نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دخترونه زنونه

6 راهکار طلایی تربیت ‌کودک کتاب‌ خوان

منبع
خراسان
بروزرسانی
6 راهکار طلایی تربیت ‌کودک کتاب‌ خوان

خراسان/ بيشتر مادرها دغدغه اين را دارند که در عصر فناوري، کودکان‌شان از مطالعه، فرهنگ کتاب خواني و يادگيري چيزهاي خوب از منابع معتبر عقب بمانند. براي همين هر مادري دوست دارد يک کودک کتاب خوان و علاقه‌مند به مطالعه تربيت کند تا خود کودک بتواند در لحظات حساس زندگي، بر اساس چيزهايي که ياد گرفته و بر اساس عادت خوب مطالعه که در او تثبيت شده است تصميمات درستي بگيرد و گليمش را از آب بيرون بکشد. به خصوص اين که هر چه فضاي مجازي گسترده‌تر مي‌شود بازار شايعه، ادعاهاي کذب، شبه علم و... داغ  تر مي‌شود. در اين مطلب به شما در اين زمينه کمک مي‌کنيم که چگونه کودک کتاب‌خوان تربيت کنيد.
 
1- خودتان کتاب خوان باشيد| اگر مي‌خواهيد کودک کتاب‌خوان داشته باشيد، نخست خودتان بايد کتاب‌خوان باشيد. کتاب‌خواندن در حضور بچه‌ها، به آن‌ها نشان مي‌دهد که کتاب فقط براي يادگيري نيست و لذت‌بخش هم هست. اگر کتاب الکترونيکي مي‌خوانيد، حتما اين موضوع را براي کودک‌تان روشن کنيد. اين‌گونه او مي‌داند که ما در حال پرسه‌زني در شبکه‌هاي اجتماعي يا خواندن ايميل نيستيم. اگر کودک‌تان هنوز درکي از اين ابزارها ندارد، خواندن کتاب‌هاي کاغذي را در برنامه روز‌انه‌تان قرار دهيد. همين‌که با کتابي در دست‌مان روي مبل بنشينيم، پيام روشني به فرزندمان مي‌دهد.
2- کتاب را دم‌دست کودک بگذاريد| در همه اتاق‌ها کتاب‌هايي را در دسترس کودکان قرار دهيد. اين‌که کودک به‌سادگي به کتاب دسترسي داشته باشد، گامي ضروري براي تقويت ميل کتاب‌خواني است. وجود کتاب‌هاي فراوان در گوشه‌وکنار خانه، در شکل‌گيري فرهنگ کتاب‌خواني مؤثر است. هر چند ممکن است خانه نامرتب به نظر برسد، سخت نگيريد؛ بگذاريد کتاب‌ها در گوشه‌وکنار خانه به چشم بيايند و در دسترس باشند. قد کودک‌تان را در نظر داشته باشيد.
3- قفسه‌اي براي کودک در نظر بگيريد| براي هر يک از بچه‌ها قفسه‌اي مخصوص کتاب‌هاي‌شان در نظر بگيريد. اين کار به شکل‌گيري سليقه شخصي آن‌ها در کتاب خواني کمک مي‌کند. بچه‌ها به جمع‌کردن چيزها علاقه دارند. همه ما از همان سال‌هاي کودکي دوست داريم خودمان را با سليقه شخصي‌مان متمايز کنيم. به کودک‌تان اجازه دهيد کتاب‌هايش را خودش انتخاب کند و قفسه کتاب‌هايش را خودش بچيند.
4- براي کودک نوپا، کتاب‌هاي تخته‌اي و عکس‌دار تهيه کنيد| ‌‌هنگامي‌که کودک شروع به واکنش نشان دادن کرد، ‌سراغ کتاب‌هاي تخته‌اي با عکس‌هاي جذاب برويد. بچه‌ها عاشق اين هستند که به عکس‌ها اشاره کنند و نام‌شان را بياورند. اين کار براي کودک لذت‌بخش است.
5- کتاب‌خواندن را به زمان خاصي محدود نکنيد| هميشه کتابي در ساک بچه داشته باشيد. هر زمان فرصت اش پيش آمد، در مطب پزشک يا صف اتوبوس، به‌جاي اين‌که کودک‌تان را با تلفن هوشمند‌تان سرگرم کنيد، برايش کتاب بخوانيد. اگر مي‌توانيد شب‌ها پيش از خواب براي کودک‌تان کتاب بخوانيد.
6- شايد کتاب غيرداستاني مناسب‌تر باشد| اگر متوجه بي‌ميلي کودک‌تان به‌ خواندن کتاب شديد، نخست مطمئن شويد او دچار اختلالات يادگيري يا مشکلات ديگر نيست. وقتي مطمئن شديد، کتاب‌هاي ديگر را امتحان کنيد. وقتي بچه‌ها از کتاب‌خواندن خوش‌شان نمي‌آيد، اغلب به دليل اين است که موضوع را دوست ندارند.

نويسنده : مارال مرادي | روزنامه‌نگار

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره