نماد آخرین خبر

تغذیه/ آیا خرما برای دیابتی ها مضر است؟

منبع
سلامت نيوز
بروزرسانی
تغذیه/ آیا خرما برای دیابتی ها مضر است؟
سلامت نيوز/ بسياري از افراد علاقه‌اي به خوردن خرما ندارند، چون فکر مي‌کنند که خرما باعث افزايش سطح قند خون مي‌شود. خوش‌بختانه مطالعات متعددي تا به امروز ثابت کرده‌اند که چنين تصوري کاملا اشتباه است. بسياري از افراد علاقه‌اي به خوردن خرما ندارند، چون فکر مي‌کنند که خرما باعث افزايش سطح قند خون مي‌شود. خوش‌بختانه مطالعات متعددي تا به امروز ثابت کرده‌اند که چنين تصوري کاملا اشتباه است. براساس گزارشي که Nutrition Journal در سال ۲۰۱۱ ميلادي ارائه کرد، حتي مصرف خرما (کالري خرما چقدر است؟) براي بيماران مبتلا به ديابت هم مضر نيست. اين مطالعه نشان مي‌دهد که خرما علي‌رغم قند طبيعي زيادي که دارد،‌ از شاخاص گلايسميک پاييني برخوردار است و سطح قند خون را بعد از خوردن افزايش نمي‌دهد. با اين‌حال اگر به بيماري ديابت مبتلا هستيد، بهتر است قبل از اضافه کردن خرما به رژيم غذايي حتما با پزشک مشورت کنيد. خرما سرشار از فيبر است که به پايين آوردن سطح کلسترول خون کمک مي‌کند و از ابتلا به چاقي،‌ بيماري قلبي و سرطان کولورکتال جلوگيري مي‌کند. گزارش Critical Reviews in Food Science and Nutrition در سال ۲۰۰۸ ميلادي نشان داد که فيبر موجود در خرما، نوعي فيبر نامحلول است که به چربي‌ها و کلسترول مي‌چسبد و آن‌ها را از بدن خارج مي‌کند. گزارش ديگري از Journal of Agricultural and Food Chemistry در سال ۲۰۰۹ ميلادي نشان داد که مصرف خرما مي‌تواند سطح تري‌گليسيريد را ۸ تا ۱۵ درصد کاهش دهد. کاهش سطح تري‌گليسيريد مي‌تواند خطر سخت شدن رگ‌هاي خوني و بروز سکته مغزي و حمله قلبي را کم‌تر کند. منبع:livestrong با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد