نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

نقش پررنگ «کالری خالی» در همه چیز!

منبع
خراسان
بروزرسانی
نقش پررنگ «کالری خالی» در همه چیز!

خراسان/بیشتر غذاها کالری و مواد مغذی را تامین می‌کنند. کالری یک واحد اندازه‌گیری به حساب می‌آید و لزوما چیز بدی نیست و بدن شما برای استفاده از انرژی به تعداد معینی از آن ها نیاز دارد. با این حال برخی از غذاها پر از کالری و چربی هستند اما فاقد هر گونه مواد مغذی اند. به این ها «کالری خالی» می‌گویند. کالری خالی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و حتی سرطان را افزایش می‌دهد. نوشابه، چیپس سیب زمینی، همبرگر، شیرینی، دونات و کلوچه نمونه هایی از غذاهای با کالری خالی هستند اما شما درباره نقش این غذاها چه می‌دانید؟!
​​​​​​​
    به جای آن چه بخوریم؟
با جایگزین کردن این گزینه‌های سالم‌تر با غذاهای با کالری خالی، از رژیم غذایی خود بیشتر بهره ببرید:
به جای نوشابه، انرژی‌زاها یا نوشیدنی‌های ورزشی، یک لیوان آب گازدار به همراه کمی آب لیمو یا لیموترش میل کنید.
به جای چیپس سیب زمینی یا چیپس ترتیلا برای میان‌وعده از سبزیجات و هوموس استفاده کنید. یک مشت آجیل بدون نمک بخورید. یا پاپ کورن (منهای کره و نمک) بخورید.
به جای نان سفید، برنج سفید و ماکارونی سفید، نان و ماکارونی سبوس‌دار بخورید و سعی کنید برنج قهوه‌ای را جایگزین کنید.
به جای بستنی، توت‌فرنگی یا انگور را فریز کرده و روی ماست وانیلی کم چرب سرو کنید.
به جای کلوچه یا کیک، یک تکه کوچک شکلات تلخ بخورید. در حالی که شکلات حاوی مقداری چربی و کالری است، ولی منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌هاست.


  چگونه کالری‌های خالی را محدود کنیم؟
غذای کامل و پرانرژی انتخاب کنید| در سوپرمارکت به قفسه لبنیات کم‌چرب و تخم‌مرغ بچسبید! غذاهایی را انتخاب کنید که مواد مغذی زیادی نسبت به کالری خود دارند مانند کره بادام زمینی، بلغور جو دو سر، میوه‌های تازه و ماهی.
نوشیدنی‌های شیرین را کنار بگذارید| به جای آن شیر کم‌چرب یا بدون چربی، آب سبزیجات کم سدیم یا چای شیرین‌نشده بنوشید. آب حتی بهتر است و هیچ کالری و قندی ندارد و باعث می‌شود احساس سیری کنید.
خودتان بپزید|وقتی غذاها را در خانه آماده می‌کنید، کنترل کاملی بر آن چه وارد غذا می‌شود خواهید داشت. اگر وقت پختن ندارید، مقداری از مواد را صبح آماده کنید و وقتی به خانه برگشتید بقیه مراحل پخت را انجام دهید.
برچسب مواد غذایی را بخوانید| نه تنها به کالری، بلکه به محتوای چربی اشباع، سدیم و قند محصولاتی که خریداری می‌کنید هم نگاه بیندازید. سطوح بالای این‌ها معمولاً سرنخ‌هایی است که نشان می‌دهد آن‌چه در جعبه یا کیسه است بسیار پردازش شده و کالری خالی بالایی دارد. غذاهایی که پروتئین و فیبر بالا و قند، چربی اشباع شده و سدیم کمی دارند معمولا برای شما بهتر هستند. 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره