نماد آخرین خبر

مراحل فراموشی و دلایل بازگشت به رابطه

منبع
حامي هنر زندگي
بروزرسانی
مراحل فراموشی و دلایل بازگشت به رابطه

حامي هنر زندگي/ ديدار بعد از جدايي يکي از سوالاتي است که براي خيلي ها پيش مي آيد. بعد از طلاق و جدايي افراد نمي دانند گاهي چطور به رابطه برگردند و ابن که آيا کار درستي است يا خير. طلاق و جدايي چالش هاي زيادي در هر دو طرف ايجاد مي کند. جدايي تلخ ترين اتفاقي است که ضربات روحي و رواني ايجاد مي کند. معمولا بعد جدايي بين ديدار دوباره يا فراموشي کامل فرد درگيري به وجود مي آيد. اما بهترين کار چيست؟ 

ديدار بعد از جدايي
برخي افراد بعد از جدايي سراغ يکديگر مي روند اما مسئله اين است که چرا اين ديدار دوباره شکل مي گيرد؟ هرچند پايان يک رابطه عاطفي سختي هاي خودش را دارد اما افراد برخي نمي توانند آن را به راحتي فراموش کنند يا زخم جدايي خود را ترميم کنند. تحقيقات نشان داده که بين ۷۰ تا ۸۰ درصد زوجين بعد از طلاق و جدايي دوباره خواهان برگشت به رابطه قبلي خود هستند.

در اين بين مسائلي مانند ويژگي هاي فردي و شخصيتي، خاطرات و گذشته رابطه با فرد اهميت پيدا مي کند. به عنوان مثال افرادي که حساس تر هستند و يا رابطه طولاني تري با فرد داشته‌اند سخت‌تر مي‌توانند با جدايي کنار بيايند. هر چه رابطه بين دو طرف طولاني تر باشد،  وابستگي عاطفي و رواني دو فرد به هم بيشتر خواهد بود و در نتيجه جدايي بعد از اين رابطه صدمات خودش را خواهد داشت. با اين حال تعداد بسيار محدودي از افراد بعد از جدايي موفق به برقراري رابطه دوباره با فرد مي شوند.

دليل برگشت به رابطه قبلي
برگشت به رابطه قبلي به اين دليل است. فرد حسي شبيه به عشق دارد که فردي که آن را تجربه مي‌کند دوست دارد عاشق باشد. آنها به امن بودن در يک رابطه عاشقانه عادت کرده اند و دوست دارند دوباره آن امنيت را احساس کنند. خودشان را متقاعد مي‌کنند که عاشق هستند در حاليکه در واقعيت امنيت و راحتي رابطه قبلي را از دست داده اند.
اگر يک رابطه‌ي قديمي مدام جلوي پيشرفت يک رابطه را مي‌گيرد مي‌تواند به اين معنا باشد که آن رابطه در حال برگشتن است. وقتي کسي درگير برگشت رابطه شده است به طور کامل رابطه قبلي را تمام نکرده است. هنوز هم سعي در حل مسائل و مشکلات حل نشده رابطه قبلي دارد روابط برگشتي حسي شبيه به عشق دارد اما هنوز تحت تاثير احساسات ناراحت کننده رابطه قبلي است.  

مراحل فراموشي بعد از جدايي
بعد از پايان يک رابطه عشقي هر فرد مراحل مشخصي را طي مي‌کند تا دوباره همه چيز به حالت اول باز کرده است اگر فردي مذکور موفق شود از اين مراحل به راحتي عبور کند شکست عشقي را فراموش کرده و دوباره بهبود خواهد يافت . اما اگر فردي در اين مراحل گير کند، فراموش کردن رابطه عشقي براي او به شدت سخت مي‌شود و اين چيزي است که براي اکثر افراد رخ مي دهد:

1-مرحله شوک و انکار
در اين مرحله فرد مي خواهد آنچه رخ داده است را رد کرده و آن را باور نکند. به عنوان مثال وقتي کسي يکي از اعضاي خانواده خود را از دست مي دهد يا رابطه عشقي او پايان مي يابد ممکن است براي مدتي در اين مرحله گرفتار شود. در اکثر موارد اين مرحله به سادگي مي گذرد و نبايد نگران باشيد.

2-مرحله خشم
برخي ها پس از مرحله شوک اوليه خشمگين مي شوند. دقيقا در همين جاست که فرد به فکر انتقام مي افتد و يا سعي مي‌کند به نوعي تلافي کند. اين مرحله در فراموش کردن يک فرد خيلي مهم نيست چرا که پس از مدت کوتاهي سپري خواهد شد.

3-خطرناک ترين مرحله
در اين مرحله افراد شروع به مرور خاطرات گوش کردن آهنگ هاي غمگين شدن در روياها و حتي انجام کارهايي مثل رفتن به جاهايي که قبلا با هم ميرفتند، مي‌کند. اين رفتار ها، آغازگر دوره سياه افسردگي هستند. اگر افراد در اين مرحله گير کنند هرگز نجات نمي يابند مگر اينکه به صورت بسيار اتفاقي فرد ديگري مشابه فرد قبلي يافت شود و به آنها کمک کند که فرد قبلي را کاملا از ياد ببرند.

4-مرحله افسردگي
اين مرحله پس از مرحله قبل رخ نمي دهد بلکه هر دو به صورت همزمان اتفاق مي‌افتند. در اين مرحله فرد ميان اميد و افسردگي مدام در حال تغيير است. افسردگي نتيجه از دست دادن اميد است و در اين مرحله رخ مي دهد.

5-مرحله پذيرش و بهبود
اين مرحله جايي است که فردا آن چه رخ داده است را مي پذيرد. حرکت به سمت آينده را آغاز مي‌کند. اين مرحله فقط در يک حالت رخ مي دهد ، وقتي که اميد به برگشت فرد مقابل يا اميد به رابطه دوباره صددرصد تمام شده باشد. علائم شکست عشقي ديگر وجود نداشته باشند.
به همين دليل بسيار مهم است که رابطه خود را در جايي و به نوعي تمام کرده باشيد که تهديدي وجود نداشته و صد درصد مطمئن باشيد که تصميم درستي گرفته ايد. اگر رابطه شما به شکل صحيح پايان يافته باشد کافيست با مذاکره با خود به اطمينان برسيد که هرگز قرار نيست چيزي برگردد و تصميمي که گرفته بود به نفع هر دوي شما بوده است. مرحله نهايي اين است که همه چيز به حالت قبل برمي گردد.  
 دلايل بازگشت و ديدار بعد از جدايي
بهتر است ابتدا دلايل برگشت بعضي از افراد به رابطه قبلي را بدانيم. برخي از دلايل برگشتن دوباره به رابطه شامل موارد زير مي شود:
افسوس و پشيماني يکي از دلايل برگشت به رابطه قبلي هست و برخي از افراد بعد از اتمام رابطه به دليل احساس افسردگي خواهان برگشت دوباره به سمت فرد هستند. آن ها احساس گناه مي کنند و فکر مي کنند فرد مهمي را از دست داده اند. براي دريافت اطلاعات بيشتر درمورد افسردگي مزمن کليک کنيد.
احساس عذاب وجدان يکي از دلايل برگشت به رابطه قبلي هست. مخصوصا افرادي که در رابطه قبلي خود دچار مشکلاتي شده اند که فرد را به طور ناحق کنار گذاشته اند، ممکن است بعد از تمام شدن رابطه دوباره به فرد قبلي برگردند.
انتقام يکي از دلايلي است که باعث مي‌شود افراد دوباره به رابطه قبلي برگردند. خشم و حسادت بعد از تمام شدن رابطه منجر به کينه اي شدن از فرد مقابل مي شود. اين افراد براي جبران حس ناکامي خود و تلافي کردن خواستار ادامه رابطه هستند.
وابستگي عاطفي و رواني يکي از دلايل برگشت افراد به رابطه است. اين مورد مخصوصاً در زوج هايي به چشم مي خورد که يکي از طرف زن يا مرد وابستگي شديدي به او پيدا کرده و بعد از جدايي نمي تواند با آن کنار بيايد.
ساير دلايلي که در بازگشت و ديدار بعد از جدايي نقش دارند
مسئله مهريه و مشکلات اقتصادي نيز يکي از دلايل برگشت مخصوصاً زنان به رابطه قبلي با همسر خود است. همچنين وجود فرزندان هم از ديگر دلايل بازگشت زنان پس از جدايي به رابطه است .
برخي از افراد که به دليل مهاجرت به شهر يا کشوري ديگربراي کار يا تحصيل از يکديگر جدا شدند احتمال دارد که دوباره بعد از جدايي به رابطه برگردند. آنها به دليل شرايط تحميل شده مجبور به جدايي شدند. بنابراين احتمال بازگشت اين افراد به رابطه بعد از رفع محدوديت ها زياد است.

ممکن است تصور کنيد عشق قبلي شما يا فردي که قبلا با او زندگي مي کرديد امتيازات متنوعي به دست آورده است و اين ها فرد را در چشم شما جذاب تر کرده است. بنابراين مي‌خواهيد رابطه خود را با او دوباره از سر گيريد.
احساس تنهايي يکي از دلايل بازگشت افراد بعد از جدايي است. اگر شما بعد از جدايي صرفاً به اين دليل که نتوانستيد فرد ديگري را به سمت خود جذب کنيد،  به رابطه قبلي برگرديد احساسات خود را جريحه دار کرده ايد. شما اين تنهايي را مي‌توانيد با خيلي از دوستان و آشنايان خود پر کنيد. بنابراين رابطه دوباره با همسر يا نامزد سابق  مشکلي را حل نمي‌کند.
مهمترين دليل افراد براي بازگشت به رابطه قبلي اين است که آنها هنوز نتوانستند شکست عشقي خود را ترميم کند يا با جدايي خود کنار بيايند. پس آنان ديدار با فرد قبلي را مناسب‌ترين راه براي ترميم زخم خود مي‌بينند.
 آيا ديدار بعد از جدايي درست است؟
سوال خيلي از شما اين است که آيا بعد از جدايي مي توانم به رابطه قبلي بازگردم يا او را ببينم. برخي روانشناسان در پاسخ به اين سوال نظرات مختلفي دارند. اگر زوجين بعد از جدايي فرزند داشته باشند بهتر است رابطه خود را با او ادامه دهند. اما اين رابطه نه در حد دوستي کامل و صميمي و يا شکل بدگويي و غيبت از يکديگر باشد.
بلکه بهتر است در حد تعادل رفتارکنند. در صورتي که زوجين بدون فرزند باشند ايجاد محدوديت ها بعد از رابطه اهميت دارد. در روابط دوستي مي توان گفت هرچند ديدار مجدد منجر به کاهش حس رنج و غم افراد مي شود اما از طرفي مانع رشد و شکوفايي رابطه هاي بعدي مي‌شود و خود يکي از موانع براي شکل گيري رابطه هاي جديد محسوب مي شود.
نظر برخي روانشناسان اين است در صورتي که افراد بعد از اتمام رابطه عاطفي يا ازدواج، نيازها و خواسته هاي خود را براي يکديگر بازگو کنند و متوجه مشکلات و سوءتفاهم‌ها هاي خود شوند، همچنين مهارت‌هاي ارتباطي را آموزش ببينند و اين بار تعهد خود را به يکديگر حفظ کنند و از ترس از تعهد در رابطه نداشته باشند، راهي براي بازگشت خواهند داشت.
بنابراين کساني که خواهان شروع دوباره رابطه هستند توصيه مي شود که اين بار به فکر حل مشکلات خود باشند و بدانند دلتنگي يا تنهايي دليلي براي بازگشت به رابطه نيست.  

ديدار بعد از جدايي | راه هاي بهبود بعد از جدايي
طبيعي است که هر چه مدت زمان بيشتري از رابطه شما گذشته باشد به زمان بيشتري هم براي بازگشت آرامش و بهبودي خود نياز داريد. اما رعايت يکسري نکات به بهبودي حال شما بعد از اتمام رابطه و جدايي کمک مي کند:مهمترين گام براي رسيدن به آرامش اين است که تمام ارتباط هاي خود را با او قطع کنيد. ممکن است در فضاي مجازي با او همچنان در ارتباط باشيد. اما بازگشت دوباره به صفحات مجازي حال شما را قطعاً بدتر مي‌کند. بنابراين تا حد امکان تمام راه هاي ارتباطي خود را ببنديد.  اطمينان داشته باشيد که رابطه دوباره با او به صورت چت باعث سلب آرامش شما مي شود. بنابراين براي رسيدن به آرامش دروني خودتان هم که شده از پيگيري او در فضاي مجازي دست برداريد.
تمام خاطرات با او به صورت عکس يا فيلم را از کامپيوتر يا لپ تاپ خود حذف کنيد. نگاه کردن به آن عکس‌ها و تصاوير منجر به تجديد احساسات شما ميشود وممکن است سبب تصميم غيرمنطقي دوباره گردد. نگه داشتن يادگاري‌هاي او باعث طولاني تر شدن روند بهبودي شما ميشود.
بعد از جدايي از غار تنهايي خود بيرون بيايد و با دوستان و آشنايان خود رابطه برقرار کنيد. به خودتان اهميت بديد و به مهماني و تفريح برويد. ممکن است بعضي از دوستان شما شروع به نصيحت تان کنند سعي کنيد تحت تاثير حرف هاي آنان قرار نگيريد.
 
برخي ديگر از نکات لازم بعد از جدايي
براي خود برنامه بريزيد و روي رشد ذهني و رواني تان متمرکز شويد. ممکن است تا الان به خيلي از علايق خود اهميت نداده باشيد اما حالا فرصت آن رسيده که بار ديگر به سراغ کارهاي مورد علاقه تان برويد. خودتان را مشغول آن‌ها کنيد مثلا به باشگاه يا کلاس موسيقي برويد.يک زبان خارجي ياد بگيريد. اين کارها باعث مي‌شود در شما ميل و اشتياق ايجاد شود و کمتر به گذشته ها فکر کنيد. 
هرآنچه در مورد او به ذهنتان ميرسد بنويسيد. شما تنها خاطرات مثبت با او نداشتيد، خاطرات منفي بسياري هم داشته ايد. نوشتن راه مناسبي براي تخليه هيجاني شما است. افکار خود را در مورد او بنويسيد تا خطاهاي فکري خود را هم به راحتي شناسايي کنيد.
از تکنيک هاي کنترل فکر استفاده کنيد ممکن است شما بعد از جدايي دچار نشخوار ذهني مدام با فرد سابقه خود شويد. بنابراين بهتر است از مشاور يا روانشناس در اين زمينه کمک بگيريد.
از تمرکز بر روي خطاهاي خود دست برداريد هرکسي ممکن است در رابطه دچار اشتباه شده باشد بهتر از آنها درس عبرت بگيريد تا در رابطه هاي بعدي آنها را تکرار نکنيد هرچند جدايي اتفاق تلخي است اما متهم کردن خود فقط باعث بدتر شدن حالتان ميشود. 


 سخن آخر در مورد ديدار بعد از جدايي
جدايي ضربات سنگيني بر روح و روان انسان وارد مي کند. ترک رابطه عاطفي به راحتي نيست و با چالش‌هاي زيادي همراه است. در صورتي که قصد بازگشت بعد ازجدايي را داريد بهتر است اين بار منطقي تصميم بگيريد تا دچار اشتباه نشويد. در راستاي اين موضوع مي توانيد از مشاوران و روانشناسان در اين مورد کمک بگيريد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره