بي باک/ جنين گندم بخش بسيار کوچکي از دانه گندم است که حامل اطلاعات ژنتيکي براي رشد دانه است و سرشار از پروتئين، چربي، املاح معدني و موادمعدني و طبيعي مفيد براي رشد و نمو بدن است. جنين گندم در فروشگاههاي غذاي سالم، عطاريها و برخي از درمانگاههاي طب سنتي قابل خريداري است.
جنين گندم حاوي اسيدهاي چرب ضروري از جمله امگا3 و امگا6 است و بهترين منبع ويتامين E محسوب ميشود. اسيدهاي چرب ضروري و ويتامين E موجود در جنين گندم براي کاهش فشار و چربي خون و براي عملکرد صحيح دستگاه عصبي مهم بشمار ميآيد.
روزي يک قاشق غذاخوري جنين گندم نياز روزانه بدن را اين ويتامينها تامين ميکند. جنين گندم حاوي تمامي ويتامينهاي گروه B از جمله تيامين(B1)، ريبوفلاوين(B2)، نياسين(B6)، فولات و پانتوتنيک اسيد است.
جنين گندم منبع باورنکردي از املاح است، حاوي 16 ماده معدني موردنياز بدن که حاوي 10 ماده معدني عمده و ريز مغذي است.
100 گرم جنين گندم حاوي 30 گرم پروتئين، و 10 گرم چربي گياهي است. و براي رشد و مو کودکان و نوجوانان، براي پيشگيري و درمان يبوست، چربي خون و براي ورزشکاران و زنان در طي دوران بارداري بسيار ارزشمند است.
جنين گندم براي تقويت عمومي، درمان خارش، خشکي و التهابات پوستي، اگزما، ديابت، يبوست، اختلالات و التهابات رشتههاي عصبي مفيد است.
خواص برنج قهوهاي
دانه برنج داراي چندين لايه است که اگر لايه خارجي آن را برداريم برنج حاصل قهوهاي است. اگر برنج قهوهاي سفيد شود لايهاي که حاوي سبوس و موادمغذي است جدا شده و آنچه باقي ميماند.
برنج سفيد يبوست زا است و موجب افزايش قند و چربي خون ميشود و طي عمليات سفيد کردن 67 درصد ويتامينB3 ، 80 درصد ويتامين B1،90 درصد ويتامين B6، 50 درصد منگنز،60 درصد آهن و تمامي فيبرهاي محلول و اسيدهاي چرب موجو در آن جدا ميشود.
برنج قهوهاي خطر ابتلا به آسم و پيشرفت ديابت را کاهش ميدهد. برنج قهوهاي منبع خوبي از منيزيم است و خاصيت ضد التهاب عصبي را دارد.