نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

نشانه ها و علائم خیانت کدام اند؟

منبع
حامي هنر زندگي
بروزرسانی
نشانه ها و علائم خیانت کدام اند؟

حامي هنر زندگي/ يا تا بحال شک به خيانت همسر را تجربه کرده ايد؟ در بسياري از مواقع، مسير زندگي مشترک با توجه به علائم و نشانه هايي که پيش روي زوجين هست، به سمتي پيش مي رود که يکي از دو طرف رفتار و بر خورد همسرش را شک برانگيز عنوان کرده و فکر مي کند همسرش به او خيانت مي کند. در چنين شرايطي بايد از طرف مشاوران و روانشناسان بررسي هاي گسترده اي صورت بگيرد تا به اين نتيجه برسند که آيا مراجعه کننده به درستي شکاک شده است و يا با توجه به ابتلا به اختلالات روانشناختي به همسر خود شک کرده است.

خيانت به همسر
کلمه خيانت به معني پيمان شکني، بي وفايي و ناديده گرفتن تعهد اخلاقي است. البته خيانت معنا هاي بسياري در فرهنگ هاي مختلف مي تواند داشته باشد اما بايد دانست که در همه فرهنگ ها کلمه خيانت، واژه اي منفور شناخته مي شود و در هيچ فرهنگي تعريف مثبتي از اين واژه  صورت نگرفته است. خيانت انواع و دلايل مختلفي دارد و صرفا به خيانت به همسر و يا خيانت عاطفي محدود نمي شود. خيانت اجتماعي و خيانت سياسي نيز از جمله انواع خيانت هستند. 

در موارد بسياري از طرف مراجعه کنندگان به روانشناسان و مشاوران، بيان مي شود که همسرشان به آن ها خيانت کرده است و پس از اين خيانت عاطفي، ايشان به اختلالات گسترده روانشناختي مبتلا گشته اند. به همين دليل است که خيانت عاطفي به همسر مي تواند آثار بسيار مخربي را در ذهن او به وجود آورد و به اصطلاح مي تواند تاثيرات بسيار منفي بر روح و روان افراد بر جاي بگذارد. اما از منظر روانشناسان در موارد زيادي از اين دست خيانت ها، بايد دلايل بسياري مورد بررسي قرار بگيرند. 

اين که فرد خيانت کننده با چه هدفي دست به خيانت به همسر خويش زده است. چه کمبود هايي در زندگي مشترک احساس مي کرده که خيانت کرده است. همه اين موارد بايد بررسي شوند. ولي هيچ بهانه اي به هيچ عنوان نمي تواند انجام خيانت را توجيه کند و اين نکته اي است که همه افراد بايد به آن توجه کنند.  

دلايل به وجود آمدن خيانت
همان طور که در بالا نيز بيان شد، دلايل بسياري مي تواند وجود داشته باشد که افراد به همسران خويش خيانت کنند. اين دلايل نمي توانند نه توسط مشاورين و نه توسط اشخاص ديگري پذيرفته شوند و صرفا توجيهاتي هستند به اين خاطر که فرد بتواند خودش را تبرئه کند.

1-ازدواج اجباري
شايد تا به حال مشاهده کرده باشيد که خانواده در فرهنگي که هنوز کمبود هاي عاطفي در آن ديده مي شوند، به فرزند خويش امر مي کند که با شخصي که ايشان براي وي انتخاب کرده اند، ازدواج کند. آيا اين ازدواج در صورت وجود مي تواند دوام داشته باشد؟ در بسياري از مواقع به خصوص دوره ها و نسل هاي پيشين، اين اقدام خانواده ها ديده مي شده است و فرزند آن ها که محکوم به ازدواج اجباري با فردي که هيچ علاقه اي به وي نداشته، مي شده است. 
دوام اين نوع ازدواج ها با توجه به ترس هايي از قبيل ترس از بي آبرويي که بسيار بر آن تاکيد داشتند، ممکن بود زياد باشد و حتي تا پايان عمر زوجين ادامه داشه باشد. اما امروزه مشاهده مي شود که اين نوع ازدواج ها تا حدي کمتر شده و خانواده ها به اين فرهنگ دست پيدا کرده اند که به علايق فرزندشان احترام بگذارند و از او درخواست نداشته باشند به اجبار با فردي ازدواج کند که علاقه اي به او ندارد.
ازدواج اجباري حتي اگر دوام زيادي هم داشته باشد اما بسيار احتمال زيادي دارد که منجر به خيانت شود. در واقع نبود علاقه در موضوع ازدواج قادر خواهد بود که همه تعهدات اخلاقي طرف مقابل را شکسته و باعث خيانت و يک رابطه ناسالم شود. به همين دليل است که امروزه به خانواده ها توصيه مي شود فرزندان خود را ترغيب به ازدواج اجباري با شخصي که به او بي علاقه هستند، نکنند.

2وجود مشکل در روابط جنسي
وجود مشکل در روابط جنسي و همچنين زندگي زناشويي زوجين، مي تواند منجر به خيانت از طرف افراد شود. هنگامي که فردي تصميم به ازدواج دارد بايد بي پرده و بدون خجالت با طرف مقابل خود در مورد رابطه جنسي صحبت کنند. در بسياري از مواقع با توجه به نحوه اخلاقيات هر دو طرف که غالبا با يکديگر متفاوت هستند، مشاهده مي شود که نظر هر کدام در مورد رابطه جنسي با ديگري به قدري متفاوت است که پيش بيني مي شود در اين مورد ممکن است به مشکل بر بخورند. به همين دليل بيان اين موضوع قبل از ازدواج مي تواند باعث شود افراد نظر يکديگر راجب به رابطه جنسي را بدانند و با دانسته قبلي تن به اين ازدواج دهند.

اما اگر راجب به ديدگاه طرف مقابل در اين مورد چيزي ندانند، پس نگرشي هم در اين باره نخواهند داشت و در زندگي مشترکشان با توجه به تفاوت گسترده در نظرات هر دو طرف در اين موضوع، به مشکلات بزرگي از قبيل نبود آگاهي در رابطه  جنسي، نبود انگيزه در رابطه جنسي از سمت يکي از طرفين و همچنين نبود توانايي براي ارضاي شريک جنسي خود، بر خواهند خورد. اين گونه است که به مرور با سرد شدن افراد از يکديگر، به تدريج از هم دور شده و تمايلي به برقراري رابطه  جنسي با يکديگر نخواهند داشت.
همين امر موجب مي شود در نهايت يکي از طرفين قصد خيانت کند و با انجام اين عمل، پايه و اساس زندگي مشترک را که تعهد در رابطه است، شکسته و باعث ازبين رفتن رابطه کلي هر دو طرف در اين زندگي شود.

3-وجود تنش هاي زياد در زندگي مشترک زوجين
در واقع هر زندگي مشترکي بر خلاف تصوري که افراد مجرد از آن دارند که بسيار رويايي است، در مواقعي نيز همراه با تنش خواهد بود. در برخي مواقع افراد با توجه به فشار هاي اقتصادي، اجتماعي و حتي فشار هاي رواني که زندگي مشترک برايشان به ارمغان آورده است، به نحوي عصبي شده و دست به رفتار پرخاشگرانه مي زنند و شبيه شخصيت منفعل پرخاشگر رفتار ميکند. اما وجود چنين رفتاري با توجه به شرايطي که امروزه پيش روي مخصوصا زوجين جوان هست، تا حدي طبيعي است.
اگر اين رفتار پرخاشگرانه گسترش و توسعه يابد و همه لحظه هاي زندگي مشترک افراد که در کنار همديگر هستند را درگير خود کند، به وجود تنش منجر مي شود که مي تواند آثار زيان باري براي زندگي مشترک افراد داشته باشد. در چنين شرايطي اگر اين تنش ها کاهش نيابد و همچنان با قدرت ادامه داشته باشد، باعث مي شود زندگي افراد مختل شود. اين گونه است که اين تنش ها باعث مي شود يکي از طرفين در نهايت موجب دلزدگي زناشويي شده و دست به خيانت بزند و به اين صورت است که مي تواند جزوي از دلايل خيانت افراد به حساب آيد.  
 انواع خيانت به همسر
خيانت به همسر مي تواند انواع مختلفي داشته باشد. اين معقوله تفکيک به اين خاطر است که در شرايط مختلف نوع خيانت به همسر مي تواند متفاوت باشد. در ادامه به بررسي انواع خيانت به همسر پرداخته مي شود.

1-خيانت عاطفي
خيانت عاطفي در واقع در ذهن افراد است و تا حدي روان افراد را تحت تاثير قرار مي دهد. براي مثال در بسياري از مواقع سردي هاي عاطفي باعث مي شود افراد به سمت خيانت روند. مواقعي که همسر شما توجهي به شما ندارد، پاسخ سوالتان را با سردي و کوتاه مي دهد، در بسياري از مواقع شما را درک نمي کند و به شما ابراز علاقه نمي کند. اين موقع است که همسر شما گمان مي کند اين گونه مي تواند غرور خود را حفظ کند و به گونه اي جذاب به نظر برسد. 

اما بايد گفته شود که در اين هنگام است که شما قصد بر خيانت مي کنيد. فرد ديگري در زندگيتان وارد شده است که شما را درک مي کند، به شما محبت مي ورزد و با لطافت صحبت مي کند و حتي به شما ابراز علاقه مي کند. در اين مواقع است که فرد ديگري به جاي همسرتان شما را از نظر عاطفي ارضاء کرده است. در واقع در اين حالت شما به همسرتان خيانت کرده ايد زيرا توسط محبت هاي فرد ديگري به جز همسرتان تحت تاثير قرار گرفتيد و رابطه خود را با او صميمي تر کرده ايد. به اين نوع خيانت، خيانت عاطفي گفته مي شود.

2-خيانت جنسي
در خيانت جنسي که اغلب در عموم مردم هر نوع خيانتي را به اين نوع خيانت نسبت مي دهند، يکي از طرفين رابطه نتوانسته است طرف ديگر را از نظر جنسي ارضاء کند. در اين حالت طرفي که از اين نظر ارضاء نشده است با توجه به نيازي که در درون خود احساس مي کند، مي تواند دست به خيانت بزند. يعني با شخص ديگري به جز همسر خود سکس برقرار کند. 

در برخي مواقع مشاهده مي شود که يکي از طرفين در زندگي مشترک، تنوع طلبي دارد و همين امر موجب مي شود در بحث رابطه جنسي با همسر خود، به تدريج اين آميزش تکراري شده و حال خواستار اين باشد که با شخص ديگري که از اين نظر برايش جذاب است، سکس بر قرار کند و اين گونه به همسر خود خيانت مي کند. اين نوع خيانت ها که در حقيقت با اين هدف صورت مي گيرد از انواع خيانت هاي جنسي محسوب مي شوند.

 شک به خيانت همسر | نشانه هاي خيانت کدامند؟
در بسياري از مواقع با توجه به مشاهداتي که انجام گرفته است، افرادي وجود دارند که به همسران خود سوءظن داشته و اين بد گماني باعث مي شود به او شک کرده که خيانت کرده است يا در حال خيانت است. در اين صورت است که بايد بررسي شود آيا شک وي به همسرش امري طبيعي است، يعني نشانه هاي خيانت در همسر او ديده مي شود يا نه. اگر نشانه ها ديده شوند پس دلايل وي براي شکاک بودن به همسرش درست است و اگر اين نشانه ها ديده نشوند، در واقع بايد بررسي شود که آيا شکاک بودن فرد از همسرش اختلال رواني و پارانوئيد است يا خير. 


به هرحال با توجه به نشانه هاي خيانت در همسر فرد مراجعه کننده، باز هم روانشناسان و مشاوران نمي توانند قضاوت کنند که آن شخص خيانت کار است و به همسرش خيانت کرده است. به همين دليل است که اين نشانه ها بايد به طور دقيق بررسي شوند تا تشخيص و يا قضاوت نادرست صورت نگيرد. ب

1-ترک اتاق در هنگام استفاده از تلفن همراه | از علائم شک به خيانت همسر
طي تحقيقات انجام گرفته از مراجعه کنندگاني که به دليل شکاک بودن به همسرشان به روانشناسان مراجعه کرده بودند، اين نظريه به وجود آمده است که بسياري از اين افراد يکي از اصلي ترين و مهم ترين نشانه هاي خيانت همسرشان به خود را ترک کردن اتاق در هنگام استفاده از گوشي موبايل مي دانستند. آن ها فکر مي کردند به اين خاطر همسرشان اتاق را ترک مي کند که با شخص ديگري در حال مکالمه است که مايل نيست ايشان از اين مکالمه چيزي بشنوند.
به تدريج با افزايش تعداد مکرر اين گونه مکالمه ها و همچنين اين گونه استفاده از تلفن همراه، شک به همسرشان شروع شده و به مرور باعث شده است افراد به اين نتيجه برسند که همسرشان در حال خيانت به آن ها است. وجود اين نشانه به تنهايي نمي تواند باعث شود روانشناسان هم به اين نتيجه برسند که همسر ايشان به آن ها خيانت مي کند و نشانه هاي ديگري نيز براي اين نتيجه گيري اهميت دارند. 

 2-کاهش دفعات رابطه جنسي
از ديگر نشانه هاي شکاک بودن افراد به همسرشان کاهش تعداد دفعات رابطه جنسي است. در مواقعي که شريک عاطفي عدم تفاهم جنسي با همسر خود دارد يا به نحوي سرد به سکس با اين افراد مي پردازند، مي تواند باعث آغاز شک به خيانت همسر شود. به طوري که اين گونه تصور مي کنند که همسرشان از اين نظر با شخص ديگري رابطه جنسي بر قرار کرده و ارضاء شده است. و حالا تمايلي براي برقراري سکس با اين افراد نخواهد داشت.
در نتيجه اين نشانه نيز مي تواند يکي ديگر از نشانه هايي باشد که افراد از همسران خود مشاهده مي کنند و باعث شک به خيانت همسر خواهد شد. البته اين نشانه ها بايد به صورتي زنجير وار به يکديگر چسبيده باشند تا افراد بتوانند به اين نتيجه گيري برسند که همسرشان به آن ها خيانت مي کند.

3-کاهش محبت همسر
از جمله نشانه هاي ديگر اين است که محبت و مهرباني همسر به اين افراد کم شود. به گونه اي که کمتر به او عشق بورزند، کمتر به وي توجه کنند و به او ابراز علاقه نکنند. در چنين شرايطي بسيار پيش مي آيد که اين افراد به همسران خود شک کرده که به ايشان خيانت مي کنند. اما در بسياري از مواقع علت اصلي اين کاهش علاقه به همسر نمي تواند خيانت باشد، بلکه فشار هاي رواني، فشار هاي اقتصادي و حتي مشکلات اجتماعي از قبيل شغل، مي توانند باعث شوند افراد با توجه به مشغله هاي ذهني که درگير آن ها هستند، نتوانند احساس خود به همسرشان را به شکلي مناسب ابراز کنند و باعث مي شود همسرانشان به آن ها شک کنند که در حال خيانت هستند.

4-حسادت در روابط عاطفي | آخرين نشانه شک به خيانت همسر
حسادت در روابط عاطفي به اين معني است که بعضي افراد پس از ازدواج و يا در هنگام درگيري در رابطه عاشقانه، به طرف مقابل خود گوشزد مي کنند که تنها من فرد مهم زندگي تو هستم و تو حق نداري با افراد ديگر به خصوص افرادي که هم جنس من هستند، صميمي شوي.
اين نوع محدوديت که به واسطه حسادت به وجود آمده است، مي تواند به تدريج باعث کلافگي طرف مقابل شود. اين افراد هنگامي که همسرشان با فرد ديگري در حال صحبت کردن است و يا منشي دفتر وي هم جنس ايشان است. به او شکاک شده و گمان مي کنند همسرشان به آن ها خيانت مي کند. البته بايد اين نکته متذکر شود که روانشناسان نبايد افراد را قضاوت کنند. و اگر حتي همه اين نشانه ها نيز در افراد ديده شود باز هم نمي تواند خبر از خيانت دهد. 

سخن آخر در زمينه شک به خيانت همسر
در اين مقاله سعي بر آن شد تا در مورد خيانت افراد به همسرشان و همچنين دلايل خيانت صحبت شود. شک به خيانت همسر مي تواند موجب شود که افراد در وهله اول به خود آسيب رسانند. و در واقع سلامت رواني خود را تحت تاثير قرار دهند. به همين دليل روانشناسان بايد سعي کنند که موارد شک افراد را بر طرف کرده تا از ابتلا به اختلالات روانشناختي در اين افراد جلوگيري کنند.
همچنين شک به خيانت همسر در بسياري از موارد مي تواند ناشي از وجود تعارضاتي باشد که افراد از کودکي با خود همراه داشته اند. و همين تعارضات باعث به وجود آمدن ظن سوء به همسرشان خواهد شد که بايد درمان شوند. به همين دليل مراجعه به روانشناس مي تواند بهترين و موثر ترين روش براي عدم شکاکي به همسر باشد. در راستاي اين موضوع مي توانيد از مشاوران و روانشناسان در اين مورد کمک بگيريد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره