ترس از حضور در بیمارستان، چالش جدید خانوادهها برای زاد و ولد!

ايسنا/ مديرکل دفتر توسعه اجتماعي معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، با بيان اينکه در شرايط عادي سالانه حدود ۴۰۰ هزار نفر مرگ و مير داريم، گفت: زاد و ولد با سرعت زياد در حال کاهش است و تخمين زده مي شود با کاهش ۲۰ درصدي زاد و ولد، تنها طي سه سال گذشته مواجه شده باشيم که بسيار کاهش چشمگيري است.
اعظم کريمي اظهار کرد: شيوع کرونا به عنوان چالشي جديد در کاهش رشد جمعيت تاثيرگذار است و فرزندآوري را کاهش ميدهد. استمرار شيوع بحران کرونا از دو سوي ماجرا يعني زاد و ولد و مرگ و مير بر رشد جمعيت اثر منفي خواهد گذاشت و به نظر مي رسد پس از کرونا فرآيند کاهش زاد و ولد شديدتر خواهد شد.
وي ادامه داد: حتي امسال نيز ممکن است به دلايل گوناگون نظير ترس از حضور در بيمارستان ها انگيزه فرزندآوري کمتر شود که به احتمال فراوان آثارش را در سالهاي پس از ۱۴۰۰ نشان خواهد داد؛ قبل از شيوع کرونا بحث کاهش شديد نرخ رشد جمعيت در کشور مطرح بود، اما شيوع کرونا اين مسئله را تشديد کرده است.
به گفته کريمي و مطابق با تحقيقات شوراي عالي انقلاب فرهنگي، پاندمي کوويد ۱۹ منجر به کاهش فرزندآوري شده و پيش بيني ميشود اين کاهش مواليد تا سالهاي پس از کرونا نيز همچنان ادامه داشته باشد.
مديرکل دفتر توسعه اجتماعي معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، با بيان اينکه ميزان مواليد در هفت ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به هفت ماهه نخست سال ۹۸ نزديک ۶ درصد کاهش پيدا کرده و در تمامي استانها اين کاهش مشاهده مي شود، گفت: بيشترين کاهش مواليد در استانهاي البرز با منفي ۱۴ درصد، قم با منفي ۵.۹ درصد، مازندران با منفي ۲.۹ درصد بوده است و غير از استان سيستان و بلوچستان که با افزايش مواليد تقريباً سه درصدي مواجه بوده؛ کمترين درصد تغييرات در اين بازه زماني مربوط به آذربايجان غربي با منفي 2، کرمانشاه با منفي ۸.۳ و کردستان با منفي ۱.۴ درصد بوده است.
وي افزود: از سال ۹۳ ميزان ازدواج کاسته شده است ولي روند مواليد تا سال ۹۴ افزايشي بوده و پس از آن رو به کاهش گذاشته است و از سال ۹۷ و ۹۸ اين روند با شيب تندتري رو به کاهش گذاشته است.
کريمي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به افزايش ۴.۴۲ درصدي آمار ازدواج در کل کشور طي سال ۹۹ و در قياس با سال ۹۸، تصريح کرد: در سال ۹۹ در کل کشور ۵۵۶ هزار و ۷۳۱ فقره ازدواج و ۱۸۳ هزار و ۱۹۳ فقره طلاق در کل کشور ثبت شده است. استان خراسان جنوبي با بيشترين ميزان افزايش ازدواج در سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن به ميزان ۱۷.۰۲ درصد مواجه بوده است و پس از آن استانهاي يزد، کرمان، بوشهر و هرمزگان با حدود ۱۰ درصد در رديفهاي بعدي افزايش نرخ ازدواج قراردارند.
وي همچنين يادآور شد: استانهاي کردستان با ۱.۳۳ درصد البرز با ۱.۱۳ درصد و فارس با ۰.۱۴ درصد کمترين تغييرات در افزايش نرخ ازدواج را داشته اند و استانهاي تهران با منفي ۰.۵۸ درصد، کرمانشاه با منفي ۱.۷۴ درصد و همدان با منفي ۲.۶۶ درصد با کاهش آمار ازدواج مواجه بوده اند.
مديرکل دفتر توسعه اجتماعي معاونت ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، خاطر نشان کرد: در سال ۹۹ در مجموع کل کشور به ميزان ۳.۶۱ درصد افزايش در آمار طلاق نسبت به سال ۹۸ مواجه بوديم که در برش استاني نرخ تغييرات آمار طلاق در سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن در کشور بسيار متغيير بوده و از کاهش ۱۰ درصدي تا افزايش تقريبا ۲۴ درصدي در استانهاي کشور در نوسان بوده است.
کريمي در پايان سخنان خود، تصريح کرد: استانهاي سيستان و بلوچستان با کاهش حدود ۱۰ درصدي طلاق يعني ۱۰.۱۹ درصد، کرمانشاه با کاهش ۸.۰۱ درصد و هرمزگان با ۷.۲۷ درصد بيشترين کاهش در آمار طلاق نسبت به سال ۹۸ را داشته اند. اين درحالي است که در همين مدت زنجان با افزايش آمار طلاق به ميزان ۲۳.۸۹ درصد بيشترين افزايش در آمار طلاق نسبت به سال قبل را تجربه کرده است و پس از آن استان مرکزي با ۱۷.۰۷ درصد و البرز با ۱۳.۳۶ درصد افزايش آمار طلاق در رديفهاي بعدي قرار دارند.