سبزیجات آلوده، پای "عفونت لیستریایی" را به اصفهان میکشاند؟
ايمنا
بروزرسانی
ايمنا/ عفونت ليستريا يا ليستريوزيس نوعي بيماري مشترک ميان انسان و حيوان است که معمولا دراثرخوردن غذاهاي آلوده و از طريق باکتري "ليستريا منوسيتوژنز" وارد بدن انسان ميشود.
عفونت ليستريا (Listeria Infection) نوعي بيماري مشترک ميان انسان و حيوان است که معمولا دراثرخوردن غذاهاي آلوده و از طريق ” احتمال آلوده شدن سبزيجات و ميوه ها به باکتري ليستريا بسيار بالا است. از ديگر موارد انتقال بيماري مصرف فرآورده هاي گوشتي آلوده به باکتري ليستريا است. نتايج تحقيقاتي که در اکتبر ۲۰۱۰ انجام شده است، نشان مي دهد که انواع ماهي هاي دودي و ماهي هاي دريايي ماهي آزاد ميتواند آلوده به باکتري ليستريا باشد.“
باکتري "ليستريا منوسيتوژنز" وارد بدن انسان مي شود. اين بيماري در ايران ناشناخته است و اطلاعات کمي از حضور ليستريا مونوسيتوژنز در محصولات غذايي که در ايران مصرف مي شود وجود دارد. به گفته سازمان کنترل و پيشگيري از بيماري ها مهمترين روش انتقال اين باکتري از راه مواد غذايي است و سالانه حدود ۱۶۰۰ فرد در آمريکا به بيماري عفوني ليستريا مبتلا شده و ۲۶۰ نفر از آنها جان خود را از دست مي دهند. اين در حالي است که تمايل باکتري ليستريا مونوسيتوژنز به سيستم عصبي مرکزي باعث حاد شدن بيماري مي شود که معمولا ميزان مرگ و مير آن زياد است، به گونه اي که در موارد عفونت مواد غذايي ميزان مرگ و مير ۳۰ تا ۴۰ درصد و در افراد مستعد تا ۷۵ درصد هم گزارش شده است.
باکتري ليستريا به طور طبيعي در خاک و آب زندگي مي کند، بنابراين احتمال آلوده شدن سبزيجات و ميوه ها به اين باکتري بسيار بالا است. از ديگر موارد انتقال بيماري مصرف فرآورده هاي گوشتي آلوده به باکتري ليستريا است. نتايج تحقيقاتي که در اکتبر ۲۰۱۰ انجام شده است، نشان مي دهد که انواع ماهي هاي دودي و ماهي هاي دريايي ماهي آزاد ميتواند آلوده به باکتري ليستريا باشد. همچنين از آنجا که باکتري ليستريا، بو و رنگ مخصوصي ندارد، نميتوان فهميد ماهي به آن آلوده است يا نه. بنابراين تا حد امکان بايد از مصرف ماهيهايي که بوي آمونياک ميدهند خودداري کرد. اين نوع باکتري در دماي پايين رشد ميکند بنابراين احتمال تکثير آن پس از انجماد ماهي بيشتر است. همچنين دوره مسموميت با اين باکتري ممکن
” رات بيشتري دارد. باکتري ليستريا مونوسيتوژنز در زنان باردار معمولا باعث بيماري باکتريايي مشابه آنفولانزا مي شود که اگر درمان نشود، مي تواند به التهاب جفت و يا پرده آمنيوتيک، عفونت جنين و در نهايت سقط، به دنيا آمدن نوزاد مرده و يا تولد زودهنگام نوزاد منجر شود، زيرا اين باکتري قادر به عبور از جفت مي باشد “
است حتي ۲ ماه بعد از مصرف ماهي طول بکشد و از علايم بروز مسموميت ليستريايي مي توان به تب بالا، سردرد، مشکلات گوارشي و... اشاره کرد. به گفته دکتر جان پالسانو، استاد زيست شناسي دانشگاه سواني ايالت تنسي شير پاستوريزه نشده يکي ديگر از متهمان اصلي انتقال بيماري است.
عفونت ليستريا يا ليستريوزيس نوعي بيماري مشترک ميان انسان و حيوان است که معمولا دراثرخوردن غذاهاي آلوده و از طريق باکتري "ليستريا منوسيتوژنز" وارد بدن انسان ميشود.