نماد آخرین خبر

آنچه درباره واکسن‌های سرطان تخمدان باید بدانید

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آنچه درباره واکسن‌های سرطان تخمدان باید بدانید

ایسنا/چندین گروه‌ پژوهشی در حال حاضر برای ساخت واکسن سرطان تخمدان تلاش می‌کنند اما هر کدام از این واکسن‌ها برای هدف متفاوتی طراحی می‌شوند.

 هیچ غربال‌گری منظمی برای تشخیص سرطان تخمدان در زنان وجود ندارد. اگرچه سرطان تخمدان یک سرطان نادر است اما یک بیماری جدی به شمار می‌رود.

به نقل از فوربس، به تازگی مبلغ ۶۰۰ هزار پوند برای ساخت اولین واکسن سرطان تخمدان به نام «OvarianVax» به دانشمندان سازمان «پژوهش سرطان انگلستان»(Cancer Research UK) اهدا شد. از سوی دیگر، دکتر «متیو بلاک»(Matthew Block) متخصص سرطان و ایمنی‌شناسی «کلینیک مایو»(Mayo Clinic) در حال کار کردن روی ساخت واکسن سرطان تخمدان با استفاده از گلبول‌های سفید مهندسی‌شده بیماران مبتلا به سرطان تخمدان است. این واکسن، پروتئینی را به نام گیرنده فولات آلفا هدف قرار می‌دهد که با سرطان تخمدان مرتبط است.

دکتر بلاک گفت: یکی از تفاوت‌های این دو واکسن در جمعیت بیماران مورد نظر آنهاست. واکسن کلینیک مایو برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان ساخته می‌شود. این واکسن هم به عنوان وسیله‌ای برای جلوگیری از عود سرطان تخمدان بیماران در حال بهبودی و هم در رژیم‌درمانی افراد مبتلا به سرطان تخمدان فعال استفاده خواهد شد. در مقابل، واکسن سازمان پژوهش سرطان انگلستان ابتدا روی بیماران مبتلا به سرطان تخمدان آزمایش خواهد شد. این واکسن در درجه اول برای جلوگیری از ایجاد سرطان تخمدان در بیمارانی ساخته می‌شود که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند اما هرگز به آن مبتلا نبوده‌اند. این بدان معناست که واکسن کلینیک مایو برای پیشگیری ثانویه و واکسن سازمان پژوهش سرطان انگلستان برای پیشگیری اولیه ساخته می‌شود.

دکتر بلاک توضیح داد که واکسن تجاری «گارداسیل ۹»(Gardasil 9) برای مقابله با «ویروس پاپیلومای انسانی» یا «اچ‌پی‌وی»(HPV)، با جلوگیری از عفونت بلندمدت ناشی از سویه‌های ویروس اچ‌پی‌وی از سرطان جلوگیری می‌کند.

وی افزود: از آنجا که مشخص نیست سرطان تخمدان توسط ویروس ایجاد می‌شود یا خیر، واکسن‌های سرطان تخمدان، پروتئین‌های بیان‌شده توسط سلول‌های تومور را به جای پروتئین‌های ویروسی هدف قرار می‌دهند. مشابه واکسن اچ‌پی‌وی تجاری موجود، واکسن سرطان تخمدان انگلستان برای استفاده در بیمارانی طراحی شده است که به سرطان مبتلا نیستند و پژوهشگران می‌خواهند بدانند که آیا خطر ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد یا خیر.

دکتر «ملیسا فری»(Melissa Frey) انکولوژیست زنان و مدیر برنامه ژنتیک و پیشگیری از سرطان در «مرکز پزشکی ویل کرنل»(Weill Cornell Medicine) گفت: در حال حاضر هیچ روش قابل اعتمادی برای غربال‌گری سرطان تخمدان وجود ندارد. برخی از پزشکان برای زنانی که بیشتر در معرض خطر برای سرطان تخمدان هستند، -برای مثال، زنان مبتلا به جهش BRCA1/2 یا «سندرم لینچ»(Lynch syndrome)- سونوگرافی ترانس‌واژینال و آزمایش خون CA-125 را توصیه می‌کنند.

دکتر فری ادامه داد: این آزمایش‌ها ممکن است به تشخیص سرطان تخمدان در مراحل اولیه در مقایسه با سرطان تخمدان در مرحله آخر کمک کنند اما بررسی‌های بالینی گسترده نشان می‌دهند که این آزمایش‌ها در بهبود بقای افراد مبتلا به سرطان تخمدان تاثیری ندارند. گروه‌های گوناگونی روی واکسن‌های سرطان کار می‌کنند و آزمایش‌های بالینی با این هدف در حال انجام شدن هستند. با وجود این، ما چندین سال با واکسن مورد تایید «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) برای این سرطان فاصله داریم.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

instagram.com/akharinkhabar