مراحل و شرایط ازدواج غیابی از طرف زن و مرد
مجله دلگرم/ مراحل و شرایط ازدواج غیابی از طرف زن و مرد : ازدواج غیابی یا ازدواج وکالتی به ازدواجی گفته می شود که هنگام خواندن خطبه عقد و ثبت رسمی ازدواج یکی از زوجین یا هر دو نفر آن ها حضور نداشته باشند.
ازدواج غیابی معمولا با معرفی اقوام و آشنایان ، انتخاب والدین یا دوستی و آشنایی اینترنتی و به دلیل حضور در سربازی ، زندان یا حضور در کشوری دیگر انجام می شود.
ساده ترین روش برای ازدواج غیابی دادن وکالت به والدین و اجازه دادن برای خواستگاری و ازدواج است. والدین برای این منظور باید به صورت قانونی وکالت ازدواج غیابی بگیرند تا بتوانند به وکالت از فرزندشان صیغه عقد را جاری کنند.
احتمالا به این مورد برخورد کرده باشید که والدین با وکالتی که از پسرشان در خارج از کشور دارند برای خواستگاری و عقد پسرشان اقدام مینمایند و تازه عروس را آماده رفتن به خارج از کشور می کنند.
بزرگترین چالشی که برای ازدواج وکالتی پیش روی زوجین است ، عدم صدور ویزا برای همسر وکالتی است که باید با توجه به کشور مقصد از نظر قانونی مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.
وکالت ازدواج غیابی چیست؟
وکالت ازدواج غیابی برای خانم : خانم به وکیلی که آقا است مجوز میدهد و می گوید که شما وکالت دارید من را به عقد یک مرد درآوریی . این وکالت بی چون و چرا و مطلق است و بیشتر در گذشته استفاده می شده است و الان به دلیل مشکلات قانونی منسوخ شده .
در این نوع وکالت وکیل مرد نمیتواند خانم را به عقد خود در آورد مگر در صورتی که صریحا این اجازه در متن وکالت به او داده شده باشد. یعنی خانم نوشته باشد که شما اجازه داری من را به عقد یک مرد حتی خودت در آوری .
بنابراین اگر خانم گفته باشد که اجازه داری مرا به عقد هر کسی در بیاوری، وکیل نمیتواند با استفاده از بازی کلمات ، خانم را به عقد خودش دربیاورد.
وکالت ازدواج غیابی برای آقا : مطابق با بحصی که بالاتر توضیح داده شد اگر مردی به یک خانم وکالت ازدواج غیابی بدهد ، آن خانم نمی تواند خودش را به عقد آقا در بیاورد.
شرایط قابل ذکر در وکالت ازدواج غیابی
موکل می تواند شرایطی را برای وکیل مشخص نماید که در صورت عدم رعایت آن شرایط ازدواج صحیح نخواهد بود. البته حتی در مواردی که وکالت بدون قید و شرط باشد باز هم وکیل باید حدودی را رعایت کند و نمیتواند فردی که از نظر اعتقادی و مذهبی اصلا با موکلش تناسبی ندارد را به عقد او در آورد.
در این شرایط هم موکل باید رضایت خودش را اعلام نموده و عقد را تایید کند.
1 – شرط سنی : شخص میتواند در متن وکالت عنوان کند که مرا به ازدواج فردی که سن او بیشتر از 25 سال نباشد در بیاورد.
2 – شرط محل سکونت
3 – شرط مدرک تحصیلی
4 – شرط وضعیت مالی
5 – حق طلاق : برای خانمی که در خارج از کشور زندگی می کند باید در شروط عقد ، حق طلاق برای خانم در صورتی که ویزای ازدواج صادر نشود ، به صورت رسمی در محضر قید گردد در غیر این صورت باید تا سال ها برای اثبات عسر و حرج وقتش را در دادگاه خانواده تلف کند.
شرایط وکیل ازدواج غیابی
1 – عاقل باشد. فردی که قدرت انتخاب و تصمیم گیری درستی داشته باشد.
2 – خانم باید بیش از 9 سال قمری و آقا بیش از 15 سال قمری داشته باشد.
3 – وکیل قصد به ازدواج در آوردن موکل را داشه باشد. البته وکیل ازدواج غیابی میتواند به طور همزمان وکالت هر دو نفریکه قصد ازدواج با هم دارند را بگیرد.