۷ دارویی که هرگز نباید به کودک تان بدهید!

چاره چي/ اين 7 دارو را هرگز نبايد به کودک تان بدهيد!
1. آسپرين
هرگز به کودک خردسال آسپرين ندهيد، آسپرين مي تواند کودکان را در معرض ابتلا به “سندروم ري” قرار دهد بنا براين هميشه روي بر چسب دارو ها را با دقت بخوانيد، چون آسپرين گاهي اوقات با اسامي ديگري نظير “ساليسيلات” يا اسيد “استيل ساليسيليک” روي برچسب نوشته مي شود.
براي تب و ساير ناراحتي ها بايد مقدار مناسبي استامينوفن و يا ايبوپروفن به کودک بدهيد. اگر هم بدن کودک تان کم آب شده يا استفراغ مي کند، آسم يا مشکلات کليوي دارد و يا به بيماري طويل المدتي مبتلا شده، قبل از دادن ايبوبروفن با پزشک مشورت کنيد.
۲. دارو هاي سرماخوردگي و سرفه
آکادمي پزشکان اطفال آمريکا AAP توصيه مي کند که داروهاي سرما خوردگي و سرفه روي پيشخوان داروخانه ها را نبايد به خردسالان داد چون مطالعات نشان داده که اين دارو ها نه تنها به بهبودي علايم بيماري در کودکان اين سن و سال کمکي نمي کند، بلکه مي توانند مضر هم باشند. از طرفي علاوه بر بروز عوارض جانبي نظير خواب آلودگي، ناراحتي معده و جوش و کهير، کودک ممکن است دچار افزايش ضربان قلب، تشنج و حتي مرگ شود.
متاسفانه هر سال هزاران کودک به خاطر مصرف بيش از حد داروهاي سرماخوردگي و سرفه در مراکز فوريت هاي پزشکي بستري مي شوند.
۳. داروهاي ضدتهوع
هرگز دارو هاي ضد تهوع به کودکان ندهيد مگر آنکه پزشک تجويز کرده باشد. استفراغ اکثر کودکان کوتاه مدت است و بدون مصرف دارو خوب مي شود، علاوه بر آن داروهاي ضد تهوع ممکن است خطر بروز برخي ناراحتي هاي جسمي را افزايش دهند. حال اگر کودکتان زياد استفراغ مي کند کم کم بدنش دچار کم آبي شده بايد نزد پزشک برويد.
۴. دارويي که براي کودک ديگر تجويز شده
دارويي که براي کودک ديگري مثلا پسر کوچکترتان تجويز شده يا قرار است بيماري ديگري را معالجه کند، ممکن است براي کودک ديگرتان بي اثر بوده يا حتي مرگ آفرين باشد. تنها دارويي را به کودکتان بدهيد که پزشک به او تجويز کرده.
۵. دارويي که زمان مصرفش گذشته باشد
تمام داروهايي را که تاريخ مصرف شان گذشته از قفسه جمع آوري کنيد و دور بريزيد، چون نه تنها اثري ندارند بلکه ممکن است مضر هم باشند. علاوه بر آن، برخي دارو ها با اينکه هنوز تاريخ مصرف دارند با گذشت زمان کم کم تغير شکل و رنگ داده و ظاهري غير معمول پيدا مي کنند٬ آن ها را هم دور بريزيد منتها وقتي دارو ها را در سطل زباله مي اندازيد مراقب باشيد کودک تان به سراغ آن ها نرود. بهتر است سر کيسه زباله را ببنديد و آن را از خانه خارج کنيد.
۶. استامينوفن اضافه
در برخي دارو ها به منظور کمک به تسکين تب و درد استامينوفن وجود دارد، بنا براين مراقب باشيد استامينوفن اضافه به کودک ندهيد.
۷. داروهاي جويدني
قرص هاي جويدني براي اکثر خردسالان خطرناک است و احتمال دارد ا باعث خفگي شود. حال اگر مي خواهيد از قرص جويدني استفاده کنيد از پزشک يا داروساز بپرسيد که ايا مي توانيد آن را خرد کرده و همراه غذا هاي نرم مثل ماست يا پوره به کودکتان بدهيد يا نه.