نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

چند توصیه پزشکی درباره کفش مناسب پیاده‌روی اربعین

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چند توصیه پزشکی درباره کفش مناسب پیاده‌روی اربعین

ایسنا/ فلوشیپ تخصصی مچ پا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پیچ خوردگی مچ پا یکی از مشکلات شایع در پیاده‌روی‌های طولانی است؛ بنابراین زائران باید دقت کنند که ساق کفش نباید کوتاه باشد تا مچ پا پوشش داده شود. 

 دکتر علیرضا موسویان با اشاره به اینکه کفش مناسب برای پیاده‌روی کفشی است که سبک، نرم، قابل انعطاف و راحت باشد، خاطرنشان کرد: کفش باید درست به اندازه پای شما باشد، نه کوچکتر و نه بزرگتر و ساق کفش نباید کوتاه بـاشد.

وی با اشاره به اینکه کفش های پنجه باریک به هیچ وجه مناســب این سفر نیستند، تصریح کرد: نوک کفش نباید پای شـما را بزند یا انگشتان در آن فشرده شوند و کف آن دارای قوس متناسب با قوس های طبیعی پا باشد و انعطاف کافی داشته باشد.

موسویان با بیان اینکه قسمت زیر کفش باید عاج های مناسبی داشته باشد تا راه رفتن شما را تسهیل کند، اظهار کرد: ارتفاع کف کفش در قسـمت پاشـنه تا مچ پا باید مناسـب باشـد (ارتفاع پاشـنه حدود دو تا سـه سـانتی‌متر) از ارتفاع زیر پنجه بیشتر باشد.

فلوشیپ تخصصی مچ پا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از کفش‌هایی اسـتفاده کنید که امکان چرخش هوا در آنها وجود داشـته باشـد تا از عرق کردن پاها و ایجاد تاول و یا احیانا قارچ بین انگشتان جلوگیری شود، اظهار کرد: قسـمت جلوی کفش انعطاف‌پذیری کافی داشـته باشـد، به طوریکه بتوانید به راحتی به میزان ٤٥ درجه آن را خم کنید.

وی ادامه داد: کفش باید دارای پاشنه نرم باشد تا به کمر فشار زیادی وارد نشود، علاوه بر این پاشنه بلند کفش یا کفی نازک آن از عوامل مستعدکننده مشکلات عضلانی مفصلی در طول سفر است؛ از همین رو بهتر اسـت کفش را از مدتی قبل بپوشـید تا شـکل پای شـما را به خود بگیرد.

موسویان با بیان اینکه کفش‌های نو ممکن اسـت در روزهای ابتدایی پوشیدن، پا را اذیت کنند، اظهار کرد: اسـتفاده از کفی‌های چرم طبیعی ارزان قیمت درون کفش‌ها سـبب می شـود فشـار کمتری به کف پا وارد شود، انتخاب کفش های بند دار توصـیه نمی شـود، زیرا در طی پیاده روی در صـورتی که نیاز به اسـتراحت داشـته باشید، باز و بسته کردن مکرر بند ممکن است در ازدحام و شلوغی مسیر و خستگی جسمی، شما را کلافه کند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی گفت: از سوی دیگر اگر به هر دلیلی در طول سفر بند کفشتان پاره شد، کفش در پایتان نمی‌ماند و ممکن است برای تهیه بند سالم دچار مشکل شوید، با این حال اگر در طول ســفر پاهایتان ورم می‌کنند، بهتر اســت از کفش بنددار اســتفاده کنید تا در مواقع لزوم بتوانید اندازه کفشتان را تنظیم کنید، همچنین یک جفت دمپایی راحت و نرم تهیه کنید و در طول سـفر همراه داشـته باشـید تا در صورت ایجاد مشکل برای پایتان (تاول زدن، عرق سوز شدن و ...) بتوانید از آن استفاده کنید.

موسویان گفت: بیماران دیابتی که دچار زخم پای دیابتی بودند، احتمال دارد در پیاده روی طولانی این عارضه عود کند. علاوه براین، بیمارانی که به تازگی اعمال جراحی مچ پا انجام داده‌اند نیز از حضور در پیاده روی طولانی محروم هستند.

وی در پایان یادآور شد: کنترل بیماری دیابت، شستشو و خشک کردن به موقع پا و ماساژ پا با روغن‌های مناسب، می‌تواند در کاهش عوارض پیاده‌روی طولانی مدت موثر باشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar