نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

گرسنگی‌های فیک!

منبع
خراسان
بروزرسانی
گرسنگی‌های فیک!

خراسان/بعضی گرسنگی‌ها واقعی نیستند، همیشه وقت‌های خاصی به سراغ‌مان می‌آیند و اگر برنامه‌ای برای غلبه بر آن‌ها نداشته باشیم، به یک موضوع عادی تبدیل می‌شوند

خیلی وقت‌ها وقتی گرسنه می‌شویم، واقعا گرسنه نیستیم! این جمله عجیب ولی واقعی است و شاید بارها برای هرکدام‌مان اتفاق افتاده باشد. پشت هر کدام از این گرسنگی‌ها یک داستان عجیب است که شاید تا به‌حال به آن‌ها توجه نکرده باشیم. امروز می‌خواهیم در این مطلب به دو نوع گرسنگی که شاید بعضی وقت‌ها به سراغ‌مان می‌آید، اشاره کنیم و از دلایلش بگوییم. این گرسنگی‌ها خیلی وقت‌ها باعث پرخوری و اضافه وزن می‌شوند و بهتر است خوب آن‌ها را بشناسیم تا نتوانند با تکرار یک سناریو، گول‌مان بزنند!

  گرسنگی عصبی
سناریو: گرسنگی، عصبانیت، پرخاشگری، دل ضعفه! این سناریو ممکن است برای خیلی از شما آشنا باشد. اگر شما هم دچار عصبانیت هنگام گرسنگی شده‌اید، خوب است بدانید این پدیده یک واکنش فیزیولوژیک بدن است و زمانی رخ می‌دهد که فرد رفتارهای تند پرخاشگرانه و بدخلقی گذرا را در زمانی که بدن او نیاز مبرم به غذا دارد، از خود نشان می‌دهد؛ اما می‌دانید این رفتار از کجا نشئت می‌گیرد و چرا تنها برخی افراد هستند که دچار این حالات می‌شوند؟
آدرنالین یکی از هورمون‌های اصلی بدن است که در جریان خون ترشح شده و پاسخ «جنگ یا پرواز» به یک موقعیت ترس‌آور ناگهانی می‌دهد؛ مانند وقتی که چیزی می‌بینید، می‌شنوید یا حتی فکر می‌کنید که ممکن است امنیت شما را تهدید کند. درست موقعی که شما در عصبانیت به راحتی سر کسی فریاد می‌کشید، دقیقا همان پاسخ جنگ یا پرواز یا در واقع سیل آدرنالینی است که در طی پاسخ تنظیم گلوکز کسب می‌کنید و می‌تواند چنین واکنشی را در شما ایجاد کند.
چطور بر این گرسنگی غلبه کنیم؟| ساده‌ترین راه برای غلبه بر عصبانیت در هنگام گرسنگی این است که قبل از گرسنه شدن زیاد، چیزی بخورید. وقتی شما میل شدید به یک غذای فوری و آماده دارید، مثل شکلات یا چیپس سیب زمینی، به این معنی است که شما در بحبوحه ایجاد حالت عصبانیت در گرسنگی هستید. تنقلات و هله‌هوله عموما سطح قند خونی را به سرعت بالا می‌برد اما به سرعت هم پایین می‌آورد. در نهایت این که ممکن است تنقلات عصبانیت ناشی از گرسنگی را در شما بیشتر کند. بنابراین، به جای تنقلات، به خوردن غذاهایی فکر کنید که طبیعی و غنی از مواد مغذی هستند و به شما کمک می‌کنند تا جایی که ممکن است بر گرسنگی خود غلبه کنید؛ البته، بدون این که مقدار زیادی انرژی وارد بدن‌تان کنید و چاق شوید.
بهتر است روش بهتری را برای غلبه بر عصبانیت در گرسنگی پیش بگیرید! یعنی باید بتوانید همیشه موقعیت‌های سخت کاری و شخصی را به بعد از غذا خوردن موکول کنید نه قبل از آن. یعنی وقتی که کاملا سیر هستید و مطمئن هستید از بابت عصبانیت هنگام گرسنگی با پرخاشگری‌های بی‌جا دردسرساز نمی‌شوید.


  سندروم گرسنگی شبانه!
سناریو: سندروم گرسنگی شبانه یک اختلال تغذیه‌ای و خواب است که با رفتارهای خاصی از جمله مصرف غیرطبیعی غذا در شب و اختلال در ریتم طبیعی خواب و تغذیه همراه است. برخلاف پرخوری معمول، این اختلال به‌صورت مداوم و منظم رخ می‌دهد و افراد مبتلا نمی‌توانند بدون خوردن غذا به خواب برگردند. آن‌ها معمولا بخش عمده‌ای از کالری روزانه خود (بیش از ۲۵درصد) را بعد از شام و در ساعات پایانی شب مصرف می‌کنند. برخلاف گرسنگی روزانه، این نوع گرسنگی به‌صورت ناگهانی و همراه با تمایل شدید به غذاهای خاص مانند شیرینی یا کربوهیدرات‌ها رخ می‌دهد و افراد مبتلا به آن هنگام صبح احساس سیری یا بی‌اشتهایی می‌کنند و قید صبحانه را می‌زنند. البته شب‌ها هم به دلیل احساس پشیمانی، نمی‌توانند خوب بخوابند!
  چطور بر این گرسنگی غلبه کنیم؟|درمان سندروم گرسنگی شبانه به یک رویکرد جامع نیاز دارد و باید جنبه‌های جسمی و روانی آن را درنظر گرفت. یکی از آن‌ها رفتار درمانی‌ شناختی است که به تغییر رفتارهای ناسالم مرتبط با تغذیه شبانه کمک می‌کند. همچنین برنامه‌ریزی منظم وعده‌های غذایی، مصرف مواد مغذی و کاهش کربوهیدرات‌ها می‌تواند به کنترل اشتهای شبانه کمک کند. در کنار این‌ها تمرینات آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفسی می‌توانند در کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب موثر باشد. البته ایجاد یک روتین خواب منظم و دوری از مصرف کافئین یا غذاهای سنگین در ساعات پایانی روز اهمیت زیادی دارد. 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره