سيمرغ/ بستني، کرم کارامل و شيرينيهاي چرب بسيار پرکالرياند.
خوردن دسرهاي شيرين مانند انواع کيک، شيريني، ژله، بستني و کرم کارامل بعد از غذا از نظر تغذيهاي نه تنها مزيتي ندارد بلکه چندان نيز توصيه نميشود. در واقع اين عادت، ميل و علاقهاي است که انسان به غذاهاي شيرين دارد و به اين ترتيب عادت ميکند تا بعد از غذا حتما يک خوراکي شيرين بخورد. اين عادت چندان خوب نيست و بيشتر ميتواند چاقکننده باشد. به همين دليل، اين روش تنها به کساني توصيه ميشود که وزن کمي دارند و ميخواهند به هر دليل وزن اضافه کنند. البته تمايل به شيريني را ميتوان با نوشيدن چاي و دو حبه قند، يک عدد خرما، يک قاشق عسل، 2 تا 3 عدد کشمش يا يک قاشق مرباخوري مربا برطرف کرد.
جالب است بدانيد که اين مواد غذايي بيشتر از 20 کيلوکالري انرژي ندارند در حالي که خوردن يک تکه کيک حداقل دو برابر مقدار ياد شده داراي کالري است. اينکه گفته ميشود چربيهاي بدن بايد با قند هضم شوند و خوردن مواد قندي بعد از غذا سبب هضم چربي ميشود، باور صحيحي نيست. درواقع، وقتي غذا ميخوريم ترکيبات نشاستهاي و کربوهيدراتهاي موجود، قند لازم را توليد ميکنند. در ضمن، بستني، کرم کارامل و شيرينيهاي چرب بسيار پرکالرياند و اگر شخصي ميل به خوردن شيريني دارد، ميتواند 2 حبه قند با چاي يا يک قاشق مربا بخورد.
در ميان دسرها ژله يکي از کمکالريترينهاست که يک واحدش حدود 50 تا 60 کيلوکالري انرژي بيشتر ندارد. به همين دليل اگر چند دسر براي انتخاب وجود داشت در صورت ديدن ژله، آن را انتخاب کنيد.
اين موضوع طبيعي است که افراد بعد از خوردن غذا ميل به شيريني داشته باشند زيرا خوردن آنها سبب آزادسازي آندروفين در بدن ميشود و آندروفين باعث بروز احساس شادي و شعف در انسان خواهد شد و بهترين دسري که ميتوانيم پيشنهاد کنيم، سالادي تهيه شده از ميوههاي فصل و تازه است.