نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

اگر صدبار به عقب برگردم باز هم وزنه برداری را انتخاب می کنم

منبع
خراسان
بروزرسانی
اگر صدبار به عقب برگردم باز هم وزنه برداری را انتخاب می کنم

خراسان/ گفت‌وگوي اختصاصي با «يکتا جمالي» نوجواني که در رشته وزنه‌برداري بانوان شگفتي‌ساز شد
 چندروز پيش تاريخ وزنه‌برداري بانوان ايران شاهد درخشش عضو نوجوان خودش در آوردگاه جهاني ازبکستان بود. «يکتا جمالي» 16ساله اهل شهرستان «سده لنجان» استان اصفهان با مهار مجموع وزنه 208 کيلوگرمي بر سکوي سوم اين رقابت‌ها ايستاد و با کسب مدال برنز، صحنه بي‌نظير و تاريخ‌سازي از مدال‌آوري بانوان اين رشته را رقم زد و اميدهاي زيادي برانگيخت. البته او دو مدال برنز يک‌ضرب و دوضرب‌ را هم دشت کرد و در مجموع با کسب سه نشان برنز، شگفتي‌ساز شد . در جوانه امروز با يکتا که به‌تازگي از رقابت‌هاي تاشکند بازگشته‌است، گپ زديم.
 
  به‌صورت حرفه‌اي از چه زماني وارد رشته وزنه‌برداري شدي؟ 
قبل از وزنه‌برداري هندبال کار مي‌کردم اما در آن رشته جاي پيشرفت نبود. به وزنه‌برداري هم علاقه داشتم، مسابقات را مرتب پيگيري مي‌کردم و درنهايت با تشويق‌ و حمايت‌هاي خواهرم بعد از تست‌دادن، شهريور سال 97 به‌صورت حرفه‌اي وارد اين رشته و پنج ماه بعدش به تيم ملي دعوت شدم.
  چه‌چيزي در وزنه‌برداري تو را جذب خودش کرد؟ 
اولين‌بار وقتي ميله را در دست‌هايم گرفتم و وزنه زدم، حس خوب و عجيبي به من دست داد. با اين‌که وزنه‌برداري رشته نوپايي براي بانوان است و سختي‌هاي فراواني دارد، معتقد بودم که مي‌توانم پيشرفت کنم. وزنه‌برداري مبارزه با ميله و آهن است و به‌نظرم تمرينات شيرين و لذت‌بخشي دارد.
   روزهاي اول که سختي تمرينات را ازنزديک لمس مي‌کردي، نگفتي اين رشته را کنار بگذارم؟
حتي وقتي ديگران مي‌گفتند سخت است، سعي مي‌کردم آن‌قدر تمرين کنم که وزنه برايم سبک‌تر به‌نظر برسد. هرگز فکر نکردم اين چه رشته‌اي است که واردش شدم. البته وزنه‌برداري رشته‌اي نيست که ورزشکار در همان روز اول بتواند وزنه‌هاي زيادي بردارد بلکه بايد به‌مرور با تکنيک‌ها آشنا شود. من هم اوايل با ميله‌هاي آموزشي تمرين مي‌کردم و کم‌کم طي مدت‌ زمان‌هاي دوهفته‌اي که رکوردگيري مي‌کرديم، وزنه‌هاي بيشتري مي‌زدم.
  براي رقابت‌هاي تاشکند چطور انتخاب شدي؟
قبل از اين مسابقات سه ماه در اردو بوديم و درنهايت با انجام رکوردگيري، افرادي را که شانس کسب مدال داشتند به مسابقات اعزام کردند. سطح مسابقات بالا بود و از کشورهاي مختلفي شرکت کرده‌بودند. من موفق شدم شش حرکتم را بزنم و در تاريخ وزنه‌برداري بانوان ايران سه مدال برنز يک‌ضرب، دوضرب و مجموع 208کيلوگرم را کسب کنم. خدا را شکر هيچ استرسي نداشتم، آمادگي‌ام زياد بود و فقط روي وزنه‌هايم تمرکز کرده‌بودم.
  براي نوجوان‌هاي علاقه‌مند به وزنه‌‌داري چه پيشنهادي داري؟
خيلي از نوجوان‌ها با وجود علاقه‌ به وزنه‌برداري، شايد به‌دليل سختي‌اش اصلا سمت اين رشته نمي‌روند. به‌نظرم اگر کسي علاقه‌مند است، طعم تمرين‌کردنش را بچشد و خودش را محک بزند، درنهايت يا خوشش مي‌آيد يا نه. وزنه‌برداري يک رشته تکنيکي و قدرتي است. بعضي‌ها مي‌گويند کمردرد نمي‌گيري يا وزنه روي سرت نمي‌افتد؟ جوابم اين است وقتي که تکنيک‌، فنون و اصول را درست اجرا کنيم، مشکلي پيش نمي‌آيد. من اگر صدبار به عقب برگردم، باز همين رشته را انتخاب مي‌کنم.
  پس وزنه‌زدن خلاف تصور رايج فقط به زور بازو نيست
بله، در اين رشته علاوه‌بر زور، تکنيک هم خيلي موثر است. درواقع براي موفقيت هر دو را بايد کنار هم داشت. نمي‌توان گفت کسي که تکنيک اش عالي است، اگر زور نداشته‌باشد، وزنه‌بردار موفقي خواهدبود و کسي هم که زور بازو داشته‌باشد، بدون تکنيک موفق نمي‌شود.
  چطور مي‌شود هم قهرمان جهان بود و هم دانش‌آموز؟ با درس و مشق چه مي‌کني؟
با اين‌که مدت‌ زيادي در اردو بودم و بعد هم به مسابقات تاشکند اعزام شدم، امتحاناتم را با موفقيت پشت سر گذاشتم. البته شرايط حضور در اردو و درس خواندن سخت بود اما توانستم با برنامه‌ريزي به هر دوي آن‌ها برسم، معلم‌ها هم شرايطم را درک مي‌کردند. 

نويسنده : صادق جهاني|روزنامه‌نگار

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره