خواب بیکیفیت اولین علامت آلزایمر؟

خراسان/ پژوهش جدید محققان دانشگاه «ییل» نشان میدهد کیفیت پایین خواب میتواند نشانه زودهنگام بیماری آلزایمر باشد. این تحقیق ارتباط خواب و نواحی مغزی آسیبدیده توسط آلزایمر را بررسی کرده است. کشف این پیوند ممکن است به شناسایی زودهنگام این بیماری کمک کند.
تحلیل کیفیت خواب ۲۷۰ نفر
در این پژوهش، محققان دانشگاه ییل بررسی کردهاند که الگوهای خواب افراد چگونه به آن نواحی مغزی که در مراحل اولیه آلزایمر آسیب میبینند، مرتبط است. آن ها دریافتند کاهش زمان خواب موج آهسته (Slow-wave sleep) و خواب REM با کاهش حجم ناحیهای از مغز که به ادغام اطلاعات حسی کمک میکند، همبستگی دارد. این ناحیه مغزی با نام ناحیه آهیانهای یا پاریتال زیرین شناخته میشود و در مراحل اولیه آلزایمر آسیب عصبی میبیند. در این تحقیق، محققان دادههایی از مطالعه «خطر آترواسکلروز در جوامع» را که شامل اطلاعات خواب ۲۷۰ نفر با میانگین سنی ۶۱ سال بود، تجزیهوتحلیل کردند. کشف همبستگی میان خواب عمیق و REM اندک و کاهش حجم ناحیه آهیانهای پایینی پس از یک دهه اتفاقی جالب توجه است؛ چون این بخش از مغز به یکپارچهسازی اطلاعات حسی کمک میکند.
مطالعات بیشتری در حال انجام است
«گاون چو»، نویسنده اصلی این مطالعه بیان کرده است: «این یافتهها نشان میدهد معماری خواب شبانه شخص میتواند نشانگر بالقوه برای شناسایی افرادی استفاده شود که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای آتروفی مغزی مرتبط با آلزایمر قرار داشته باشند». مطالعات اخیر نشان میدهد کیفیت خواب ضعیف میتواند یکی از نشانههای اولیه بیماری آلزایمر باشد. مطالعهای که در دانشگاه ییل انجام شد، نشان داد خواب کم و بیکیفیت، بهخصوص در مراحل خواب عمیق و REM، با کاهش حجم نواحی مغزی مرتبط با آلزایمر در ارتباط است. این یافتهها میتواند به پزشکان کمک کند افراد در معرض خطر را زودتر شناسایی کرده و پیش از بروز علایم، اقدامات کنترلی را انجام دهند.