دکتر سلام/ بروز ناخنک در چشم با اشعه فرابنفش خورشید
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
باشگاه خبرنگاران/ دکتر کيپور ناخنک را زائدهاي غيرطبيعي دانست.
دکتر محمد کيپور اپتومتريست گفت: ناخنک زايده غيرطبيعي است که به رنگ ارغواني است که در سطح چشم رشد ميکند و ممکن است حالت پيش رونده داشته باشد. علاوه بر آن ناخنک در افراد ميانسال که مدت زمان زيادي در معرض آفتاب قرار ميگيرند، شايعتر ميباشد.
وي افزود: در کودکان و نوجوانان نيز اين امر مشاهده ميگردد به خصوص در افرادي که در مدتهاي طولاني در محيطهاي خارج از منزل و در معرض نور خورشيد از عينک آفتابي استاندارد استفاده نميکنند.
کيپور گفت: اشعه فرابنفش خورشيد از عوامل ايجاد ناخنک به شمار ميرود، لذا استفاده از عينک آفتابي استاندارد و کلاهاي لبهدار، چشم را تا حد زيادي در برابر اشعه فرابنفش محافظت نموده و امکان ابتلا به ناخنک را کاهش ميدهد، همچنين ناخنک در مواردي همراه با احساس جسم خارجي در بيمار است و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشيد و يا گرد و غبار ممکن است ناخنک به وضعيت متورم و ملتهب متمايل شده و به تحريک و قرمزي چشم منجر ميگردد.
وي خاطرنشان کرد: معمولاً راهبرد درماني ناخنک بر اساس وضعيت ضايعه و ميزان شدت و علائم بارز در مبتلايان اتخاذ ميشود، استفاده از عينکهاي آفتابي استاندارد در پيشگيري و کاهش علائم ناخنک توصيه ميشود و تجويز اشک مصنوعي براي کاهش احساس جسم خارجي در چشم صورت ميپذيرد و کاربرد قطرههاي ضدالتهابي نيز براي کاستن از التهاب و تورم احتمالي در ناخنک رايج ميباشد و در مواردي که ناخنک به ايجاد اختلال در ديد فرد منجر شود و يا پلک زدن و استفاده از لنزهاي تماسي را در فرد دشوار سازد، به جراحي مبادرت ميشود.
وي در پايان گفت: متأسفانه امکان ايجاد مجدد ناخنک بعد از جراحي وجود دارد و براي اجتناب از اين وضعيت، تدابير ويژهاي در حين جراحي لحاظ ميگردد و قسمتي از بافت سطح چشم به محل ضايعه پيوند داده ميشود، ممکن است برداشتن ناخنک به ايجاد آستيگماتيسم در افراد منجر گردد، بنابراين در تصميم براي جراحي بايد محتاطانه و با شواهد کافي اقدام کرد.