خوراکیهای سالم اما سنگ کلیه ساز

خراسان/ اسفناج| اسفناج منبعی از مواد مغذی از جمله آهن، ویتامینها و آنتیاکسیدانهاست . اگزالات اضافی در اسفناج خطر ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم را افزایش میدهد، زیرا این ترکیبات با کلسیم ادرار مرتبط شده و سنگ ایجاد میکنند.
آجیل و کره آجیل| سطوح بالای اگزالات در آجیل، خطر ابتلا به سنگ کلیه را در افرادی که به این ترکیبات حساسیت دارند، ایجاد میکند. مصرف مقادیر زیاد آجیل و کره آجیل، منجر به افزایش سطح اگزالات ادرار میشود که احتمال ابتلا به سنگهای اگزالات کلسیم را افزایش میدهد.
چغندر|محتوای بالای اگزالات در چغندر باعث افزایش سطح اگزالات ادرار میشود؛ زمانی که افراد مقدار زیادی از آن را مصرف میکنند، میتواند منجر به سنگ کلیه اگزالات کلسیم شود. افرادی که سنگ کلیه داشتهاند باید مصرف چغندر خود را محدود کنند.
شکلات تلخ و کاکائو|محتوای بالای اگزالات در محصولات شکلاتی، خطر ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم را در صورت مصرف بیش از حد افزایش میدهد. برای مقابله، هیدراتاسیون مناسب و مصرف کافی کلسیم در رژیم غذایی ضروری است.
چای (بهخصوص چای سیاه)|چای سیاه حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که به افزایش دفع اگزالات در ادرار منجر میشود و در نتیجه افرادی که سنگ کلیه داشتهاند باید مصرف چای سیاه خود را با تغییر به چای سبز یا گیاهی کاهش دهند، زیرا این نوشیدنیها حاوی سطوح پایینتر اگزالات هستند.