نماد آخرین خبر

با احتیاط برای کودکان خود حد و مرز تعیین کنید!

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
با احتیاط برای کودکان خود حد و مرز تعیین کنید!

باشگاه خبرنگاران/ تعيين حد و مرز در زندگي بسيار مهم است و والدين بايد از کودکي فرزندانشان به اين موضوع اهميت دهند تا نتايج خوبي را کسب کنند.

رويا نوري جامعه شناس، در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اهميت تعيين حد و مرز براي کودکان اظهار کرد: يکي از بلاتکليفي‌هاي امروز والدين، موضوع حدود و قواعد در منزل است و اغلب پدر و مادر‌ها درمورد اين موضوع دچار ايهام هستند؛به گونه‌اي که اگرچه برخي معتقدند بچه‌ها بايد راحت باشند تا خودشان بتوانند با وظيفه هايشان آشنا شوند و در اين ميان، نيازي به فشار‌هاي بيروني نيست امّا برخي ديگر از والدين با سختي و استبداد، حدودي را تعيين مي‌کنند که بچه‌ها را موظف مي کنند تا از آن ها تبعيت کنند و در غير اين صورت تنبيه مي‌شوند.

وي با بيان پرسش " واقعا کداميک از دو کار فوق درست است؟ " بيان کرد:اگرچه خانه يک سازمان است و هيچ سازماني هم به صورت بي قاعده دوام نمي‌آورد، امّا موضوع مهم، نحوه قانون گذاري و اصل اول، فهم اين نکته است که ما چگونه مي‌توانيم براي انساني که حق انتخاب دارد قواعدي را تعريف کنيم و از او بخواهيم به آن احترام بگذارد؟

اين جامعه شناس تصريح کرد: ما دو نوع قانون گذاري داريم. نوع اول، اين است که به طور واضح در يک جمع صميمي، قانون خانه را مطرح مي‌کنيم و از خود بچه‌ها براي تعيين اين قانون‌ها کمک مي‌گيريم، درست مثل يک مجلس در يک جامعه دموکراتيک و نوع دوم قانون اين است که هنگام بروز رفتاري از کودک، در يک زمان مناسب، با اعتماد و به صورت قاطع براي او حدود و مرزهايي را مشخص کنيم.

تعيين حد و مرز در خانواده چگونه بايد باشد که به روابط ما با بچه‌ها آسيبي وارد نکند؟

نوري با ذکر مثالي گفت: وقتي کودک روي ميز در حال نقاشي کشيدن است و پدر و مادر نمي خواهند که کودک‌شان، روي ميز اين کار را کند، مي توانند به طور واضح، حدودي را براي او  مشخص کنند و به او بگويند: "عزيزم من نمي‌توانم اجازه دهم شما روي ميز نقاشي کني."

وي ادامه داد: به عنوان پدر و مادر،کاري که کودک مي‌تواند انجام دهد را به او بگوييد. به‌طور مثال؛ به کودک بگوييد:" شما مي‌توانيد مداد را روي کاغذ بکشيد." 

نوري افزود: به عنوان پدر و مادر، پيگير باشيد و به يک رفتار واکنش نشان دهيد؛ به طوري که وقتي کودک شما مي‌گويد:" الان خودکار را کنار مي‌گذارم." شما ضمن قدرداني از کودک خود به او بگوييد که از تو ممنونم عزيز دلم، چون به من اجازه دادي متوجه شوم که تو به کمک من نياز داري.

وي گفت: به دنبال اين موضوع، هر واکنش احساسي که کودک به علت گرفتن خودکار، از خود نشان داد را قبول کنيد و به او بها دهيد. به طور مثال؛ به او بگوييد: " عزيزم مي دانم که شما خيلي سرت با خودکارت گرم بود و الان ناراحت هستي که من آن را از تو گرفتم." که نه تنها شما با اين روش اجازه نمي‌دهيد حس خشم و از دست دادن، کودکتان را آزار دهد بلکه،  احترام او را رعايت کرده و به احساسش نيز احترام گذاشته ايد و در عين حال به او گفته ايد که دنيا جايي نيست که روي هر ديوار آن خط بکشيد چرا که بسياري از مواقع، نبايد خيلي از کار‌ها را انجام داد و زندگي واقعيتي از بايد‌ها و نبايد‌ها است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar