نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

احتمال افزایش آسم و آلرژی در سزارین

منبع
ايسنا
بروزرسانی
احتمال افزایش آسم و آلرژی در سزارین

ایسنا/یک متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی گفت: رد شدن جنین از کانال زایمان موجب فشار به ریه‌های جنین شده و تخلیه ترشحات جنین را موجب می‌شود، چون در سزارین جنین از کانال زایمان رد نمی‌شود احتمال آسم و آلرژی نوزاد در این روش افزایش می‌یابد.

لیلا رحمانی  در خصوص زایمان طبیعی و سزارین اظهار کرد: در مجموع سزارین نسبت به زایمان طبیعی عوارض بیشتری دارد، در سزارین در هر ۱۰۰ هزار زایمان ممکن است مرگ ۲.۲ مادر اتفاق بیفتد و این در حالی است که در زایمان طبیعی ۰.۲ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر اتفاق می‌افتد؛ این نشانه واضحی از این است که زایمان طبیعی به مراتب بهتر است.

این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی ادامه داد: زایمان سزارین یک سری عوارض برای مادر دارد چون مادر باید داروی بی‌هوشی دریافت کند، خون‌ریزی زایمان طبیعی خیلی کمتر از سزارین است و به همان نسبت احتیاج به تزریق خون در سزارین بیشتر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: احتمال آسیب بافت‌های اطراف رحم در حین سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است، همچنین احتمال آسیب به جنین به‌ویژه هنگام برش روی رحم و کیسه آمنیوتیک افزایش می‌یابد، بر همین اساس علاوه بر افزایش احتمال آسیب به پوست سر جنین، شکستگی شبکه بازویی شود.

زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟

رحمانی تصریح کرد: در زایمان طبیعی هم ممکن است اتفاقاتی رخ دهد، برای مثال در زایمان طبیعی ممکن است نوزاد کشیده شود البته ترومای جنین یعنی آسیب جنین یک درصد در سزارین بیشتر است اما در برخی زایمان‌های طبیعی به‌دلیل عدم پیشرفت، زایمان با ابزاری مانند وکیوم انجام می‌شود که این امر آسیب را بیشتر می‌کند.

وی افزود:  وقتی همه مزایا و معایب روش طبیعی و سزارین را کنار هم قرار می‌دهیم زایمان طبیعی بهتر است و در مجموع همیشه به زایمان طبیعی توصیه می‌کنیم، مادران بدانند عوارض سزارین بالاست، چون در جریان عوارض نیستند می‌گویند چه فرقی می‌کند.

این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی اظهار کرد: در زایمان هر روش ممکن است عوارض خود را داشته باشد، احتمال بروز پرولاپس یا افتادگی اعضای کف لگن در زایمان طبیعی بیشتر است چون حین زایمان به لگن فشار وارد و بی‌اختیاری همراه با استرس در پی سرفه و عطسه ایجاد می‌شود، بزرگ بودن جنین نیز به لگن فشار می‌آورد و در صورت بزرگ بودن جنین زایمان با ابزار انجام خواهد شد.

وی گفت: در سزارین وقتی برش انجام می‌شود احتمال دارد مایع آمنیوتیک یا همان آب دور بچه وارد رگ شود و آمبولی ایجاد کند که این امر خیلی خطرناک است و مرگ‌ومیر بالایی دارد اما در زایمان طبیعی چون رگ پاره نمی‌شود احتمال آمبولی خیلی کمتر است؛ در سزارین همیشه نگران این عارضه هستیم هرچند خیلی نادر است ولی دیده می‌شود.

این پزشک متخصص بیان کرد: در سزارین مادر مجبور است استراحت کند و احتمال آمبولی در سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است برای همین آمپول ضدانعقاد خون تجویز می‌شود، همچنین احتمال آسیب به ارگان‌های مجاور رحم نیز وجود دارد.

سه روش برای انجام زایمان طبیعی بدون درد

این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی در خصوص روش‌های زایمان طبیعی اشاره کرد: همانطور که در سزارین، زایمان بدون درد است مادران می‌توانند زایمان طبیعی بدون درد را تجربه کنند. روش‌هایی برای انجام زایمان طبیعی بدون درد وجود دارد، در یکی از این روش‌ها، داروهای استنشاقی خوب است ولی این روش مؤثر نیست؛ دو روش اصلی دیگر بی‌حسی اسپاینال و اپیدورال است که ماده بی‌حسی وارد نخاع می‌شود. بی‌حسی اسپاینال روشی مرسوم است که مادران دو تا سه ساعت دردی را احساس نمی‌کنند.

وی اظهار کرد: بهترین روش اپیدورال است که مادر ۲۴ ساعت درد را حس نمی‌کند اما این روش کمتر انجام می‌شود چون متخصص بیهوشی باید ۲۴ ساعت کنار مادر باشد و همین امر موجب افزایش هزینه‌ زایمان می‌شود بنابراین مرسوم نیست.

رحمانی اظهار کرد: به کسانی که می‌خواهند چندین بار فرزندآوری کنند زایمان طبیعی توصیه می‌کنیم؛ چون وقتی زایمان اول سزارین باشد باید زایمان‌های بعدی نیز با روش سزارین انجام شود هرچند گاه احتمال دارد زایمان طبیعی بعد از سزارین انجام شود. وقتی مادر سزارین شود احتمال اینکه جفت در محل برش زایمان قبل جایگزین شود، وجود دارد که ممکن است چسبندگی جفت ایجاد شود، اگر جفت حین سزارین دوم جدا نشود، خون‌ریزی شدید و حتی گاهی تخلیه رحم را موجب می‌شود. 

این پزشک متخصص بیان کرد: هرچه تعداد سزارین بیشتر شود این احتمال بیشتر است، بنابراین در سزارین چهارم و پنجم نگران می‌شویم که چنین عوارضی پیش نیاید. معمولاً محل جفت و جایگزین را بررسی می‌کنیم که هزینه بیمار را افزایش می‌دهد و کادر درمان بیشتری را درگیر می‌کند برای همین توصیه ما زایمان طبیعی است.

تلاش برای ثبت خاطره‌ای خوش از زایمان

وی تصریح کرد: کادر درمان باید همواره تلاش کنند تا مادران خاطره‌ای خوش از زایمان داشته باشند برای همین منظور باید محیط آرامی داشته باشیم و ترجیحاً از مواد بدون درد اپیدورال یا اسپاینال یا داروی استنشاقی استفاده کنیم. برخورد کادر درمان برای ثبت خاطره خوش مهم است. وقتی مانیتور را وصل می‌کنیم مادر صدای قلب جنین را می‌شنود همین شنیدن صدای قلب آرامش‌بخش است.

این متخصص و جراح زنان، زایمان و نازایی در پایان خاطرنشان کرد: تقریباً مراکز درمانی و اتاق‌های زایمان این شرایط را دارند و حتی شرایطی فراهم است که همسر یا اعضای درجه یک کنار مادر باشند تا خاطره خوشی برایشان ثبت شود.

 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره