شوهرم با دوستانش بیشتر از بودن با من خوشحال است

خراسان/ 19 سالهام اما ديگر خسته شدم و تصميم جدي براي طلاق گرفتم. حتي خانوادهام را هم راضي کردم. شوهرم، عاشقم نيست. خجالتي و منزوي است و به من ابراز علاقه نميکند. تصور ميکنم او با دوستانش بيشتر از بودن با من خوشحال است. به نظرم، اصلا برايش مهم نيستم. چه کنم؟
پاسخ
19 سال داريد و بعيد است که مدت زيادي از شروع زندگي مشترکتان گذشته باشد، اينکه جدايي را به عنوان اولين راه حل مشکل خود انتخاب کرده ايد خوب نيست و متاسفانه نشان دهنده وجود يک خلأ عاطفي پنهان در رابطه شما و همسرتان است. ضمن اينکه توصيه مي کنم قبل از هر اقدامي حتما به همراه همسرتان به يک مشاور با تجربه مراجعه کنيد، مواردي را در ادامه خدمت تان عرض مي کنم و اميدوارم راهگشا باشد.
چرا زندگيمشترکتان پرشور نيست؟
سردي رابطه خود و همسرتان را علت يابي کنيد. با توجه به توضيحات مطرح شده، لازم است که شما به دنبال يافتن موانع عميق شدن رابطه تان باشيد و بررسي کنيد که چرا نتوانسته ايد به اندازه کافي به همسرتان نزديک و به زندگي مشترک تان وابسته شويد. دانستن اين که آيا شما از ابتدا اميد و انگيزه کافي را نداشته ايد يا به مرور اين علاقه و دلگرمي کمرنگ شده و اين که چه اتفاقاتي باعث به وجود آمدن شرايط فعلي شده است، مهم به نظر مي رسد و بهتر است براي اين گونه سوالات پاسخ مناسبي پيدا کنيد.
به تفاوت هاي فردي توجه کنيد
شما در متن پيامک تان به برخي از ويژگي هاي شخصيتي همسرتان از جمله کمرويي و انزوا اشاره ولي فراموش کرده ايد که انسان ها و به ويژه دو جنس مخالف با هم فرق دارند و هيچ دو نفري را نمي توان پيدا کرد که دقيقا مثل هم فکر و رفتار کنند. بنابراين توصيه مي کنم قبل از اين که بخواهيد شوهرتان را محکوم به ايراد و نقص کنيد، به او حق بدهيد که مانند شما فکر نکند چراکه او يک انسان با ويژگي هاي منحصر به خودش و با يک سابقه تربيتي و پرورشي متفاوت از خانواده شماست. اگر در زمينه رفتاري خاص با شوهرتان اختلاف سليقه داريد، بهتر است به جاي اين که سعي در تغيير صددرصدي وي داشته باشيد، با گفتوگو به يک حد تعادل برسيد.
براساس حدس و گمانهايتان تصميم نگيريد
شما در پيامک خود به دو نکته اشاره کرده ايد؛ يکي اين که شوهرتان از بودن با دوستانش بيشتر لذت مي برد و ديگري مهم نبودن شما در زندگي اش. همان طور که خودتان بيان کرده ايد، فکر مي کنيد که اين گونه است ولي مطمئن نيستيد. بنابراين سعي کنيد از حدس و گمان در تصميمات مهم و سرنوشت ساز زندگي استفاده نکنيد و دغدغه هاي خودتان را با شوهرتان مطرح کنيد تا خودش به آن ها پاسخ دهد.
ويژگي هاي مثبت همسرتان را ببينيد
همانطور که مي دانيد هيچ انساني کامل نيست و هر فردي نقاط قوت و ضعفي دارد. در زندگي مشترک اگر زوج سعي کنند نقاط ضعف يکديگر را پوشش دهند و نقاط قوت يکديگر را تقويت کنند، به طور قطع ميزان رضايت بيشتري از زندگي خواهند داشت و همواره موفق تر خواهند بود. به شما هم توصيه مي کنم ضمن تعديل سطح انتظارات خود، ويژگي هاي مثبت همسرتان را بزرگ نمايي و به او کمک کنيد تا ضعف هاي خودش را برطرف کند. توجه داشته باشيد که طلاق راهکار مناسبي نيست و به نوعي پاک کردن صورت مسئله است.
نويسنده : دکتر حسين محرابي | روانشناس