نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

معمای گوارش کودکان؛ از دل‌دردهای مرموز تا آلرژی‌های پنهان

منبع
مهر
بروزرسانی
معمای گوارش کودکان؛ از دل‌دردهای مرموز تا آلرژی‌های پنهان

مهر/متخصص کودکان، فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: مشکلات گوارشی کودکان، از رفلاکس تا آلرژی غذایی، چالش‌برانگیز است. تشخیص به‌موقع و رژیم مناسب، کلید کنترل این مشکلات است.

فرید ایمانزاده استاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: شایع‌ترین مشکلات گوارشی کودکان شامل دل‌درد، اسهال، استفراغ، یبوست، رفلاکس و کولیک است. رفلاکس معده در نوزادان به دلیل نارس بودن عضلات اسفنکتر معده طبیعی بوده و معمولاً تا یک‌سالگی برطرف می‌شود. کولیک نوزادی نیز به دلیل ناهماهنگی عضلات شکمی و لگنی است که از ۱۵ روزگی شروع شده و تا ۵ ماهگی بهبود می‌یابد.

تشخیص و درمان حساسیت غذایی در کودکان

وی افزود: علائم حساسیت غذایی شامل وجود خون یا بلغم در مدفوع، اسهال، استفراغ و التهابات پوستی است. برای تشخیص، آزمایش مدفوع برای بررسی گلبول‌های سفید و قرمز، کال‌پروتکتین و بررسی تحمل لاکتوز انجام می‌شود.

این متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش ادامه داد: شایع‌ترین عامل حساسیت غذایی در کودکان، پروتئین شیر گاو است، اما تخم‌مرغ، گندم، بادام‌زمینی، آجیل و غذاهای دریایی نیز ممکن است باعث آلرژی شوند. در موارد شدید، حذف لبنیات و جایگزینی آن با شیرهای بدون لاکتوز یا فرمول‌های هیدرولیز شده توصیه می‌شود.

بیماری کرون روده | علت، علائم، تشخیص، درمان موثر

التهابات روده و آزمایش‌های مرتبط

وی افزود: التهاب روده در کودکان با علائمی مانند اسهال مزمن، یبوست، درد شکمی (به‌ویژه در زیر ناف یا پهلوها)، علائم پوستی، چشمی یا مفصلی همراه است. برای تشخیص، آزمایش مدفوع برای بررسی گلبول‌های سفید و قرمز و کال‌پروتکتین انجام می‌شود.

درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و سرفه در کودکان

ایمانزاده خاطرنشان کرد: بیماری‌های ویروسی تنفسی در فصل سرما شایع هستند. بهترین روش پیشگیری، استفاده از ماسک، پرهیز از تماس با افراد بیمار و رعایت بهداشت است. درمان شامل استفاده از سرم‌های شست‌وشوی بینی و حلق است.

به گفته این متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش در صورت اضافه شدن عفونت باکتریایی، مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آزیترومایسین ضروری است.

حساسیت به لاکتوز و جایگزین‌های شیر گاو

وی در پایان گفت: عدم تحمل لاکتوز ناشی از کمبود آنزیم لاکتاز است، در حالی که آلرژی به شیر به دلیل واکنش به پروتئین شیر گاو رخ می‌دهد. در صورت عدم تحمل لاکتوز، می‌توان از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کرد. در موارد آلرژی شدید، شیرهای هیدرولیز شده یا آمینواسیدی مانند نئوکیت و آلفامینو توصیه می‌شود. استفاده از شیر سویا تنها برای مدت کوتاه مجاز است، زیرا ممکن است کودکان به آن نیز حساسیت نشان دهند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره