نماد آخرین خبر

در ازدواج چه مسائلی را نباید پنهان کرد؟

منبع
حامي هنر زندگي
بروزرسانی
در ازدواج چه مسائلی را نباید پنهان کرد؟

حامي هنر زندگي/ زماني که دو نفر با يکديگر ازدواج مي‌کنند، توقع دارند تا زندگي خود را با صداقت شروع کرده و مسائل مهم و تاثيرگذار در گذشته و آينده را از يکديگر مخفي نکنند. در اين ميان دروغ گويي و پنهان کاري آرامش زندگي‌شان را برهم مي‌زند. بسياري گمان مي‌کنند اگر واقعيت فاش شود، طرف مقابل را از دست خواهند داد و يا با واکنش شديدي مواجه مي‌شوند؛ به همين سبب تصميم به پنهان کاري مي‌گيرند. توجه داشته باشيد که پنهان کاري کم کم به دروغ تبديل مي‌شود و زماني که حقيقت فاش شود ممکن است شرايط از کنترل خارج گردد. با آگاهي از پيامد‌هاي پنهان کاري در ازدواج و کمک گرفتن از يک فرد متخصص مي‌توانيد از بروز مشکل در زندگي زناشويي خود پيشگيري نماييد يا هرچه سريع‌تر آن را برطرف کنيد.

وقتي شما با فردي ازدواج مي‌کنيد که قرار است با او زندگي پايداري را بسازيد، بهتر است که تا جايي که مي‌توانيد از پنهان کاري دوري کنيد چرا که ممکن است فاش شدن هر رازي آثاري مخرب براي شما و زندگي‌تان داشته باشد. حتي اگر شخص مقابل هم متوجه اين راز‌ها نشود شما هميشه آشفتگي و آشوبي داريد که او اين موضوع را بفهمد.

شما موظف هستيد که هر چه در گذشته يا در حال برايتان رخ داده و تاثير آن بر زندگي‌تان مشهود است را با شخص مقابل در ميان بگذاريد و از او پنهان نکنيد. اگر اين پنهان کاري صورت بگيرد حتي اگر منجر به جدايي نشود نيز بعد از فهميدن راز توسط شخص مقابل بي اعتمادي و حتي خيانت صورت مي‌گيرد که جبران ناپذير است.

۱. مسائل مالي
اصولا مسائل مالي مخصوصا در آقايان مسئله‌ايست که پنهان شده و به شخص مقابل گفته نمي‌شود. وقتي که براي شروع يک زندگي اقدام مي‌کنند وضعيت مالي خود را نشان نمي‌دهند و بازگو نمي‌کنند و به طبع اگر وضع شخص مقابل خيلي هم بهتر باشد اين پنهان کاري ادامه دارد. تا زماني که وارد زندگي شوند اين مخفي کاري را ادامه مي‌دهد و درست وقتي که وارد يک زندگي شدند مسئله مالي که بسيار مهم است باعث تخريب رابطه مي‌شود. پس بهتر است وضعيت مالي خود که تاثير زيادي در ازدواج دارد را از قبل بيان کنيد.

۲. روابط جدي شما قبل از او
انسان‌هايي که قبل از او در زندگي شما حضور داشته‌اند و به صورت جدي باهم ارتباط داشتيد جزو مواردي است که حتما شريک زندگي شما بايد در رابطه با آن اطلاع داشته باشد چراکه ممکن است شخص قبلي به طور خيلي اتفاقي در هر لحظه از زندگي شما حضور پيدا کند و همه چيز خراب شود.

۳. مسائل جدي در رابطه با خانواده شما
مسائلي که در رابطه با خانوادتان هستند و زندگي شما را هم تحت تاثير قرار مي‌دهند بايد حتما به شريکتان گفته شود و اجاره ندهيد که بعد‌ها اين مسئله در زندگي مشترک شما مشکل ساز شود و روابطتان را تحت تاثير قرار دهد.

۴. بيماري‌هاي جدي
شما بايد بيماري‌هاي جسمي و روحي که داريد را با طرف مقابل‌تان در ميان بگذاريد؛ او قرار است با شما زندگي کند و هر بيماري که در شما وجود دارد زندگي او را هم تحت تاثير قرار مي‌دهد پس حق دارد که همه چيز را بداند.

۵. اخلاق‌هاي خاص
اگر اخلاق‌هاي خاصي داريد که خودتان مي‌دانيد شايد براي بعضي از افراد قابل هضم نباشد، سعي نکنيد آن را پنهان کنيد و براي اين که شخص مقابلتان را آزرده خاطر نکنيد آن رفتار را انجام ندهيد؛ آن اخلاق جزوي از شماست و شايد براي مدتي کوتاه يا بلند آن را نشان ندهيد، ولي با گذشت زمان ديگر نمي‌توانيد به پنهان کردنش ادامه دهيد.

۶. اعتياد

اگر به ماده خاصي اعتياد داريد حتما بايد آن را با همسرتان در ميان بگذاريد. اعتياد مسئله‌اي نيست که بتوانيد آن را براي هميشه پنهان کنيد. شايد تصور کنيد که مي‌توانيد بدون اطلاع از همسرتان اعتيادتان را ترک نمايي و کسي هم خبردار نمي‌شود، اما بايد اين را بدانيد که ترک اعتياد به هر گونه مواد مخدر مشکل است و نمي‌توانيد بدون کمک ديگران و مشاوره از پس آن بربياييد. ترک خودسرانه موجب بازگشت به مصرف مي‌شود و تمام زندگي مشترک و مسئوليت پذيري شما در قبال همسرتان را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

۷. خيانت
خيانت مسئله‌ايست که هميشه سعي براي پنهان کردن آن توسط فردي که انجامش داده وجود دارد. درصد تخريب رابطه شما بعد از خيانت بسيار زياد است، ولي توصيه مي‌شود که آن را پنهان نکنيد، چون ضربه آن براي هر دو طرف بسيار زياد است. اگر خيانت کرده‌ايد، ولي نمي‌خواهيد ديگر آن را تکرار کنيد به صورت منطقي اين مسئله را بيان نماييد.

برخي از مسائل هستند که شما مي‌توانيد آن‌ها را پنهان کنيد و با شريک زندگي‌تان در ميان نگذاريد و مشکلي هم شما و زندگي‌تان را تهديد نمي‌کند پس لزومي ندارد که او چيزي بداند.

۱. دروغ و پنهان کاري در ازدواج/ اشتباهات حل شده
اشتباهاتي که در گذشته‌تان صورت گرفته و شما آن را حل کرده‌ايد و قرار نيست هيچ تاثيري در زندگي شما داشته باشد و مطمئن هستيد که هيچ وقت باز نمي‌گردد. گفتن اين اشتباهات به همسرتان تاثيري در زندگي مشترک‌تان نخواهد داشت.

۲. مسائل مربوط به خانواده شما که تاثيري در زندگيتان ندارد
مسائلي که در خانواده شما رخ داده، ولي قرار نيست هيچ ضرر و تاثيري براي زندگي شما داشته باشند و کاملا شخصي هستند. پس لازم نيست راجب آن حرفي به شريک زندگي خود بزنيد.

۳. شخصي که در زندگي شما حضور پر رنگي نداشته
اشخاصي ممکن است در زندگي شما حضور يافته باشند، ولي تاثير مهمي نداشتند و شما رابطه عميقي با آن‌ها نداشتيد مثل خواستگار‌هاي سابق‌تان که لازم نيست اين اشخاص را براي طرف مقابلتان شرح دهيد. خاستگار سابق يک مساله کاملا رايج است و تاثيري هم در زندگي مشترک نخواهد داشت.

۴. بيماري‌هاي روحي و جسمي که بهبود يافته
بيماري‌هايي که در شما وجود داشته، ولي بهبود کامل پيدا کرده و ديگر اثري از آن‌ها نيست مثل افسردگي که در يک دوره وجود داشته و آن را درمان کرديد و قرار نيست که هيچ وقت برگردد پس لازم نيست که گفته شود، اما اگر احتمال مي‌دهيد که اين بيماري بازگردد حتما بايد شريکتان را در ميان بگذاريد.

پيامد‌هاي پنهان کاري چيست؟

جدايي و تمام شدن رابطه: بعد از آشکار شدن پنهان کاري احتمال اين که روابط ادامه پيدا کند بسيار کم است و در بيشتر موارد به جدايي ختم مي‌شود.

ايجاد شک و بي اعتمادي: اگر رابطه بعد از پنهان کاري ادامه پيدا کند پس قطعا با بي اعتمادي همراه مي‌شود و زن و شوهر ديگر نمي‌توانند به هم اطمينان کنند.

آسيب‌هاي رواني: شخصي که پنهان کاري مي‌کند فشار رواني بسياري را متحمل مي‌شود و مدام مي‌ترسد که رازش فاش شذه و رابطه‌اش با مشکل مواجه شود و اين ترس باعث آسيب‌هاي رواني مي‌شود.

ايجاد احساسات منفي در فرد: شخص ديگر نمي‌تواند کسي را که بسيار دوست داشته دوست بدارد و احساسات بسيار منفي به او پيدا مي‌کند.

خيانت: عموما خيانت موردي است که پنهان مي‌شود پس ممکن است که شخص مقابل هم براي تلافي اين کار را انجام دهد. اگر هم اين کار براي تلافي نباشد شخص براي اين که از پنهان کاري آزرده شده، براي فرار از اين موقعيت خيانت مي‌کند.

دلايل دروغ و پنهان کاري در ازدواج
پنهان کاري دلايل مختلفي دارد که هيچ کدام توجيه خوبي براي اين کار نيستند. شايع‌ترين دلايل دروغ و پنهان کاري در ازدواج به شرح زير هستند:

۱. وجود شخص سلطه گر در رابطه
اگر يکي از طرفين رابطه سلطه گر باشد فرد مقابل براي جلوگيري از اين که مورد خشم يا قضاوت واقع شود، پنهان کاري مي‌کند. پس بهتر است زوجين دست از سلطه گر بودن بردارند تا پنهان کاري ديگري را به دنبال نداشته باشد.

۲. بي اهميت دانستن موضوع
ممکن است فرد پنهان کار موضوعي که اتفاق افتاده را مهم نداند و فک نمي‌کند که ممکن است اين موضوع آسيب رسان باشد. پس موضوع مورد نظر را به همسر خود نمي‌گويد و آن را پنهان مي‌کند.

۳. دروغ و پنهان کاري در ازدواج/ ترس از دست دادن
در يک رابطه و زندگي مشترک طرفين به دليل ترس از دست دادن طرف مقابلشان ممکن است دروغ بگويند و پنهان کاري کنند و براي جلوگيري از تخريب زندگيشان مسئله را بيان نکنند.

دروغ و پنهان کاري در ازدواج/ تبديل شدن پنهان کاري به دروغ
اگر پنهان کاري ادامه پيدا کند، به جايي مي‌رسد که ديگر فقط به نگفتن واقعيت ختم نمي‌شود؛ در صورتي که براي پوشاندن پنهان کاري خود به دروغ رو بياوريد و واقعيت را پنهان کنيد، همين طور مجبوريد که دروغ‌هاي بيشتري بگوييد. دروغ پيامد‌هاي پنهان کاري را به صورت شديدتري در خودش دارد به دليل اين که شما نه تنها واقعيت را نگفته‌ايد بلکه آن را به صورتي ديگر بيان کرده‌ايد. پس از وقتي که آن را نگفته‌ايد کارتان اشتباه‌تر است و پيامد‌هاي جدي‌تري به همراه دارد.

تفاوت حريم شخصي با پنهان کاري
يک سري از مسائل به حريم شخصي شما مربوط است و بايد در همان جا بماند؛ چيز‌هايي که زندگي مشترکتان را به خطر نمي‌ندازد. شما نمي‌توانيد مواردي که حق طرف مقابلتان است را از او پنهان کنيد و اسم حريم شخصي روي آن بگذاريد. همسرتان حق دارد بداند شما کجا مي‌رويد، چه کار مي‌کنيد و با چه کسي رفت و آمد مي‌کنيد به اين دليل که زندگي او را هم تحت تاثير قرار مي‌دهيد. اما کليت اين که مي‌خواهيد به بيرون برويد و کاري را براي خودتان انجام بدهيد و يا در خانه تايمي را براي خود اختصاص دهيد به حريم شخصي شما نسبت داده مي‌شود. مثلا دفتر خاطرات حريم شخصي شماست و حق داريد که بدون نگراني در آن هر چيزي بنويسيد.

حل شک کاذب به پنهان کاري
اگر شريک زندگي شما به اين قضيه شک کرد که در حال پنهان کاري هستيد، ممکن است براي او سوتفاهمي ايجاد شده که نياز به حلش داريد. برايش تايمي را اختصاص دهيد و از او بپرسيد که مي‌خواهد چه چيزي را بداند. اگر در آن مورد چيزي را پنهان نکرده‌ايد براي او توضيح دهيد که اشتباه مي‌کند و آن طور که فکر مي‌کند نيست. اما اگر چيزي را پنهان کرده‌ايد بهتر است واقعيت را به او بگوييد.

راز پنهان شده را چگونه بيان کنيم؟
به سرعت مسئله را باز نکنيد: يکباره به سراغ اصل مطلب نرويد و همه چيز را بيان نکنيد. به او بگوييد که مي‌خواهيد راجب موضوعي مهم صحبت کنيد و از او بخواهيد که براي شما ساعتي را در نظر بگيرد.

مدعي نباشيد: طوري رفتار نکنيد که انگار مسئله مهمي نيست و حق به جانب رفتار نکنيد. آمادگي عذر خواهي کردن را داشته باشيد.

از نفر سوم استفاده کنيد: اگر مي‌خواهيد رازي بزرگ را فاش کنيد بهتر است يکي از دوستان مشترکتان حضور داشته باشد.

در يک جاي مناسب صحبت کنيد: هيچ گاه جا‌هاي شلوغ را انتخاب نکنيد. بهتر است در جايي صحبت کنيد که خلوت باشد و قبلا هم به آنجا رفته‌ايد و خاطره‌هاي خوبي در آن مکان داريد.

براي جلوگيري از پنهان کاري چه کاري بايد انجام دهيد؟
براي اين که شخص مقابلتان بتواند چيز‌هايي که پنهان کرده را به راحتي با شما بازگو کند، بهتر است که هميشه گوش شنوا براي او داشته باشيد و واکنش‌هايي نشان ندهيد که او از کار خود پشيمان شود و ديگر اين کار را انجام ندهد. جنبه شنيدن واقعيت را داشته باشيد و با رفتار خود کاري کنيد که هميشه واقعيت به شما گفته شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar