راه های جلوگیری از چاقی بعد ازدواج
بانو/ يکي از مسائلي که زوجهاي جوان را پس از ازدواج و ورود به زندگي جديد، نگران ميسازد، چاقي يا همان اضافه_وزن است. عوامل مختلفي از قبيل استرس و فشارهاي زندگي جديد، تغيير شرايط زندگي، استفاده از غذاهاي آماده به خصوص چند ماه اول زندگي و... در اين امر دخيل هستند. سعي کنيد با شرايط جديد کنار بياييد و عوامل ايجادکننده چاقي را رفع نماييد.
توصيههايي براي پيشگيري از چاقي
• حجم مواد غذايي و کالري دريافتي از خوردن غذاها يکي از اين موارد است که بايد کنترل شود. همراهي زوجين در تمامي مسائل زندگي امري پسنديده است ولي غذاخوردن و حجم غذا استثناست زيرا آقايان به دليل فيزيولوژي و سوخت و ساز بيشتر بدنشان نياز به کالري بيشتري دارند اما خانمها ميزان کالري کمتري نياز دارند و در صورت همراهي با همسرشان پس از مدتي تناسب_اندام خود را از دست داده و مجبورند از رژيمهاي غذايي سخت و طاقت فرسا کمک بگيرند.
• فرهنگ تعارف بيش از حد هم به معضل چاقي دامن ميزند. توانايي نه گفتن به پيشنهادات و تعارفات غذايي به کنترل_وزن کمک ميکند، اما متاسفانه بيشتر خانمها خجالتي هستند و هر چه به آنها تعارف شود ميخورند و دوست ندارند به قول معروف دست ميزبان را رد کنند و موجبات ناراحتي آنها را فراهم نمايند.
• ورزش کنيد و تنبلي را کنار بگذاريد و سعي کنيد با توجه به فعاليتهاي بدني روزانهتان غذا بخوريد زيرا ممکن است همسر شما به خاطر کار سنگين بيرون نياز به دريافت کالري بيشتر داشته باشد بنابراين هر کدام حجم مناسبي از غذا دريافت کنيد.
• سعي کنيد در بيرون از منزل يا پاي تلويزيون از خوردن تنقلات و فست فود خودداري کنيد و به جاي آن از ميان وعدههاي سالم نظير ميوهها و... استفاده کنيد. از مواد مغذيتر اما کم کالريتر استفاده کنيد. دفعات رفتن به رستوران را کاهش دهيد.
• مدت زمان نشستن پاي تلويزيون را کم کنيد. يکي از عادات بدي که خانمها به خصوص خانمهاي خانهدار گرفتار آن ميشوند، انتخاب تماشاي تلويزيون به عنوان سرگرمي است که نتيجهاي جز تنبلي و چاقي دربرندارد. سرگرميهاي ديگر مثل استفاده از کلاسهاي متنوع آموزشي، ورزش، پارک رفتن با دوستان و... را جايگزين کنيد.
• خوردن نوشيدنيهاي گازدار و انرژيزا و شيرينيجات را کاهش دهيد. فرهنگ استفاده از آب و دوغ را در خانواده جديدتان جا بياندازيد.
• غذا را در بشقاب سرو کنيد و از خوردن غذا در ديس خودداري کنيد، از ظروف کوچک و مسطح (گود نباشد) براي غذا خوردن استفاده کنيد. قبل از اينکه کسي براي شما غذا بکشد خودتان اين کار را انجام دهيد.
• سعي کنيد يخچال خانه هميشه پر باشد تا به علت نبود مواد غذايي در خانه مجبور به سفارش غذا از بيرون نشويد. اگر گاهي به علت مشغله قادر به طبخ غذا در منزل نبوديد، غذا را از رستورانهاي سالم و سنتي که امروزه رواج يافتهاند و سلامت مواد غذايي و طبخ غذا را در نظر ميگيرند، سفارش دهيد.
• زماني را براي فعاليتهاي ورزشي دو نفره (رفتن به کوه، پيادهروي و...) با همسرتان اختصاص دهيد.
بارعايت نکاتي ساده و فرهنگسازي صحيح غذايي، سلامت خود را تضمين نماييد.