حقایق جالب و جذاب درباره بوسه

نمناک/ بوسه راهي براي نشان دادن و ابراز احساسات است و معمولاً يک رفتار اجتماعي هم محسوب مي شود. اما آيا مي دانستيد همين بوسه ساده فوايد زيادي دارد که بسياري از ما به آن توجه نمي کنيم؟
بوسه حقايق بسيار جالبي در پشت خودش دارد که از آن باخبر نيستيم. در اين قسمت از گوناگون نمناک فکت هايي راجع به بوسه به شما معرفي مي کنيم که احتمالا شما را شگفت زده خواهد کرد.
درگير شدن چند عضله
وقتي که شما شخصي را مي بوسيد، همزمان 24 عضله صورت و 112 عضله ديگر بدن درگير خواهد شد.
افزايش سطح دوپامين
دوپامين يک ماده شيميايي ارگانيک در بدن است که به عنوان يک انتقال دهنده عصبي فعاليت مي کند. بنابراين زماني که شما يک شخص را براي اولين بار مي بوسيد، سطح دوپامين افزايش پيدا مي کند. همچنين عاملي براي بي خوابي، کاهش گرسنگي و افزايش سطح انرژي هم است.
افزايش ضربان قلب و اکسيژن رساني بيشتر به مغز
هنگامي که شخصي را مي بوسيد، مغز سيگنال هايي را به غده آدرنال انتقال مي دهد که هورمون هايي مثل آدرنالين، اپي نفرين و نوراپي نفرين را آزاد مي کند. اين هورمون ها در طول خون حرکت مي کنند، ضربان قلب را تند مي کنند و همچنين خون بيشتري را به مغز مي رسانند.
مانع پوسيدگي دندان
بوسه توليد بزاق را افزايش مي دهد که راهي براي پاک کردن بدن از اجزاي مواد غذايي بين دندان و محافظت از دندان ها براي جلوگيري از پوسيدگي است.
گشاد شدن مردمک چشم
بوسه سيستم عصبي را به صورت اتوماتيک تحريک مي کند که باعث گشاد شدن مردمک چشم مي شود. به همين دليل بسياري از افراد هنگام بوسيدن به صورت ناخودآگاه چشمان خود را مي بندند.
ترشح هورمون اکسي توسين
هورمون اکسي توسين به هورمون عشق معروف است و به دليل افزايش حس صميميت و وابستگي در بوسه افزايش پيدا مي کند. زماني که شما در يک رابطه بلند مدت باشيد، سطح دوپامين بعد از گذشت دوره اوليه کاهش پيدا مي کند اما اکسي توسين توليد مي شود که عشق بين شما را پابرجا نگه مي دارد.
تحريک توليد اندورفين
وقتي که شما بوسه اي روي لب هاي همسر تان مي زنيد، اندورفين از غدد درون ريز آزاد مي شود و احساس محبت و عواطف در شما فوران مي کند و باعث مي شود که بعد از بوسه، احساس خوشحالي داشته باشيد.
درگيري 5 عصب جمجمه
از 12 عصب جمجمه، پنج مورد درگير يک بوسه هستند عصب جمجمه به انتقال سيگنال بين شما و همسرتان کمک مي کند و اطلاعاتي را در مورد او در اختيار شما قرار مي دهد.
توليد تستسترون بيشتر
مردان هنگام بوسه تستسترون توليد مي کنند. انتقال تستسترون در بدن باعث تحريک ميل جنسي مي شود، بنابراين مردان از اين تکنيک براي روشن شدن موتور جنسي خود استفاده مي کنند.
سوزاندن کالري با بوسيدن
يک دقيقه بوسه باعث سوزاندن 2 الي 3 کالري مي شود. بوسه سطح سوخت و ساز را بالا مي برد، بنابراين بدن را تحريک مي کند که کالري بيشتري بسوزاند. در حقيقت هرچه بوسه طولاني تر باشد ، ميزان کالري سوزانده شده بيشتر است.
مقاومت بدن در برابر آلرژي
بوسه باعث مقاومت بدن در برابر آلرژي مي شود. قرار دادن لب ها روي يکديگر باعث مي شود که 300 نوع باکتري بين شما و همسرتان تعامل شود. اين باکتري هاي زنده در بدن شما و همسرتان به مبارزه با عفونت مي پردازند و همچنين محافظ در برابر آلرژي مخصوصاً در فصل آنفولانزا هستند.
کاهش هورمون کورتيزول
بوسه هورمون کورتيزول را مي کاهد. هورمون کورتيزول هورمون استرس است که با بوسيدن کاهش پيدا مي کند و اثر منفي در سلامت مغز و سيستم ايمني دارد که با بوسه و ريلکسيشن مي توانيد آن را از بين ببريد.
کاهش فشار خون
بوسه باعث کاهش فشار خون مي شود. هنگامي که شما همسرتان را مي بوسيد، احساس شادي و ضربان قلب تان افزايش پيدا مي کند و رگ هاي عروقي تان کمي گشاد مي شوند بنابراين فشار خون هم کاهش پيدا مي کند.
تحريک توليد آدرنالين
بوسه توليد آدرنالين را هم تحريک مي کند. علاوه بر اندورفين، آدرنالين هم احساس درد را مي کاهد و باعث ايجاد احساسات خوب در شما مي شود که با بوسه توليد مي شود.
حقايق جالب درباره بوسه که نمي دانستيد
طولاني ترين بوسه
طولاني ترين بوسه جهان 58 ساعت و 35 دقيقه و 58 ثانيه به طول انجاميد .يک زوج تايلند به نامهاي ارکاچج و لاکسانا در سال 2013، در 12 فوريه شروع به بوسيدن کردند و در روز ولنتاين به اين بوسه خاتمه دادند. آنها موفق شدند به مدت 58 ساعت و 35 دقيقه و 58 ثانيه همديگر را ببوسند و طولاني ترين بوسه را به نام خود ثبت نمايند.
ژنتيکي بودن مدل بوسيدن
بايد بدانيد مدل بوسيدن مسأله ژنتيکي است، دو سوم از افراد هنگام بوسيدن، سر خود را به سمت راست خم مي کنند چون در رحم مادرسر ما به همين سمت خم مي شد.
اعتقاد نداشتن به بوسه برخي مردم جهان
در ده درصد مردم جهان به بوسه اعتقادي ندارند، در حالي که 90 درصد مردم جهان بوسه را خيلي مهم مي دانند اما عده اي باور دارند که دهان راه ورود به روح انسان هاست بنابراين بوسيدن دهان باعث ترساندن اين روح مي شود و باعث مي شود که روح از داخل دهان بيرون برود. اسکيموها نيز محبت و علاقه ي خود به يکديگر را با کشيدن بيني هايشان به هم ابراز مي کنند و همديگر را نمي بوسند.
ترس از بوسه
بعضي افراد، ترس از بوسه دارند که به آن فيلمافوبيا گفته مي شود. ترس از بوسه دلايل متعددي مانند ضربات روحي ، ترس از ابتلا به بيماري و... مي تواند داشته باشد.
بوسه در حيوانات
در نخستي سانان و همينطور غير نخستي سانان رفتارهايي شبيه به بوسيدن ديده شده است. شامپانزه ها بعد از جنگ و دعوا اغلب يکديگر را مي بوسند. فيل ها هم گاهي با خرطوم خود به دهان يکديگر ضربه مي زنند که اين حرکات شبيه به بوسه هستند.
تمايل بيشتر زنان به بوسيدن
زنان بيش از مردان تمايل دارند، عزيزان خود را ببوسند. تمايل بيشتر زنان به بوسيدن ممکن است به دليل استفاده بيشتر آنها از نخ دندان و توجه به بهداشت دهان و دندان باشد، زيرا اينگونه آنها کمتر نگران بدبويي دهان شان هستند.
منشاء بوسه
برخي بوسه را ميلي غريزي و برخي فرآيندي اکتسابي مي دانند. برخي منشا بوسه را مادران مي دانند که غذاي جويده را از دهان خود به دهان نوزادشان مي گذاشتند. به اين کار که بيشتر در پرندگان ديده مي شود، غذا دادن توأمان با بوسه مي گويند.
به عمل بوسيدن در کتب مذهب ودايي هند اشاره شده است، تاريخ نويسان معتقدند بوسيدن به دنبال حمله ي اسکندر مقدوني به هند در سرتاسر دنيا گسترش يافته است.