چند راهکار برای تربیت فرزند پسر و دختر

باشگاه خبرنگاران/ تربيت فرزند يکي از دغدغه هاي مهم والدين است و اغلب اين پرسش که تربيت و نگهداري از کدام جنس (دختر و يا پسر) براي والدين سخت تر خواهد بود، همواره يکي از چالشيترين بحث هاي ممکن است و براي پاسخ به آن بايد فاکتورهاي متفاوتي را مد نظر داشت.
تربيت فرزند پسر با تربيت فرزند دختر تفاوت هايي دارد که والدين بايد به آنها توجه کنند. به گونه اي که پسرها نسبت به دخترها ممکن است شيطنت بيشتري داشته باشند و کارهاي مخاطره آميزي انجام دهند.
لذا والدين در تربيت فرزند پسر بايستي فضاي کافي و فرصت مناسب را جهت بازي براي آن فراهم کنند البته با در نظر داشتن مراقبتهاي لازم و در کشف دنياي پيرامون، او را ياري نمايند.
همچنين والدين بايد بدانند از آن جايي که تمايل پسران با دختران فرق مي کند، در برخي مسائل هم تفاوت دارند و نه بايد فراموش کرد که پسران،نحوه رفتار با جنس مخالف را از مادر خود آموخته و دختران نيز از پدر ياد مي گيرند. از همين روي اگر پدرها از طبيعت وجودي دختر کوچک خود آگاه نباشند و مطابق ميل خود با او رفتار کنند باعث ايجاد فاصله ميان خود و دخترشان مي شوند.
معمولا دختران نياز دارند که صحبت هايشان شنيده شود نه اينکه بدون شنيدن احساس هاي شان، از ابتدا راه حل ارائه شود. درباره ي پسران نيز مادران با مشکل مواجه مي شوند زيرا آنها نيز اگر کوچک هم باشند دوست دارند تا خودشان مشکل هاي شان را حل کنند.
جواد عيني پور روانشناس در گفتوگو درباره نحوه تربيت فرزند پسر و دختر، اظهار کرد: والدين علاوه بر اينکه نبايد ميان فرزندان خود هيچ تفاوتي قائل شوند، بلکه به نوع جنسيت آنها در نوع رفتار و تربيت بايد توجه کنند.
ووي با بيان مبحثي تحت عنوان خلقوخو در روانشناسي، ادامه داد: خلقوخوي فرزند پسر با فرزند دختر از همان اوايل تولد فرق دارد و هر کدام از آنها رفتارهايي وابسته به نوع جنسيتشان از خود نشان ميدهند.
اين روانشناس با اشاره به اينکه فرزند پسر پر تحرک است و بازيگوشي بيشتري دارد و برعکس فرزند دختر آرامتر است و کمتر بازيگوشي ميکند، افزود: همين تفاوتهاي رفتاري دختر و پسر، خانواده را نبايد دچار اشتباه در نوع رفتار کند و موجب سرزنش فرزند شود مثل «کاش تو دختر ميشدي يا کاش تو پسر ميشدي».
عيني پور تصريح کرد: والدين بايد درک بهتري از رفتارهاي فرزندان خود متناسب با نوع جنسيت آنان داشته باشند و با فرزند پسر خود رفتارهاي پسرانه و با فرزند دختر رفتارهاي دخترانه داشته باشند، چرا که اين برخورد عدالت را برقرار ميکند.
اين روانشناس با بيان اينکه خانواده ها بايد پسر يا دختر را همان چيزي که هست دوست داشته باشند، گفت: اين برخورد در هويت يابي جنسي فرزند تأثير گذاشته و چيزي را که خداوند پسر يا دختر آفريده موجب ميشود در آينده از ويژگيهاي رفتاري آن کاسته شود.
عيني پور گفت: پسران و دختران همان پدران و مادران آينده هستند و خانواده با رفتار مناسب سعي در شکل گيري درست هويت جنسي دارند.