سبک زندگي اسلامي/ کپکهاي نان ريشه دار هستند و در مغز نان شروع به رشد ميکنند و بسيار خطرناک هستند؛ لذا وقتي نان کپک زد راهي جز دور انداختن آن وجود ندارد، اما ميتوان با رعايت چند نکته ريز، کاري کرد اين اتفاق نيفتد.
- پيش از سرد شدن کامل نانها، آنها را روي هم نچينيد. چون حرارت نان موجب کپکزدگي زودرس ميشود.
- براي اين که کپک، نانهاي شما را از بين نبرد، پس از خنک شدن درون کيسه هاي پلاستيکي بگذاريد و درون فريزر قرار دهيد. البته پيچيدن نان در پارچه هاي سفيد و تميز بهتر از کيسه هاي پلاستيکي است. چون رطوبت آن را جذب ميکند و مانع کپکزدگي آن ميشود.
- نان را داخل يخچال قرار ندهيد. دماي يخچال حدوداً ۵ درجه زير صفر است ولي دماي فريزر حدود ۱۵ تا ۲۰ درجه زير صفر است. يخچال نميتواند مانع رشد کپکهاي نان شود ولي فريزر ميتواند مانع رشد کپکها شود؛ لذا فريزر براي نگهداري نان بسيار مناسب است.
نان يخ زده را چگونه مصرف کنيم؟
کافي است به اندازه نياز خانواده در هر وعده غذايي (صبح- ظهر- عصر) ۲ تا ۳ قرص نان از فريزر خارج کنيد، سپس آن را حدود ۵ دقيقه روي بخاري يا روي سماور و يا داخل تُستر خانه بگذاريد و صبر کنيد. بعد از چند دقيقه ناني گرم- پوک و نرم تناول خواهيد کرد هر چه آرد مصرفي قويتر باشد و زمان استراحت خمير و پخت نان بيشتر باشد کيفيت نان فريز شده نيز بهتر خواهد بود.
اما نکته اي که خوب است هميشه به خاطر داشته باشيم تهيه نان به اندازه نياز است. سعي کنيم به اندازه مصرف روزانه نان تهيه کنيم تا از اتلاف و دور ريختگي هم جلوگيري کرده باشيم.