برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین هابرگزیده
دخترونه زنونه

لطفِ‌اینستاگرامی «مرد عنکبوتی» به روانش

منبع
خراسان
بروزرسانی
لطفِ‌اینستاگرامی «مرد عنکبوتی» به روانش

خراسان/ «تام هالند» که به‌خاطر بازی در نقش مرد عنکبوتی شهرت جهانی دارد، به‌تازگی با انتشار پستی در صفحه  شخصی‌اش گفته: «من قصد دارم از شبکه‌های‌اجتماعی فاصله بگیرم برای سلامت‌روانم. برای این‌که متوجه شده اینستاگرام بیش از حد تحریک‌کننده و طاقت فرساست. وقتی مطالبی را درباره خودم به‌صورت آنلاین می‌خوانم، گیر می‌کنم و روی من تاثیر می‌گذارد. در نهایت برای وضعیت روانی من بسیار مضر است. بنابراین تصمیم گرفتم یک قدم به عقب برگردم و اپلیکیشنش را حذف کنم.» اما آیا تصمیم مرد عنکبوتی به ترک اینستاگرام با بیش از ۶۷ میلیون فالوئر به‌خاطر نگرانی‌هایش درباره سلامت‌روان از نظر روان‌شناسی درست است؟
شبکه‌های‌اجتماعی مزایا و معایبی دارد
شبکه‌های اجتماعی مجازی مانند اینستاگرام این روز‌ها نقش مهمی در زندگی ما و اطرافیان‌مان دارد. همه ما در زندگی خود برای آسان‌تر کردن کار‌های خود، کسب درآمد، سرگرمی، افزایش اطلاعات و موارد دیگر از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنیم. همان طور که همه ما می‌دانیم این شبکه‌های‌اجتماعی مزایای زیادی برای ما دارند اما  در صورت استفاده مدیریت نشده می‌توانند برای ما معایبی هم به همراه داشته باشند. همان‌طور که برای «تام هالند» اتفاق افتاده، اینستاگرام ممکن است شما را به وضعیت ذهنی ناخوشایندی برساند که آن وضعیت را دوست ندارید.
بدترین شبکه‌اجتماعی برای سلامت‌روان
بر اساس مطالعاتی که به‌تازگی روی پنج هزار کاربر اینترنتی انجام شده، استفاده نادرست از اینستاگرام زمینه‌‌ساز مشکلات روحی برای کاربران خواهد بود. خصوصیات منفی از جمله به هم زدن کیفیت خواب، احساس منفی‌گرایی و افسردگی و افزایش عصبانیت از جمله مواردی است که درباره عوارض استفاده از اینستاگرام گفته شده است. طبق نظرات متخصصان این تحقیق، افراد جوانی که بیش از دو ساعت از شبانه‌روز را در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند، استرس و ناراحتی‌های روانی بیشتری دارند. زمانی که افراد مدام دوستان خود را در حال سفر، گردش، مهمانی و تفریحات مختلف و جذاب می‌بینند، احساس سرشکستگی می کنند و گمان می کنند زندگی‌شان از دست رفته است و فراموش شده‌اند، در حالی که اطرافیان آن‌ها در حال لذت بردن از زندگی خود هستند. این احساسات باعث می‌شود خود را با دیگران مقایسه کنند و از زندگی خود ناامید شوند.
چند توصیه به کاربران اینستاگرام

یک جمله محبوب می‌گوید باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه نکنید! هیچ فردی از اطرافیان و همین دوستان و آشنایانی که در اینستاگرام دنبال می‌کنید درون زندگی شما وجود ندارند و شما هم درون زندگی آن‌ها نیستید. مطمئناً افراد دوست ندارند غم‌ها و لحظه‌های ناراحت‌کننده خود را به اشتراک بگذارند. در زندگی هر فردی لحظه‌های شیرین و تلخ بسیاری وجود دارد که آن‌ها را از هم متفاوت می‌کند. پس اگر افرادی را می‌بینید که هر روز تصاویری از گردش، خوراکی‌های خوشمزه، مهمانی‌های رنگارنگ و عاشقانه‌های شیرین خود را به اشتراک می‌گذارند، بدانید که برای شما هم این لحظه‌ها کم نیست و تنها کافی است بیشتر زندگی خود را ببینید و به آن توجه کنید. به قول معروف سرک کشیدن در زندگی دیگران و البته غبطه خوردن به لحظه‌های شاد و خوشبختی‌شان، جز خراب کردن زندگی خودتان و احساس یأس و ناامیدی تأثیری ندارد.
نویسنده : مهسا جعفری| ‌ کارشناس‌ارشد روان‌شناسی
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar