فارس/ کارشناسان در رابطه با نگهداري ميوه و سبزيجات توصيه کردهاند مواد غذايي به اندازه مصرف يک هفته خريداري کنيد تا ويتامين و مواد معدني خود را از دست ندهند. خريد و مصرف اندازه مواد غذايي ميتواند تضميني براي حفظ ويتامين، مواد معدني، اکسيدانها و فيبرهاي آنها باشد؛ شما بايد بدانيد در طول هفته چه مواد غذايي لازم داريد و همان اندازه خريداري کنيد تا خواص درماني و طعم طبيعي خود را از دست ندهند.
برخي ميوهها و غذاها بايد در طبقه بالا و برخي در طبقه پايينتر قرار بگيرند که ديرتر خراب شوند و برخي نبايد کنار سبزيجات سبز رنگ باشند، به همين دليل بايد در خريد و نگهداري آنها دقت بيشتري کرد.
کاسني فرنگي يا آنديو
در هواي 3 و 7 درجه سانتيگراد در بالاترين طبقه يخچال يا يک طبقه مانده به بالايي نگهداري شود.
بادمجان، کدو سبز، خيار
در دماي 12 درجه سانتيگراد و دور از گوجه فرنگي قرار گيرد.
مارچوبه
ترجيحاً در يک پارچه کمي مرطوب در يخچال قرار داده شود.
کرفس، گل کلم، لوبيا، کلم بروکلي، کلم بروکسل، کلم قرمز – سبز – سفيد، قارچ، تره فرنگي، اسفناج، هويج، هر موادغذايي که مربوط به سالاد ميشود مانند گوجه فرنگي، خيار، کاهو و ذرت، پياز، توت فرنگي، گيلاس، ميوههاي قرمز و انواع تمشک و توت سفيد در يخچال نگهداري شوند و در صورت تمايل ميتوانيد با دستمالي تميز و مرطوب روي آنها را بپوشانيد.
گياهان و سبزيجات بهتر است در حوله نازک يا کاغذي پوشانده شده و در يخچال نگهداري شوند.
موز در دمايي سرد و دور از سيب و گلابي نگهداري شود.
آناناس، انبه، خرمالو و انار در دمايي نه چندان سرد اما در يخچال در طبقه هاي پايينتر قرار گيرند.
بديهي است زمان ذخيره سازي ميوه يا سبزي بستگي به نوع آن دارد؛ سبزيجات بسته بندي شده آماده را بايد حتما به تاريخ انقضاء آن دقت کرد و ميوه يا سبزي برش خورده و نصفه يا قطع شده را بهتر است همان روز مصرف کنيد.
برخي ميوهها را بيش از اندازه نميتوان در يخچال نگهداري کرد و بايد زودتر مصرف شوند مانند:
سبزيجات برگ دار بيش از يک يا دو روز در يخچال نگهداري نشوند؛
هويج، کلم بروکلي و ميوههاي برش خورده بيش از سه تا 5 روز نگهداري نشوند؛
خيار و گوجه فرنگي بيش از يک تا دو هفته در يخچال نگهداري نشود؛
بادمجان، کدو، فلفل و سبزيجات بيش از 5 روز نبايد حتي در يخچال نگهداري شوند و بهتر است زودتر مصرف شوند؛
در آخر کاسني و گل کلم را تا هفت روز ميتوان در يخچال نگهداري کرد.