نماد آخرین خبر

تفاهم قلابی، طلاق واقعی!

منبع
خراسان
بروزرسانی
تفاهم قلابی، طلاق واقعی!

خراسان/ معاون‌سامان دهی امور جوانان گفته 27 درصد زوج ها در 2 سال اول زندگی‌مشترک‌شان طلاق می‌گیرند، این مسئله یک دلیل کمتر گفته شده دارد
 یکی از اشتباهاتی که بعضی از ما در اوایل دوران‌عقد مرتکب می‌شویم و کمتر درباره‌اش چیزی گفته شده، این است که ارزش‌ها، رفتارها و عادت‌های خود را به سرعت تغییر می‌دهیم تا وانمود کنیم که با همسرمان توافق و هماهنگی زیادی داریم. هدف از این کار هم چیزی نیست جز دستیابی به تفاهم بیشتر برای بالا بردن شانس چشیدن طعم خوشبختی در زندگی‌مشترک که در ظاهر خیلی خوب است اما اگر به صورت اصولی اتفاق نیفتد، مشکلاتی  درست خواهد کرد. وفق‌دادن عجولانه و زود هنگام با خواسته‌های همسر در دوران عقد که مقداری از آن هم به خاطر علاقه زیاد به طرف‌مقابل است، می‌تواند در طولانی مدت آسیب‌زا شود. به تازگی معاون سامان دهی امور جوانان وزارت ورزش ‌و ‌جوانان گفته: «۲۷ درصد از طلاق‌ها مربوط به زندگی‌های مشترک زیر دو سال است یعنی زوج ها همان ابتدای زندگی به مشکل برخورد کردند و جدا شدند که به نظر ما این مسئله حاصل‌ شناخت نداشتن افراد نسبت به یکدیگر و زندگی است»(منبع خبر: ایلنا). به همین بهانه و در ادامه، به نکاتی در همین‌باره اشاره خواهد شد.
 سازش‌های عجولانه دردسرساز می‌شود
در دوران آتشین و شیرین عقد، وقتی متوجه می‌شویم که بعضی عقاید و باورها و علایق ما به مذاق طرف مقابل خوش نمی‌آید، ممکن است که برای عقاید، باورها و علایق خود اهمیت کمتری قائل شویم تا وانمود کنیم که بسیار با هم تفاهم داریم. البته کاملاً آشکار است که این یک تفاهم قلابی و ساختگی است. سازش‌های عجولانه معمولا در چند مورد خودش را نشان می‌دهد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
چشم‌پوشی از باورها و ارزش‌های خود
وقتی که می‌خواهیم با کسی ازدواج کنیم، باورها، نگرش‌ها و عقاید خود را با او در میان می‌گذاریم و درباره باورها، نگرش‌ها و عقاید او هم اطلاعاتی به دست می‌آوریم،اما اگر برخی از ارزش‌ها و نگرش‌هایمان از همخوانی کافی با ارزش‌ها و نگرش‌های طرف مقابل برخوردار نباشد، ما تنها دو راه داریم؛ باورها و ارزش های خود را حفظ کنیم یا برای رسیدن به آن فرد از باورها و ارزش‌های خود چشم‌پوشی کنیم. معمولاً افراد به یک یا چند طریق از ارزش‌ها و باورهای خود چشم‌پوشی می‌کنند: از بیان عقیده شخصی خود درباره خطاها و اشتباهات فرد مقابل خودداری می‌کنند؛ عقاید، باورها و نگرش‌های خود را بروز نمی‌دهند یا آن‌ها را تعدیل می‌کنند یا حتی انکار؛ در فعالیت‌ها یا دورهمی‌هایی شرکت می‌کنند که به‌طور معمول از انجام آن‌ها اجتناب می‌کردند؛ از اظهارنظر درباره موضوعاتی که به طور جدی با نظریات فرد مقابل در تضاد است، اجتناب می‌کنند و ... .
 واضح است که در این حالت، تحمل فرد به مرور کم خواهد شد.
 دست‌برداشتن از علایق و فعالیت‌های خود
سازش‌های عجولانه گاهی درباره علایق و فعالیت‌های فرد رخ می‌دهد. این کار معمولا به دو صورت انجام می شود. در حالت اول ما علایق شخصی و کارهای خودمان را رها
می کنیم به ویژه اگر فکر کنیم که برای فرد مقابل، علایق و کارهای ما اهمیتی ندارد یا این‌که با آینده مشترک ما تعارض دارد. در حال دیگر، خود را غرق علایق و کارهای مورد پسند همسرمان می‌کنیم در حالی که خودمان از آن‌ها لذتی نمی‌بریم تا برای از دست ندادن همسرمان البته از نظر خودمان، تلاش کرده باشیم!
کناره‌گیری کامل از خانواده و دوستان
سازش عجولانه و سازشکاری درباره ارتباط با خانواده و دوستان هم به دو صورت رخ می‌دهد. اگر او با دوستان و خانواده ما راحت نباشد، وقت کمتری را با آ‌ن‌ها سپری می‌کنیم. برای خوشحال کردن او با کسانی وقت خود را سپری می کنیم که حتی از بودن با آن‌ها لذت نمی‌بریم.
    نکته مهم| سازش در زندگی‌مشترک بسیار مفید است اما ...
سازش، مدارا و مصالحه در زندگی‌مشترک از اهمیت زیادی برخوردار است و لازمه داشتن یک زندگی زن و شوهری سالم است اما وقتی این سازش، زودهنگام، غیرمنطقی و ناپخته باشد و از شرایط بالغانه به دور، تاثیرات مخربی در ارتباط خواهد داشت. واضح است که تمامی روابط سالم، حاوی درجاتی از مدارا و سازش و مصالحه هستند. وقتی که متعهد به زندگی با فردی می‌شویم، دیگر نمی‌توانیم همانند زمان مجردی زندگی کنیم اما باید یک سری اصول هم برای خودمان داشته باشیم تا بتوانیم از سال‌های پرچالش ابتدایی زندگی‌مشترک‌مان، سربلند بیرون بیاییم.

نویسنده : صدیقه معدنی| کارشناس‌ارشد روان‌شناسی

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره