نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

فواید و مضرات سیاه‌دانه

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
فواید و مضرات سیاه‌دانه

خبرآنلاین/سیاه ‌دانه گیاهی یکساله و گلدارست که از خانواده آلاله‌ها به حساب می‌آید. از بذر این گیاه به‌صورت ادویه یا افزودنی در صنایع غذایی استفاده می‌شود

فواید سیاه‌دانه

* قند خون: سیاه‌دانه قند خون را کاهش می‌دهد و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
* آلرژی: برای کاهش علایم تب‌ یونجه و انواع حساسیت‌های دیگر می‌توان از سیاه‌دانه‌ استفاده کرد.
* پوست و مو: روغن سیاه‌دانه با تغذیه فولیکول‌های مو موجب تقویت موها می‌شود و ممکن است از بروز شوره سر پیشگیری کند. همچنین این روغن در درمان خشکی و التهابات پوستی، آکنه و اگزما موثر است.
* آسم: سیاه‌دانه، یکی از داروهای گیاهی مناسب درمان سرفه، خس‌خس سینه و عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم است.

از دیگر فواید سیاه‌دانه می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، تولید شیر در مادران شیرده، کاهش وزن، حمایت از سلامت قلب با کاهش چربی‌های بد و فشار خون بالا، بهبود بیماری‌های التهابی، از بین بردن سلول‌های سرطانی، بهبود باروری در مردها، مبارزه با باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و مخمرها، پیشگیری از صدمه به کبد و درمان زخم‌معده اشاره کرد.

فواید و مضرات سیاه‌دانه

مضرات سیاه‌دانه

* مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد سیاه‌دانه موجب مشکلات گوارشی مانند دل‌درد، نفخ و اسهال می‌شود.
* حساسیت: برخی از افراد ممکن است به سیاه‌دانه آلرژی داشته باشند و پس از مصرف آن به خارش، التهاب یا مشکلات تنفسی مبتلا شوند.
* خواب‌آلودگی: این گیاه موجب خواب‌آلودگی و بی‌حالی در فرد می‌شود.

* تحریک انقباضات رحمی: برخی بررسی‌های علمی نشان داده، سیاه‌دانه در دوران بارداری ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند و درنتیجه جنین سقط شود.
همچنین سیاه‌دانه که ویژگی‌های کاهنده فشار خون دارد، برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مضر است. درضمن مصرف زیاد آن موجب مسمومیت در فرد می‌شود. بنابراین در مصرف سیاه‌دانه باید تعادل را حفظ کرد.

منبع:

healthline

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

فواید و مضرات سیاه‌دانه

فواید و مضرات سیاه‌دانه
00:00
00:00
فواید و مضرات سیاه‌دانه
1 / 1
فواید و مضرات سیاه‌دانه
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره