چگونه با برادرشوهر رفتار کنیم؟

بيتوته/ يکي از دشوار ترين ارتباطاتي که ما برقرار مي کنيم، با خانواده شوهر است. در خانواده همسر، خواهر شوهر نامحرم نيست لذا عروس خانواده مي تواند با او رابطه اي صميمانه داشته باشد و او را مانند خواهر خود بداند. ولي برادر شوهر اينگونه نيست، و بايد در برخوردها بايد حد و حدود را رعايت کرد.
رابطه داشتن يک زن با برادر شوهرش از خطوط قرمز اسلام است. برادر شوهر از جمله محارم به حساب نميآيد و درست مثل همه نامحرمهاي ديگر هر گونه رابطه دوستي، جنسي و احساسي با برادر شوهر از لحاظ شرعي حرام است و عقوبت اخروي دنبال دارد.
در برخي از خانوادهها به دليل آگاهي نداشتن از احکام و مسائل ديني يا به علت بي اهميتي به احکام الهي روابط بين محرم و نا محرم شکل ديگري به خود ميگيرند و حرمتها و فواصل بين دو نفر که از لحاظ شرعي نامحرم هستند کنار ميروند. اين امر در اسلام نهي شده است و به فردي که با نامحرم ارتباط دارد وعده عذاب الهي داده شده است.
براي حفظ روابط خانوادگي با آنها، رعايت چند نکته مي تواند موثر باشد:
حفظ حريم ها
انسان هميشه خدا را در نظر دارد؛ در حرکات چهره و رفتارهايش مواظب است که باعث تحقير و مسخره کردن ديگران نشود. و ديگر اين که بايد دقت داشته باشد که آيا حريم هايي را که بايد رعايت مي کند يا نه. بايد مواظب بود که هر کار ما در چهارچوب قانون و حريم ها باشد.
احترام به شخصيت آنان
در برخوردها بايد مواظب بود که به شخصيت ديگري بي حرمتي نکنيم، آبروي آنها را نبريم، و پشت سر آنها بد نگوئيم. و همين طور بايد سعي کنيم زود از کسي ناراحت نشويم، چنانچه مي بيند ديگري داراي عيب و صفات بد است، بايد بسيار حساب شده و دقيق به او تذکر داد مثلا چنانچه مي بيند که کسي غيبت ديگران را مي کند، نخست بايد نکات مثبت او را گفت و از صفات خوب او تعريف کرد و سپس به شکل غيرمستقيم او را آگاه کرد که کار او اشتباه است.
زمانيکه فردي زندگي مشترکي را آغاز مي کند وارد بهترين نهاد شده است نهادي که مقدس ترين نهاد است. زن و شوهر بايد زندگي خودرا مطابق با تفاهم تنظيم کنند و براي هم ديگر احترام قائل شوند و باعث ناراحتي ديگري نشوند. يکي از مواردي که بايد دقت شود اينکه احترام به خانواده يکديگر در حقيقت احترام به شريک زندگي است.
جلب محبت و توجه آنان
انسان موجودي اجتماعي است ، براي رفع کردن احتياجات خود نياز به ديگران دارد بنابراين بايد به نحوي زندگي کند که دل ديگران را نسبت به خود آزار ندهد و با رفتار خوب خود هميشه محبوب ديگران باشد. با مردم به گونه اي کن رفتار که در حضور شما، خوشحال باشند و در نبودن شما احوال شما را بپرسند و بعد از مرگ شما از غم از دست دادن شما ناراحت باشند.
بله انساني که اهل گذشت است کينه به دل نمي گيرد، براي ديگران دعا مي کند، عذر خواهي ديگران را مي پذيرد، حرمت ديگران را نگه مي دارد، با محبت است، زندگي اي پر از شادي براي خود درست کرده است.
بامردم به گونه اي رفتارکن که دوست داري باتو رفتارکنند. هر چيزي رابراي خودمي پسندي براي ديگران هم بپسند و هرآنچه براي خودنمي پسندي براي ديگران هم نپسند.