فواید دانه چیا برای بانوان

خراسان/ در زمانهاي پيش از تاريخ در جوامع کلمبيا ، دانههاي چيا بعد از لوبيا دومين محصول اصلي بود. امروز پرو ، اکوادور ، بوليوي و آرژانتين برترين کشورهاي توليد کننده دانه چيا هستند. دو قاشق غذاخوري دانه چيا 97 کالري ، 3.3 گرم پروتئين ، 126 ميليگرم کلسيم ، 6.9 گرم فيبر و 3.6 گرم امگا 3 دارد.اگر به دنبال تامين کلسيم بدنتان به جز لبنيات هستيد دانه چيا گزينه مناسبي است. اين دانه ها همچنين منبع غني آهن ، منيزيم ، پتاسيم و سلنيوم هم هستند.
کاهش قند خون
گنجاندن دانههاي چيا در رژيم غذايي، به کنترل قند خون کمک ميکند و براي افراد مبتلا به ديابت نوع 2 مفيد است.يک مطالعه روي 11 فرد سالم نشان داده است که با خوردن دانههاي چيا، سطح گلوکز بعد از غذا پايين ميآيد.به عبارت ديگر، هرچه دانه بيشتري مصرف شود ، کاهش قند خون بعد از غذا بهتر خواهد بود.
بالابردن فيبر روزانه و کنترل وزن
بالا بردن فيبر در رژيم غذايي روزانه باعث ميشود مدت زمان طولانيتري سير بمانيد و ديرتر احساس گرسنگي کنيد ،از اين رو در کنترل وزن بسيار موثر است.دانههاي چيا فيبر بيشتري نسبت به دانهها يا مغزهاي ديگر دارند. در حقيقت ميزان فيبر آنها بيش از دو برابر مقداري است که شما ميتوانيد از ديگر مواد غذايي دريافت کنيد. شما به سادگي با اضافه کردن دو قاشق غذاخوري دانه چيا به رژيم غذايي خود ميتوانيد فيبر روزانه خود را بالا ببريد.همچنين ميتوانيد اين دانهها را روي غلات يا جو دوسر بپاشيد ، به اسموتي اضافه کنيد يا پودينگ چيا درست کنيد.
سرشار از آنتياکسيدان
دانه چيا سرشار از آنتي اکسيدان است. آنتي اکسيدان براي درخشش پوست و استحکام مو بسيار ضروري است. دانههاي چيا در هر قاشق غذاخوري، 68 ميکروگرم لوتئين و زاگزانتين دارند که نشان دهنده اين است که ميتوان از آنها براي سلامت پوست و مو هم بهره برد.
خطر بيماريهاي قلبي را کاهش دهيد
چندين عامل براي بيماري هاي قلبي وجود دارد و دانه هاي چيا براي کمک به کاهش برخي از اين عوامل خطر موثر است. شما با مصرف دانه چيا ميتوانيد به بهبود فشار خون بالا و کاهش سطح کلسترول کمک کنيد.
نويسنده : مهساکسنوي خبرنگار