23﴾» 
حرام شده است براي شما ازدواج با مادرانتان و دخترانتان و خواهرانتان و عمه‌هايتان و خاله‌هايتان و دختر برادر و دختر خواهر و مادرانتان که به شما شير داده‌اند (مادر رضاعي) و خواهران رضاعي و مادران زنان شما و ربيبه‌هاي شما که در دامن شما تربيت شده‌اند از زنانتان که با آنان همبستر شده‌ايد، و اگر با زن‌هايتان همبستر نشده‌ باشيد بر شما باکي نيست که (بعد از طلاق دادن زن) با دختر او ازدواج نماييد. و نيز بر شما حرام شده است ازدواج با زنان فرزندانتان که از صُلب شمايند. و حرام شده است جمع نمودن بيت دو خواهر مگر آنچه که به تحقيق در زمان گذشته بوده است (و مربوط به قبل از نزول اين حکم است و خداوند از آن درگذشت زيرا که) خداوند بخشنده و مهربان است. (نساء، آيه 23)
اما ازدواج با دوخواهر اگر در دو زمان باشد اشکال ندارد و اينکه گفته شده است حضرت يعقوب نبي (ع) با دوخواهر از دختران دائي خود ازدواج نموده است بيشتر در منابع سني آمده ودر منابع شيعه ازجمله بحار الانوار. بعد از فوت همسر اول خود (ليا) با خواهر زن خود (راحيل) ازدواج کرد.
آيا مي توان با خواهرزن ازدواج کرد؟
کسي نمي تواند همزمان با دو يا چند خواهر ازدواج کند. بنابراين اگر مردي با زني ازدواج کند، تا زماني که از وي جدا نشده نمي تواند با خواهرش ازدواج کند که البته در اين مورد خواهرزن، محرم شرعي که ملزم به رعايت حجاب نيست، نخواهد بود. بلکه از اين جهت نامحرم است. قابل ذکر است اگر مردي زنش را طلاق رجعي (طلاقي که مرد مي تواند باز زن را به ازدواج خود در آورد) دهد، زيرا در اين نوع طلاق در عِدّه قانوني (مدتي که زن پس از طلاق يا فوت شوهر نبايد ازدواج کند)، زن همانند زوجه مرد فرض مي شود، تا پايان عده، حق ازدواج با خواهر زن وجود ندارد ولي در ساير طلاق ها يا عدّه ي عقد موقت، مي توان در ايام عِدّه با خواهر زن ازدواج کرد.

ازدواج با خواهر زن
اگر کسي زني را به عقد دائم يا موقت خود در آورد تا زماني که آن زن در عقد او است نمي تواند با خواهر آن زن ازدواج کند اما در صورت طلاق :
• اگر همسرش را طلاق رجعي بدهد در زمان عده نمي تواند با خواهر او ازدواج کند.
• در عده طلاق بائن احتياط مستحب آن است که مرد از ازدواج با خواهر زن خودداري کند.
• در عده عقد موقت ازدواج با خواهر زن بنابر احتياط جايز نيست.

نظر آيت الله مکارم شيرازي در مورد حکم ازدواج با خواهر زن
پرسش : آيا ميتوان همزمان با دو خواهر ازدواج نمود؟
پاسخ : هرگاه زنى را براى خود عقد کند تا وقتى آن زن در عقد اوست نمى تواند با خواهر آن زن ازدواج کند، خواه عقد دائم باشد يا موقت، حتى بعد از طلاق مادام که در عدّه است، در صورتى که عدّه رجعى باشد، نمى تواند خواهر او را بگيرد و احتياط مستحب آن است که در عدّه طلاق بائن با او ازدواج نکند، همچنين در عدّه متعه، خواه بعد از تمام شدن مدّت باشد و يا بخشيدن مدّت.

نظر امام خميني راجع به حکم ازدواج با خواهر زن
بين دو خواهر جمع کردن در ازدواج جايز نبوده و به هر حال حرام و باطل است، نسبى باشند آن دو خواهر يا رضاعى؛ در ازدواج دايم باشد يا منقطع و يا مختلف؛ آن ها را در يک شهر سکني دهد يا در دو شهر مختلف؛ پس اگر با يکى از دو خواهر ازدواج نموده باشد و پس از آن با خواهر ديگر ازدواج کند عقد دومى باطل است نه اولي، چه به اولى دخول کرده باشد يا نه. و اگر عقد آن ها مقارن هم شود، به اين که آن ها را با يک عقد يا در يک زمان، عقد نمايد، هر دو با هم باطل مي با‌شند.
به همين جهت است که در اسلام تنها در مواردي مانند فوت همسر يا طلاق دادن همسر دايم و اتمام يا بخشش مدت نکاح موقت و سپري شدن عده زن، ازدواج با خواهر او جايز و صحيح است.
دلايل اسلام براي حرام کردن ازدواج با خواهر زن، يا ازدواج هم زمان با دو خواهر چيست؟
شايد حکمت و فلسفۀ اين‌که اسلام از ازدواج هم‌زمان با خواهران جلوگيري کرده، اين باشد که :
• حرمت و شخصيت زن را حفظ کند، چنان‌که در ازدواج با دختر برادر زن و دختر خواهر زن رضايت و اجازه زن را شرط دانسته است.
• دو خواهر به حکم نسبت و پيوند نسبي و عاطفي، نسبت به يکديگر علاقه ي شديد دارند، اما زماني که رقيب هم شوند، نمي توانند علاقه ي گذشته را حفظ کنند. به همين دليل تضاد عاطفي در آنها پيدا مي شود که براي زندگي زيان بار است و اساس خانواده را از هم مي پاشد؛ زيرا هميشه در کشمش محبت و رقابت هستند.
• ازدواج با شوهر خواهر با طبع زنان که شوهر خواهر را از خود مي دانند و با آنان احساس خويشاوندي مي کنند، سازگار نيست.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره