اختلال خود حیوان پنداری در کمین جوانان هلندی
روز پلاس/ ویدیویی از رفتارعجیب چند جوان هلندی درفضای مجازی پر بازدید شده است.
صفحهی روانشناسی «مثبت زندگی» پایگاه خبری روزپلاس در این خصوص نوشت: زوآنتروپی اختلالی غیرعادی اما بسیار جدی است و زمانی که شخصی ارتباط خود را با واقعیت از دست میدهد، معمولا همراه با روانپریشی ظاهر میشود. این کلمه از ریشه یونانی «zoion» بهمعنی «حیوان» و «anthrōpos» بهمعنی انسان گرفته شده است.در این وضعیت ، بیمار مانند حیوانات راه میرود ، مثل انسانهای معمولی صحبت نمیکند و ترجیح میدهد با دادوفریاد توجه دیگران را به خود جلب کند و ناگهان تغییر رفتار میدهد و رفتار، غذاخوردن، راهرفتن و هرگونه ویژگی حیوان مدنظرش را تقلید میکند. زوانتروپی میتواند جنبه دیگری از بیماریهای روانی اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی باشد. به بیان سادهتر، ممکن است توهم فرد آنقدر شدید باشد که منجر به تغییر باور او به وجود انسانیاش شود.
شواهد نشان میدهد که علائم زوآنتروپی با سایر بیماریهای روانی مرتبط است؛ از شرایطی که میتواند مسبب زوآنتروپی باشد، اختلال هذیانی یا روانپریشی پارانوئید است.
بر اساس پژوهشی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، شایعترین تشخیصهای روانپزشکی برای این مشکل عبارت بودهاند از:
• اسکیزوفرنی (۲۵درصد)؛
• افسردگی (۲۳.۲درصد)؛
• اختلال دوقطبی (۱۹.۶درصد)؛
• اختلال روانپریشی (۱۲.۵درصد).
تأثیر داروهای توهمزا یا سایر مواد نیز جزو عوامل گزارششده بودهاند.
علل ابتلا به زوانتروپی دقیق مشخص نشدهاند، بنابراین درمان مشخصی هم برای آن وجود ندارد. بدیهی است انسانی که این رفتارهای خاص را داشته باشد، به کمک پزشک نیاز دارد. روانشناسان رواندرمانی را برای کمک به فرد برای ترک این حالت توهم پیشنهاد میدهند.