تسنيم/ عضو انجمن تحقيقات طب سنتي ايران گفت: در مديريت بيماري ديابت تغيير سبک زندگي شامل رژيم مناسب، ورزش و مصرف داروهاي کاهنده قند خون بايد مدنظر قرار گيرد.
سوسن حفيظي عضو انجمن تحقيقات طب سنتي ايران درباره ديدگاه طب سنتي در زمينه بيماري ديابت اظهار داشت: ديابت يک بيماري متابوليک با تاثير بر متابوليسم گلوکز، چربي و پروتئين و يک مشکل بزرگ بهداشتي با شيوع رو به افزايش در جهان و مسبب عوارضي نظير نفروپاتي، نوروپاتي، رتينوپاتي و کوري است.
به گفته وي شيوع ديابت نوع 2 براي همه سنين در کل جهان در سال 2000 حدود 2،8 درصد بوده است. در حاليکه تخمين زده ميشود که اين رقم در سال 2030 به 4،4 درصد و تعداد کل مبتلايان به ديابت نوع 2 در سال 2030 به 366 ميليون نفر برسد.
اين عضو انجمن تحقيقات طب سنتي ايران اضافه کرد: در مديريت بيماري ديابت تغيير سبک زندگي شامل رژيم مناسب، ورزش و مصرف داروهاي کاهنده قند خون بايد مدنظر قرار گيرد.
حفيظي افزود: اگر چه داروهاي خواکي کاهنده قند خون و انسولين سنگ بناي درمان ديابت به شمار ميروند، ولي عوارض جانبي داروها، عدم توانايي کافي آنها در پيشگيري و کنترل مناسب عوارض بيماري و همچنين، کاهش اثربخشي داروها در طول زمان محققين را براي به بررسي روشهاي جديد و کشف راههاي مناسب تر براي کنترل بيماري و عوارض آن ترغيب ميکند.
وي عنوان کرد: پاسخ ناکافي به برخي از درمان هاي رايج ديابت موجب شده است، براين اساس در آمريکا حدود 3،6_2 ميليون نفر از روشهاي طب مکمل و جايگزين براي درمان ديابت استفاده کنند و از بين روشهاي مختلف طب مکمل براي درمان ديابت بيشترين توجه به درمانهاي گياهي و غذايي است.
اين عضو انجمن تحقيقات طب سنتي ايران بيان کرد: اگرچه تمام روشهاي درماني طب سنتي در گياه درماني خلاصه نميشود. اما گياهان جايگاه ويژهاي در نسخ درماني طب سنتي دارند. در تحقيقات جديد اثر بسياري از گياهان موجود در اين نسخ در کاهش قند خون در مدلهاي حيواني و در انسان مورد مطالعه قرار گرفته و اثرات کاهنده قندخون گزارش شده است.
حفيظي يادآور شد: اين مطالعه به منظور معرفي برخي از ترکيبات گياهي در طب سنتي ايران براي درمان ديابت از آنها نام برده شده است و همچنين، معرفي مطالعاتي که اثربخشي اين گياهان را در کاهش کلوکز خون مورد مطالعه قراردادهاند انجام شده است.
وي گفت: بحث ديابطيس (معادل ديابت) از کتب قانون، الاغراض الطبيه ، اکسير اعظم و طب اکبري مورد بررسي قرار گرفته است. درمان اين بيماري استخراج و درمانهاي خوراکي جدا و از ميان آنها ترکيباتي که در کتب بيشتر اشاره شده است، معرفي شدند.
اين عضو انجمن تحقيقات طب سنتي ايران افزود: ديابطيس يا ذيابطيس کلمه اي يوناني است که در کتاب طب سنتي براي توصيف علائمي مشابه بيماري ديابت به کار رفته است.
حفيظي ادامه داد: در بررسي انجام شده نام تعداد بسيار زيادي از گياهان در درمان بيماري ديابت به چشم ميخورند. برخي به شکل خوراکي در رژيم غذايي و برخي به عنوان دارو تجويز ميشوند. ترکيبات گياهي نيز هستند که به شکل موضعي يا بخور استفاده ميشوند.
وي چند ترکيب براي کاهش قند خون بيان کردند که ترکيب شماره يک به نام قرص گلنار معروف است و ترکيبي است از اقاقيا،گل محمدي، گلنار، صمغ عربي، کتيرا و اسفرزه؛ همچنين، ترکيب شماره 2: به نام قرص ديابيطس ناميده شده است که ترکيبي از تباشير، شيرين بيان، تخم خرفه، گشنيز، تخم حماض، گل ارمني، صندل سفيد، گلنار، سماق، صمغ عربي، آب خرفه، کاهو و انارترش است؛ ترکيب شماره 3 نيز ترکيبي از تباشير، صندل، خرفه، گشنيز خشک، تخم حماض، تخم کاهو، مغزتخم کاهو، صمغ عربي، گل ارمني و کافور رياحي است که البته بايد تذکر داد که ذکر اين گياهان دارويي صرفاً به منظور آشنايي است و مصرف آن بدون تجويز پزشک مجاز نيست.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar