توصیه متخصصان آمریکایی به مصرف بیشتر پروتئینهای سالم
ایسنا/متخصصان تغذیه در آمریکا میگویند از این پس منابع پروتئینی سالم نظیر لوبیا، نخود و عدس در تغییرات پیشنهادی جدید در دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها نقش اساسی خواهند داشت.
در گزارشی که اخیرا توسط کمیته مشورتی وزارت کشاورزی آمریکا منتشر شد، کارشناسان پیشنهاد میکنند که حبوبات حاوی پروتئین جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز و فرآوریشده هستند. آنها پس از تجزیه و تحلیل شواهد علمی در مورد این موضوع به این نتیجه رسیدند.
در صورت تصویب، دستورالعملهای جدید بر پروتئینهای گیاهی تأکید میکنند و همچنین مردم را تشویق میکنند که غلات کامل بیشتر بخورند و نوشیدنیهای شیرین، نمک و غذاهای فرآوری شده کمتری مصرف کنند.
در این گزارش آمده است: شواهد قانعکنندهای در بررسیهای سیستماتیک مشاهده شد که در آن الگوهای غذایی دارای سطوح بالاتری از لوبیا، نخود و عدس (که اغلب در بازار مواد غذایی بهعنوان «حبوبات» عرضه میشوند) با نتایج سلامتی مفید مرتبط بودند.
به گزارش یونایتدپرس، در همین حال شواهد مرور سیستماتیک همچنین به طور مداوم نشان داد که الگوهای غذایی با مصرف بالاتر گوشت قرمز و فرآوری شده با پیامدهای مضر سلامتی مرتبط است، در حالی که الگوهای غذایی با مصرف بیشتر ماهی و غذاهای دریایی با نتایج سلامتی مفید مرتبط است.
«آنجلا اودومز یانگ»، یک متخصص در این باره گفت: شواهد قوی وجود دارد که نشان میدهد الگوی غذایی سرشار از لوبیا، نخود و عدس با کاهش خطر بیماری مزمن مرتبط است.
طبق دستورالعملهای غذایی موجود، این سه ماده غذایی هم به عنوان سبزیجات و هم به عنوان غذاهای پروتئینی طبقهبندی میشوند، اما کمیته توصیه کرد که آنها را از گروه سبزیجات حذف کرده و در صدر فهرست غذاهای پر پروتئین قرار بگیرند. علت آن هم تشویق مردم به خوردن بیشتر پروتئین گیاهی است.
دستورالعمل های به روز شده، مطالعات متعدد منتشر شده را در مورد ارتباط طولانی مدت بین رژیم های غذایی مبتنی بر گوشت و بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری قلبی در نظر می گیرد.
به گفته متخصصان، بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است و کاهش مصرف گوشت و افزایش مصرف حبوبات می تواند به مقابله با این روند کمک کند.
این گزارش همچنین توصیه میکند که مردم مصرف نوشیدنیهای شیرین و نمک را کاهش دهند و در عین حال مصرف غلات کامل را افزایش دهند.
این گزارش برای بررسی به وزارت کشاورزی و وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا ارائه شده است. در صورت تصویب، از سال آینده اجرایی خواهند شد و تا سال ۲۰۳۰ ادامه خواهند داشت.
به گفته متخصصان، پروتئین، ستون فقراتِ مکانیسم دفاعی بدن ما محسوب میشود زیرا آنتی بادی ها و سایر سلول های ایمنی از این ماده مغذی ضروری ساخته شده اند. سعی کنید در هر وعده غذایی از مواد خوراکی غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماهی، مرغ، گوشت، لبنیات و غذاهای حاوی سویا استفاده کنید. پروتئین با کیفیت بالا را می توان در ترکیب سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، لوبیا، عدس و آجیل نیز یافت.