ازدواج مجدد، لزوم توجه به شرایط و خواستهها

باشگاه خبرنگاران/ اگر ازدواج قبليتان با شکست مواجه شده است، خيلي سريع به فکر رابطه جديد نيفتيد.
افراد از زندگي گذشته خود، تجربيات تلخ و شيريني دارند و با کوله باري از تجربيات و احساسات متفاوت، ممکن است زندگي مشترک جديدي را آغاز کنند، اما قرار نيست که زندگي جديد مشابه با زندگي قبليشان باشد.
افراد بايد از زندگي مشترک قبلي خود به طور کامل دل بکنند و بر اين باور باشند که زندگي پيش رو هيچ وجه اشتراکي با روزهاي گذشته ندارد و با يک فرد و شرايط جديد وارد زندگي مشترک جديد شده اند.
مهرنوش داريني روانشناس خانواده درباره نگاههاي منفي براي ازدواج مجدد گفت: افرادي که ازدواج مجدد برايشان پيش ميآيد دو دسته هستند. دسته اول، افرادي که به دليل فوت همسرشان تنها ميشوند و دسته دوم، افرادي که طلاق گرفته اند.
وي بيان کرد: افرادي که صاحب فرزند نيستند به مراتب مشکلات کمتري را براي ازدواج مجدد، پيش رو دارند، ولي اين به اين معنا نيست که فرد به ازدواج مجدد نبايد فکر کند. در مورد پديده طلاق و جداشدن زماني که ارتباط دو نفر به هر دليلي ناپايدار شود، افراد ممکن است به تصميم يک طرفه يا دو طرفه برسند مبني بر اينکه به ادامه زندگي مشترکشان خاتمه ميدهند.
اين روانشناس ادامه داد: يکي از عوامل بازدارنده ازدواج مجدد زوجين، فرزندان هستند. برخي از زوجين زندگي را با طلاق عاطفي جلو ميبرند و زير يک سقف زندگي مي کنند، اما عشق و محبتي بين خانوادهها جاري نيست.
داريني تصريح کرد: ازدواج مجدد، درباره فردي که از همسرش جدا شده با فردي که همسرش فوت شده بسيار متفاوت است. کسي که همسر خود را از دست ميدهد، انتخابي براي از دست ندادن همسر به علت فوت نداشته و جامعه پذيراتر است و نگاه جامعه به اين صورت است که فرد تقصيري نداشته است، اما زماني که طلاق مطرح ميشود، علت ناپايداري رابطه قبلي طرف مقابل بسيار مهم ميشود.
وي ادامه داد: افرادي که جدا ميشوند بايد به نکاتي توجه کنند. بعضي از افراد مجددا به رابطه قبلي خود ميخواهند برگردند. زماني که فرد مجددا به زندگي قبلي خود باز ميگردد، اين سوال در ذهن ايجاد ميشود که آيا آن دلايل ديگر مطرح نيست يا ديگر مهم نيست.
داريني مطرح کرد: غالبا در ازدواج مجدد افراد به دنبال کسي ميگردند که نقايص شريک زندگي قبليشان را نداشته باشند و اين قضيه هم ميتواند مثبت و هم منفي باشد.
اين روانشناس افزود: دليل نکته مثبت اين است که فرد دنبال شخص کامل تري ميگردد و دليل نکته منفي اين است که فرد بقيه جوانب را نميبيند، دقيقا به نقطه آسيب خورده خودش توجه ميکند و به دنبال فردي با آن مختصات و ويژگيها است.
وي بيان کرد: اينکه افراد فکر ميکنند که شانس زندگي مجدد را از دست داده اند، غلط است. بسياري از افراد دچار ترس ميشوند و يکي از ريشههاي ترس از ازدواج مجدد به فرهنگ جامعه باز مي گردد. ازدواج مجدد يک بار رواني شديدتري را براي فرد ايجاد ميکند. ازدواج زود هنگام پس از جدايي يکي از خطاهاي رايج است.
اين روانشناس درباره اينکه ممکن است در ازدواج مجدد، فرد انتظارات بيشتري از زندگي داشته باشد گفت: براي زندگي مجدد يک جور وسواس در انتخاب ايجاد ميشود و يا يکي از مشکلاتي که وجود دارد پيش داوري است و با کوچکترين رفتار فرد جديدي که وارد زندگي شده است، اگر شباهتي ببيند که در فرد قبلي هم وجود داشته، ممکن است گمان کند که آن فرد هم مثل فرد قبلي ميماند.
وي افزود: اگر ازدواج قبليتان با شکست مواجه شده است، خيلي سريع به فکر رابطه جديد نيفتيد. تلخيها و شيرينيهايي که با همسر قبلي داشتهايد را نبايد به همسر فعلي تعميم دهيد که اين کار بدون شک دردسرآفرين خواهد شد، زيرا هيچکدام از اين مقايسهها به آن سرانجامي که باب ميل فرد است نخواهد رسيد و همين باعث ترديد در تصميمي گيري ميشود.