موبایل را اینگونه از فرزندتان جدا کنید

نمناک/ امروزه کودکان و نوجوانان به طرز عجيبي اعتياد به موبايل دارند و والدين کار سختي براي دور کردن موبايل از آنها دارند، اما تکنيک هايي براي دورکردن آن ها از موبايل و تبلت وجود دارد.
راه و روش هايي براي دور نگه داشتن کودکان از موبايل
همه ما دوست داريم که فرزندان شاد، سالم و فعالي داشته باشيم اما بسياري از خانواده ها هنوز درگير دور و جدا کردن فرزندانشان از لوازم الکتريکي مخصوصاً موبايل هستند. زماني که کودکان عادت پيدا کنند که مدام پاي تلويزيون، اپليکيشن ها، بازي هاي ويدئويي و انجام فعاليت هايي از اين قبيل بنشينند، قطعاً جدا کردن آن ها از اين لوازم کار سختي است و به راحتي نمي توان اين حالت را در آن ها از بين برد اما حتماً بايد هر طور شده اين کار را انجام دهيد.
تحقيقات نشان مي دهد که سپري کردن زمان زياد براي کار کردن با موبايل باعث مي شود تا کودکان فعاليت هاي مورد علاقه ديگر خود را ناديده بگيرند و همچنين خواب آن ها به هم مي ريزد. مشکلاتي از جمله کمبود تمرکز نيز در آينده آن ها را آزار خواهد داد اما از طرفي فعاليت هاي فيزيکي به طور منظم در کودکان فوايد بسيار زيادي دارد و به انعطاف پذيري، قدرت، تراکم استخواني و به طور کل سلامت ذهن آن ها کمک خواهد کرد. در اين قسمت از سبک زندگي در اين باره بيشتر توضيح خواهيم داد.
اهميت چارچوب يا فريم ورک در استفاده از موبايل و تبلت
استفاده کردن از موبايل هميشه اتفاق بد و خطرناکي نيست. متخصصان پيشنهاد مي کنند که والدين از الگو يا فريم ورک Cs3 استفاده کنند:کودک، محتوا و فضا. کودکان همه شبيه هم نيستند و هر خانواده اي موقعيت متفاوتي نسبت به بقيه دارد. مديريت کردن زمان استفاده از موبايل فقط به معناي اين نيست که فرزندانتان را زير نظر بگيريد و ببينيد که چقدر پاي گوشي هستند؛ بلکه بايد کودک خود را بفهميد و ببينيد که رسانه هاي مختلف چگونه روي او اثر مي گذارند. در نتيجه بايد اول از همه کودک تان را بشناسيد.
در کنار آن بايد بدانيد که آن ها با موبايل چه کاري انجام مي دهند، يعني محتوا را شناسايي کنيد و اين که ببينيد چه زمان هايي، چه جاهايي، چگونه و چرا از تکنولوژي استفاده مي کنند؟ يعني دقيقاً فضايي که باعث ايجاد استفاده از اين تکنولوژي مي شود را شناسايي کنيد. بايد تمرکز خود را روي اين بگذاريد که آن ها قرار است با موبايل چه کار کنند و اين استفاده از موبايل چگونه روي رفتار آن ها اثرگذار است.
تکنيک دور کردن فرزندتان از موبايل و تبلت
تکنولوژي بخشي از زندگي مدرن مي باشد اما ممکن است شما را از کارهاي ديگر دور کند. در هر صورت دور کردن کودک از موبايل مي تواند تأثير قابل توجهي در پيشرفتش داشته باشد. استراتژي هايي که در اين مورد به شما کمک مي کنند، شامل موارد زير هستند:
1. شما هم درست رفتار کنيد
به کار بردن عباراتي مثل :"همين که گفتم يا نبايد روي حرف من حرف بزني" و عبارت اين چنيني اصلاً کارآمد نخواهد بود. معمولاً در چنين شرايطي خانواده ها بيشتر غر غر مي کنند و سعي مي کنند دليل بياورند که چرا کودک نبايد از لوازمي مثل موبايل، لپ تاپ يا تلويزيون استفاده کند اما قطعاً کودک شما در اکثر مواقع به حرف هاي شما توجهي ندارد و کار خودش را انجام مي دهد.
اولين مرحله اين است که ببينيد خودتان چقدر از موبايل استفاده مي کنيد. اگر خودتان هم بيشتر از زماني که بايد از موبايل استفاده مي کنيد، کودک تان هم اين را متوجه مي شود و از شما الگو برداري مي کند. پس سعي کنيد به دنبال تغييراتي براي خودتان باشيد و استفاده از اين لوازم را به حد متناسب و متعادل برسانيد.
2. موبايل را وسيله اي براي پاداش و تنبيه نکنيد
نبايد موبايل را وسيله اي براي مجازات يا پاداش دهي کنيد. دنياي مدرن به گونه اي است که کودکان ما بازي کردن با موبايل را بيشتر از بازي کردن در بيرون از منزل ترجيح مي دهند اما شما نبايد تن به خواسته هاي آن ها بدهيد. زماني که موبايل را وسيله اي براي پاداش يا تنبيه کنيد، قطعاً ارزش آن براي کودکتان افزايش پيدا مي کند.
3. يک برنامه بچينيد که خودتان هم بتوانيد به آن پايبند باشيد
با کودک خود صحبت کنيد. با يکديگر محدوديت هايي را براي استفاده از موبايل تعيين کنيد، مثلا مي توانيد سوالات اين چنيني از او بپرسيد:معمولاً دوست داري چه کارهايي با موبايل انجام دهي؟ آيا زمان هايي هست که ترجيح مي دهي به جاي هر کاري تلويزيون ببيني يا بازي ويديويي انجام دهي؟ به نظرت استفاده از موبايل را بايد چه زمان هايي ممنوع کنيم؟
زماني که با کودک خود مشورت کرديد و با يکديگر به توافق رسيديد، قطعاً بايد اين قانون را رعايت کنيد و در آن زمان هايي که اجازه نداريد، هر دو از موبايل استفاده نکنيد. مثلاً هنگام صرف غذا، هنگام خواب، هنگام بازي هاي فيزيکي و غيره. در نتيجه با انجام اين کار کودک شما زمان بيشتري دارد تا به انجام کار هاي ديگري بپردازد.
هدف اصلي ما اين است که کودک نسبت به انتخاب هايش مخصوصاً در مورد استفاده از موبايل آگاهانه تر رفتار کند و بتواند ابزارهاي ديگري را جايگزين آن کند که برايش فوايد بيشتري دارند.
4. کودک خود را تشويق کنيد تا کاري را انجام دهد که آن را دوست دارد
زماني که کودک موبايل را کنار مي گذارد، اکنون زمان سرگرمي واقعي است. فعاليت فيزيکي قطعاً لذت بيشتري از انجام هر کار ديگري براي کودک دارد. فقط بايد کودک تان را تشويق کنيد که علاقه هاي واقعي خود را بشناسد. مثلاً دوچرخه سواري، اسکيت سواري، اسکي، شنا يا بازي گلف مي تواند تجربه لذت بخش تري براي کودک باشد؛ به شرطي که امکان شناخت علاقه را به او بدهيد. انجام اين کار به کودک کمک مي کند که با ورزش هم ميانه ي بهتري پيدا کند. احتمالاً از لحاظ فيزيکي فعال تر مي شود و انجام فعاليت فيزيکي به بخش ضروري زندگي او تبديل خواهد شد.
5. هر دو به سرگرمي هاي او بپردازيد
خودتان هم موبايل را کنار بگذاريد و وارد سرگرمي هاي او شويد. بازي کردن با کودک يک راه عالي براي احساس نزديک تر شدن به او است و در نتيجه مي توانيد در کنار هم خاطرات زيبايي را رقم بزنيد. سپري کردن زمان در کنار خانواده باعث مي شود که همه اعضاي خانواده براي فعاليت بيشتر در خانه آماده باشند.
6. استفاده از موبايل در ماشين را ممنوع کنيد
با لحاظ آسيب هايي که استفاده از گوشي موبايل و تبلت در خودروي در حال حرکت به چشم وارد ميکند تا حد ممکن فرزندتان را از اين عادت يعني استفاده از گوشي تلفن همراه داخل ماشين دور کنيد و تعيين کنيد که هيچ کس حق استفاده از موبايل را داخل خودرو ندارد به جز مواقع ضروري و تماس.