باشگاه خبرنگاران/ قائم مقام وزير بهداشت گفت: گراني هزينه دندانپزشکي به بهانه گراني مواد دندانپزشکي توجيه مناسبي نيست.
دکتر ايرج حريرچي قائم مقام وزير بهداشت با اشاره به هزينههاي بالاي دندانپزشکي گفت: طبق آخرين آمارها حدود 18.5 درصد از هزينههاي پرداختي از جيب مردم تنها به خاطر هزينههاي دندانپزشکي است و اين درحالي است که حدود 40 درصد از مردم جامعه ما يعني 4 دهک از خدمات دندانپزشکي محروم هستند و دريافت خدمات دندانپزشکي در آنها فقط در حد کشيدن دندان است و واقعيت اين است که هر چه به دهکهاي بالا نزديک ميشويم،هزينهي پرداختي افزايش مييابد و حتي به 25 درصد هم ميرسد که اين رقم آمار بالايي در مقايسه با کل هزينهاي سلامت مردم است.
حريرچي در پاسخ به اين سوال که برخي از دندانپزشکان هزينهي بالاي دندانپزشکي را با گران بودن مواد دندانپزشکي توجيه ميکنند، تصريح کرد: مطالعات اقتصاد سنجي نشان ميدهد که در دندانپزشکي حداکثر موادي که مصرف مي شود 10 تا 12 درصد هزينه است و بقيه هزينه که گرفته ميشود هزينههاي جانبي و دستمزد پزشک است.
وي افزود: متاسفانه به ازاي هر ايراني 13 دندان کشيده، خراب يا پوسيده داريم که اين شاخص خوبي نيست و راه حل اين است که ابتدا براي فرزندان و دانش آموزان اقدامات پيشگيرانه انجام دهيم که اين کار در سال گذشته انجام شده و امسال طرح فلورايد دانش آموزان به اتمام ميرسد.
وي با بيان اين مطلب گفت: اقدام بعدي مربوط به افرادي است که به دليل عدم پيشگيري وضعيت دنداني مناسبي ندارند که درمان آنها بايد مطابق با استطاعت مردم فراهم شود.
قائم مقام وزير بهداشت درخصوص پوشش بيمهاي خدمات دندانپزشکي گفت: وزارت رفاه در حال انجام اقداماتي در اين زمينه است که وزارت بهداشت نيز بررسيهايي صورت دهد و تعرفه گذاريها از طرف دولت نهايي شوند تا هزينههاي دندانپزشکي از اين نابساماني خارج شوند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد