نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

دلیل بد غذا شدن کودک چیست؟

منبع
بيتوته
بروزرسانی
دلیل بد غذا شدن کودک چیست؟

بيتوته/ دکتر جواد فيض با اشاره به اينکه کودکان هنگام بيماري به طور معمول بي‌اشتها مي‌شوند گفت: هر بيماري حتي يک سرماخوردگي ساده و نيز برخي از داروها از جمله شربت‌هاي سرماخوردگي و ضدسرفه مي‌توانند باعث بي‌اشتهايي شوند.
وي گفت: پس از بهبودي کودک و تمام شدن دوره درمان اين مشکل برطرف مي‌شود. در مورد بيماري چون عفونت ادراري که دوره درمان به نسبت طولاني با آنتي‌بيوتيک دارد، بازگشت اشتها احتياج به زمان دارد.
فيض افزود: در اين دوره به دليل بيماري و نيز مصرف دارو ممکن است کودک از لحاظ جسمي و رواني ضعيف شود و بي‌اشتهايي نيز اين وضع را بدتر مي‌کند. پس لازم است با بکار گرفتن روش‌هايي کودک براي خوردن غذا تشويق شود.
اين فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني کودکان يادآور شد: هنگام ابتلا به اسهال هم ممکن است کودک ميلي به خوردن غذا نداشته باشد. بهتر است اجازه دهيد کودک به مقداري که مايل است غذا بخورد، زيرا خوردن غذاي سبک‌تر و کمتر به بهبود اسهال کمک مي‌کند. اما دقت کنيد که وي آب و مايعات به اندازه کافي دريافت کند.

فيض تصريح کرد: يکي ديگر از عواملي که ممکن است موجب بي‌اشتهايي کودک شود، دندان درآوردن وي است. با اينکه اين امر از لحاظ علمي موضوع ثابت شده‌اي نيست، اما بسياري از مادران به تجربه مشاهده مي‌کنند که فرزندشان کمي قبل از بيرون زدن دندان جديد نسبت به غذا بي‌ميل مي‌شود.

وي گفت: تصورش را بکنيد اگر ما نيز تنها چند دندان داشته باشيم و قسمتي از لثه‌مان نيز به خاطر درآمدن يک دندان جديد متورم و دردناک شده باشد،شايد ميل چنداني به خوردن غذا نداشته باشيم.
در اين زمان ممکن است کودک بيشتر به خوردن غذاهاي مايع و نرم مانند سوپ يا پوره علاقه داشته باشد يا اينکه غذاهايي که نياز به گاز زدن و جويدن دارند مثل سيب زميني يا هويج پخته، نان يا کباب را ترجيح دهند.
اين فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني کودکان افزود: شايد هم در اين شرايط کودک تنها غذاهاي سرد مثل ميوه، شير يا بستني را قبول کند. در هر حال بهتر است زياد به او سخت نگيريد و غذاهايي را که بيشتر به آنها تمايل دارد در اختيارش قرار دهيد. در عوض پس از گذشتن اين دوره سعي کنيد غذاهاي مغذي‌تري برايش تهيه کنيد.
فيض گفت: يکي از عواملي که موجب مي‌شود کودک الگوي مشخص و مناسبي براي غذا خوردن داشته باشد اين است که از همان ابتداي شروع غذاي کمکي برنامه صحيحي را براي تغذيه او در نظر بگيريد. در شش ماهه اول پس از تولد به طور معمول تنها غذاي کودک شير مادر است و پس از آن به ‌تدريج با غذاهاي کمکي آشنا مي‌شود.
وي گفت: در پايان سال اول 70 درصد انرژي مورد نياز کودک از شير و 30 درصد آن توسط غذا تامين مي‌شود. در طول سال دوم اين نسبت به ‌تدريج برعکس مي‌شود تا در پايان سال دوم با قطع شيردهي، کودک تمام انرژي مورد نياز خود را از غذا دريافت مي‌کند

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره