چیدمان ولع انگیز سفره غذا
خراسان/ چيدن تروتميز ميز يا سفره غذا کمک ميکند تا بيشتر از آن وعده غذايي لذت ببريد.
فرقي نميکند مهمان داريد يا يک روز معمولي خانوادگي است. اول لازم است بدانيد چه غذايي داريد. سوپ، خورشت، چلو و فستفود هر کدام ظرفهاي خودش را لازم دارد. به اينها مخلفات غذا مثل سالاد، ترشي، ماست يا نوشيدني را هم اضافه کنيد. هر چند ممکن است ناهارتان يک آبدوغخيار ساده باشد که در اين روزهاي گرم تابستاني خيلي هم ميچسبد. منظور از اين طولوتفسيرها اين است که هر خوردني ظرف مخصوص خودش را دارد و قبل از شروع چيدمان، بهتر است آنها را آماده کنيد.
تعداد افراد هم اهميت دارد. از هر ظرف بايد به تعداد آماده کنيد.
حالا پيش از اينکه خوراکيها بروند سر سفره يا ميز، ظرف ها را بچينيد. بشقابهاي غذاي اصلي را دورتادور و با فاصله منظم از هم قرار دهيد. قاشق را سمت راست بشقاب و چنگال را سمت چپ بگذاريد. بعضي خوردنيها چاقو هم لازم دارند که در کنار قاشق و سمت راست قرار ميگيرد.
اگر ظرف سالاد و سوپ براي هر نفر آماده کردهايد، اول بشقاب سالاد و بعد سوپخوري را روي ظرف اصلي غذا بگذاريد. جاي ليوان نوشيدني هم جلوي قاشق است. مهم نيست سفره يا ميزتان چقدر تشريفات دارد. پاکيزگي در چيدمان تنها موضوع مهم است.
همه اين قاعده و قانونها براساس دسترسي آسان به ظروف و خوردنيهاست. وقتي جزئيات سفره يا ميز را آماده کرديد، نوبت به خوردنيها ميرسد. حواستان باشد که غذا آخر از همه سرو ميشود تا در جريان چيدمان، سرد نشود.
نويسنده : مرجان دهقان| روزنامه نگار