خلع سلاح همسر بد دهان

خراسان/ بعضی زن یا شوهرها در زندگی مشترک فحاش، بیادب پرخاشگر و... هستند برخورد اصولی با آنها باید چگونه باشد؟
همه ما حق داریم خشمگین شویم و این طبیعی است، به خصوص وقتی که نیازی از ما برآورده نمیشود و ناکام میشویم اما مهم این است که چگونه خشممان را ابراز کنیم. خشم می تواند از یک رنجش و ناراحتی جزئی گرفته تا در نوع حاد آن، واکنشی فیزیکی و خارج از عرف باشد. برخی در زمان خشم سکوت میکنند، برخی ناراحتی خود را با گفتوگوی آرام ابراز میکنند و عدهای هم رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان میدهند، مثلا فریاد میزنند و فحاشی و تحقیر میکنند و... . عدهای از این افراد پرخاشگر و فحاش، ازدواج کردهاند و همسر دارند. همسری که از این همه فحاشی و بددهانی قطعا میرنجد. به راستی همسران باید چگونه با این مسئله برخورد کنند؟
قطع مزایای بددهانی| شما باید از خودتان بپرسید همسر من با فحاشی چه مزایایی کسب میکند؟ تخلیه خشم؟ تاثیر گذاشتن روی من و بچهها تا به میل او رفتار کنیم؟ ترساندن دیگران؟ انجام ندادن برخی وظایف؟ اجبار دیگران برای پذیرفتن عقاید خود؟ سعی کنید مزایای فحاشی را پیدا و تا حد امکان آن را قطع کنید.
تقویت رفتارهای مناسب| فرد بددهان که دایم در حال فریاد و فحاشی نیست. زمانهایی (ولو اندک) را که او آرام است و درست صحبت میکند، غنیمت بشمارید و او را تشویق کنید. در چنین شرایطی از انتقام گرفتن و زخم زبان زدن بپرهیزید.
گفتن احساستان| زمانی که رابطه تان خوب است و آرامشی وجود دارد با وی به آرامی صحبت کنید و حس منفی خود را درباره زمانهایی بگویید که او عصبانی است و کنترلی روی رفتار خود ندارد. درباره تاثیرات منفی بددهانی که روی شما و زندگیتان میگذارد، در یک فرصت مناسب با همسرتان گفتوگو کنید.
مقابله به مثل ممنوع| شما رفتار او را انجام ندهید. پاسخ فحاشی را با توهین و الفاظ رکیک ندهید زیرا این رفتار موجب تشدید رفتار همسرتان میشود و در واقع وارد یک چرخه معیوب میشوید. او فحاشی میکند، شما با خشم و توهین جوابش را میدهید، او عصبانیتر میشود، با فحشهای رکیکتر و شما خشمگینتر و توهین بیشتر و... . این زنجیره نباید اتفاق بیفتد.
کمکردن رابطه با افراد بددهان| اگر همسر شما همکاران یا دوستان یا اقوام ناسزاگو دارد، تا جایی که امکان دارد رابطه را با آنها کم کنید چراکه در مناسبات اجتماعی الگو گرفتن و تقلید کردن ، نقش خیلی مهمی دارد.
ترککردن موقعیت| زمانی که فکر میکنید دیگر نمیتوانید ادامه دهید و تحمل شما به سر رسیده و دیگر امکان کنترل خود را ندارید، بگویید دیگر نمیتوانید این جا بمانید و بهتر است مثلا دو ساعت دیگر با هم صحبت کنید. این توقف میتواند حال هر دو نفر را بهبود بخشد.
کشف حساسیتهای همسر| حساسیتهای همسرتان را بشناسید و آنهایی را که از نظر شما قابل اجراست، پوشش دهید. به عنوان مثال اگر همسر شما از بینظمی و آشفتگی عصبانی میشود، شما این مشکل را برطرف کنید تا کار به خشونت و فحاشی نرسد. در این حالت، شما باج ندادهاید بلکه یک بمب را با هوشیاری خنثی کردهاید!
الگوی مناسب| سعی کنید خودتان الگوی مناسبی شوید. در حضور همسر و فرزندان خوب و متین صحبت کنید. همچنین سرکوفت نزنید. موقعی که همسرتان باب فحاشی را باز میکند، به او ابدا نگویید تو هم مثل خانوادهات بی ادب و سطح پایین هستی و در واقع قضیه را گسترش ندهید.
واقعبین باشید| تخیلی و آرمانی به این مشکل نگاه نکنید. از همسر فحاش و پرخاشگر یک فرد بسیار باادب و متین ساخته نمیشود. پس همین که توهین و فحاشی به حداقل برسد شما به نتیجه مطلوب رسیده اید.
یادآوری خاطرات خوب| نکته پایانی هم این که با به یاد آوردن روزهای خوبی که با او داشتهاید، حال فعلیتان بهتر میشود و برای انجام رفتارهای کمککننده انرژی میگیرید.
نویسنده : فریبا البرز| کارشناس ارشد مشاوره خانواده