انواع موی فر و نحوه مراقبت از آنها؛ مو فرفریها حتما بخوانند

چطور/ موهاي فر چه نرم و مارپيچي باشند و چه فر بسيار ريز و سيمپيچي و پرحجم، زيبا و جذاباند. منتها تمام موهاي فر يک شکل و يک مدل نيستند و هرکدام از آنها بافت و حالت متفاوتي دارند. با اين حساب، اولين گام براي مراقبت از موهاي خود، شناخت الگوي منحصربهفرد نوع فر موهايتان است
مدل فر موي خودتان را بشناسيد
تمام انواع موهاي فر قوس و زواياي طبيعي دارند که اين زوايا در لايه کوتيکول مو، روزنههايي ايجاد ميکنند. در نتيجه، رطوبت و مواد مغذي موردنياز مو از اين روزنهها خارج و باعث تضعيف مو ميشوند. همچنين، چربي موجود در پوست سر، برعکس موهاي صاف، نميتواند بهراحتي از درون ساقه مو حرکت کنند و از ريشه به نوک موها برسد. به همين دليل، موهاي فر مستعد خشکياند؛ بنابراين، بايد با استفاده از محصولات مغذي و مرطوبکننده، از موهاي فر مراقبت شود.
روشهاي مراقبتي از انواع مدل موي فر، که آنها را در بهترين حالت خود قرار دهد، با يکديگر متفاوتاند.
انواع مدل موي فر زنانه
بهطور کلي، ۴ مدل موي فر داريم:
فر باز؛
فر کلاسيک؛
فر ريز؛
فر بسيار ريز سيمپيچي.
هريک از انواع موي فر ويژگيهاي خاص خود و همچنين روشهاي مراقبتي متفاوتي دارند.
۱. الگوي مدل موي فر باز (نوع 2a و 2b)
اين نوع مدل موي فر بهشکل حرف لاتين «S» و مواج است. حالت فريِ اين مدل مو در تمام ساختار آن يکدست نيست و در قسمت تاج سر صافتر از قسمتهاي ديگر است و در وسط ساقه مو نيز مواج ميشود. در اين مدل مو، نوک موها معمولا خشکتر از قسمتهاي ديگر آن است.
مدل موهاي فر باز به مرطوبکنندههاي سبک و تقويتکننده نياز دارند. اين مدل مو را ميتوان بهراحتي با فومهاي حجمدهنده و اسپريهاي حالتدهنده مرتب نگه داشت. البته براي جلوگيري از سنگينشدن آنها بايد از مواد مغذي و مرطوبکنندههاي سبک استفاده کرد. محصولات سنگينکنندۀ مو حلقههاي مواج مو را صاف ميکنند و حالتشان را از بين ميبرند.
کمآبي، هر نوع صدمه به مو، و استفاده از محصولات شيميايي سخت اين نوع موها را از حالت فري خارج ميکنند.
مواد مغذي ضروري موهاي فر باز
پليمرهاي سبکوزن: پليمرها نوعي مواد مصنوعي هستند که در توليد لوازم آرايشي مثل موس مو و اسپري مو به کار ميروند. اين مواد بهصورت يک لايه روي مو قرار ميگيرند و به آن حالت ميدهند. نوعي از پليمرها، با نام پليمرهاي سبکوزن، الگوي طبيعي فر مو را زيبا و برجسته و سبک و قابللمس ميکنند.
پروتئينهاي طبيعي: پروتئينهاي طبيعي مانند گندم هيدروليزشده و ابريشم تقويتکنندۀ بدن حتي ظريفترين موهاي فر را تقويت و محکم ميکنند و باعث پرحجمي و حرکت ابريشمي موها ميشوند.
هومکتانت گياهي: هومکتانت گياهي، که به جذب رطوبت کمک ميکنند، مانند آرنيکا و رزماري و چاي سبز، موجب مرطوب و درخشان شدن هر حلقه از مو ميشوند. اين مواد علاوه بر حفظ حالت فري مو، سلامت آن را نيز افزايش ميدهند (هومکتانتها دستهاي از مرطوبکنندهها هستند که به آنها مواد جذبکننده رطوبت هم ميگويند).
حجم بالاي مو + آبرساني = روشن و درخشان شدن مو
تارهاي مدل موي فر باز موجهاي سبکي دارند. البته شکل حلقههاي فر آن بدون اينکه بتوانيد پيشبيني کنيد با يکديگر فرق ميکنند. اين مدل مو معمولا در قسمت تاج سر صافتر است.
۲. الگوي مدل موي فر کلاسيک (نوع 2c و 3a)
اين نوع از موي فر هم مثل موي فر باز بهشکل حرف لاتين «S» است، با اين تفاوت که انگار با دو انگشتمان سر و ته حرف S را کشيده باشيم! حالت آن از ريشه تا نوک موها يکنواخت و بيشتر شبيه سيمپيچ است. وقتي اين نوع موي فر کمآب ميشود يا صدمه ميبيند، حالت فرياش را از دست ميدهد و وز ميشود. موهاي فر کلاسيک به مراقبتهاي ملايم و رطوبت متعادل نياز دارند.
موي فر کلاسيک پيچوتاب دارد، که اين حالت در تمام مو يکنواخت و يکپارچه است. در واقع، يکنواختيِ فري مو ويژۀ موهاي فر نوع 2c و 3a (کلاسيک) است. بدين ترتيب که تارهاي مو از ريشه تا انتهاي آن حلقهحلقه ميشود. از آنجا که شکل مو مارپيچي است، در قسمت کوتيکول مو روزنههايي توليد ميشود که موها را بهشدت در برابر کمآبي آسيبپذير ميکند.
اين مدل فر مو در صورت خشکي، تيره ميشود و حالت وز به خود ميگيرند.
مواد مغذي ضروري موهاي کلاسيک
ويتامينهاي مهم: ويتامينهاي ضروري مانند ويتامين E و B5 ، موها را مرطوب و براق نگه ميدارد. بهعلاوه، حالت سيمپيچي آنها را نيز حفظ ميکند و جلوي وزشدنشان را ميگيرد.
مرطوبکنندههاي گياهي: کرمهاي مرطوبکننده گياهي مو موها را کاملا مرطوب ميکند و موجب حجيمشدن آنها ميشود. بدين ترتيب، موها حالت فريشان را حفظ ميکنند و درخشان ميمانند.
پروتئينهاي طبيعي: پروتئينهاي طبيعي (از گندم گرفته تا ابريشم و سويا) نيز مانند مرطوبکنندهها رطوبت و حالت خوب فرها را حفظ ميکنند.
مرطوبکننده + مواد مغذي = تعادل
موهاي فر کلاسيک از ريشه تا نوک مو يک شکلاند. وقتي مو از سلامت کافي برخوردار باشد، مارپيچهاي اين مدل از مو حالتي يکنواخت و طبيعي دارند. منتها اگر خالي از رطوبت شوند يا صدمه ببينند، تارهاي مو وز ميشوند و حالتشان را از دست ميدهند.
۳. الگوي مدل موي فر ريز (نوع 3b و 2b)
اين مدل موي فر در تمام طول مو الگوي مارپيچي ريز دارد. حلقههاي ريز اين نوع موي فر گرايش به سبکوزني دارند. در صورت نرسيدن آب کافي به اين مدل مو، ساقه مو باز ميشود و شکلش را از دست ميدهد و موها حالتي انبوه و کنترلنشدهاي به خود ميگيرند و الگوي آنها نامنظم و در نهايت وز ميشوند.
در واقع، اين مدل مو تشنه آب است و هر مقدار آبي که به دست آورد بهسرعت به خود ميگيرد. موهاي فر ريز بايد دائما آبرساني شوند تا نرمي و استحکام خود را حفظ کنند.
مواد مغذي ضروري موهاي فر ريز
اسيدهاي آمينه: اسيدهاي آمينه خشکي موهاي فر را درمان ميکنند و بلافاصله آنها را در بهترين حالت و درخشاني قرار ميدهند. بعضي از محصولات آرايشي و بهداشتي داراي اسيد آمينه هستند و در فروشگاههاي عرضه محصولات بهداشتي در دسترساند.
پروتئينهاي ابريشم: پروتئينهاي ابريشم اطراف هر تار موي فر را گرفته و جلوي ازدسترفتن رطوبت مو را ميگيرند. همچنين، به آن حالت پرجنبوجوش منعطفي ميدهد که در نهايت، موجب زيبا به نظر رسيدن آنها ميشود. بعضي از محصولات آرايشي و بهداشتي حاوي پروتئين ابريشم هستند و در فروشگاههاي عرضه محصولات بهداشتي در دسترساند.
مرطوبکنندههاي گياهي: مرطوبکنندههاي اين مدل مو بايد قابليت تنفسي داشته باشند. از آنها ميتوان به بابونه، آلوئهورا و مخروطسانان اشاره کرد. اين مرطوبکنندهها رطوبت را به موها بازميگردانند و حالت فري موها را از درون به بيرون حفظ ميکنند و جلوي توليد چربي را ميگيرند.
رطوبت کافي + تغذيه مو = موهاي مرتب و کنترلشده
مدل موهاي فر ريز به مراقبت دائمي نياز دارد. موهاي فر هرچه ريزتر باشند، چربي سر سختتر ميتواند از پوست سر حرکت کند و به تمام قسمتهاي هر تار مو برسد و آن را مرطوب نگه دارد. وقتي به اين مدل مو توجه کافي نشود، خيلي زود رطوبت خود را از دست ميدهد و وز و آشفته ميشود.
۴. الگوي مدل موي فر بسيار ريز (4a ،4b و 4c)
تارهاي اين مدل از انواع فر مو از ريشه تا نوک مو بهصورت زيگزاگ و شبيه حرف لاتين «Z» و زاويهدارست. تارهاي اين نوع مو مانند سيمپيچهاي بسيار ريز است که باعث ميشود قد مو تا ۷۵ درصد اندازه واقعياش کوتاهتر به نظر آيد. اين نوع موها بسيار ظريف و شکنندهاند. به همين علت، در صورت نبود مراقبت صحيح، مستعد شکنندگي خواهند شد. موهاي فر بسيار ريز به مرطوبکنندههاي حمايتي نيازمندند.
فرهاي اين مدل مو بسيار درهمتنيده است و پرحجم و زيگزاگ ديده ميشوند. هرچه فرهاي اين نوع مو ريزتر باشد، چربي پوست سر دشوارتر ميتواند در طول تارهاي مو تا به نوک آن حرکت کند. همچنين موهاي مدل سيمپيچي بهراحتي نميتوانند رطوبت را جذب کنند. بهعلاوه، بيش از هر مدل موي ديگر در معرض خشکي و شکنندگي قرار دارند.
محصولات مرطوبکننده باعث ميشوند رطوبت روي تارهاي مو لغزيده و سلامت و جذابيت اين مدل از موهاي فر (4a ،4b و 4c) را تأمين کنند.
مواد مغذي ضروري مدل موهاي فر بسيار ريز
انواع کرهها: کرههايي مانند شي باتر (کره شيا) و کوکوم باتر (کره کوکوم) سرشار از اسيدهاي چرباند و جلوي شکنندگي مو را ميگيرند و آن را نرم و منعطف ميکنند. اين کرهها هم بهصورت جداگانه در بازار موجودند و هم در ساخت برخي محصولات آرايشي و بهداشتي به کار ميروند.
روغن: روغنهايي مانند روغن نارگيل، آووکادو، کرچک سياه در مقدار رطوبت درون تارهاي مو تعادل ايجاد ميکنند و آنها را تغذيه کرده و موجب درخشاني موها ميشوند.
محصولات گياهي: محصولات گياهي (مانند آلوئهورا، علف ليمو و دانههاي گل آفتابگردان) سرشار از آنتياکسيدان هستند که موجب طراوت و سلامت کلي موهاي فري سيمپيچي ميشوند.
آبرساني + روغنها = استحکام موها
تار موي سيمپيچي پيچوتابي همچون روبان پهن زيگزاگي دارد. اين پيچوتاب موها را در معرض شکنندگي بيشتري قرار ميدهند و موها نميتواند رطوبت را بهاندازه کافي جذب کنند؛ بنابراين، آبرساني و چربکنندهها را نبايد فراموش کرد.
کلام آخر
با شناخت نوع موهاي فري زيبايتان، ميتوانيد بهترين محصولات را براي مراقبت از آن انتخاب کنيد و هميشه موهاي جذاب و پرحجمي داشته باشيد. اگر تجربه يا توصيهاي درباره انواع فر مو داريد، ممنون ميشويم با ما هم در ميان بگذاريد.