الو دکتر/ اين ميوه داراي خاصيت تقويتکنندهي معده و التيام ورم روده و مقوي قلب، ضدنفخ، ادرارآور، قاعدهآور و خلطآور است و نقش موثري در بهبود بيماريهاي ريوي دارد.
به در طب سنتي
از نظر طب قديم ايران بهِ شيرين، گرم و تر و بهِ ترش، سرد و خشک است. روغن به، سرد و تر و قابض و به دانه سرد و تر است.
* به تقويت کننده قلب است.
* ادرار آور است.
* نرم کننده سينه است.
* مقوي معده و دستگاه هاضمه است.
* قابض است.
* خونريزي را بند ميآورد.
* بهِ ترش مسهل است.
* بهِ ترش براي تنگي نفس مفيد است.
* بهِ ترش استفراغ را بند ميآورد.
* اسهالهاي ساده و اسهال خوني را درمان ميکند.
* به، بهترين و مفيدترين ميوه براي مسلولين است.
* خونريزي از رحم را متوقف ميکند.
* اثر مفيد روي بواسير درد.
* براي هضم غذا مفيد است
خواص به دانه
* داخل ميوهي «به» دانههايي به رنگ قهوهاي يا قهوهاي تيره وجود دارد. اين دانهها منبع بسيار خوبي از موسيلاژ (لعاب) هستند و حدود 20 تا 22 درصد وزن دانه را لعاب روي آن تشکيل ميدهد.
* دانههاي «به» به دليل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط ها، سرفه و گرفتگي صدا نقش بسزايي دارند.
* به علاوه، آنها در مصارف صنعتي نيز مورد استفاده قرار ميگيرند به طوري که از لعاب اين دانه در محصولات آرايشي و مجعد کردن موها استفاده ميشود. البته يکي ديگر از موارد مصرف لعاب دانه «به» آهار دادن پارچههاي گرانقيمت است.
* به دانه داراي خواص ضدباکتريايي قوي است. مي توانيد از آن براي رفع بوي بد دهان، گلو درد و آفت هاي دهان استفاده کنيد.
* لعاب به دانه به درمان سوختگي کمک مي کند و مي توانيد آن را روي جاي سوختگي بماليد.
* لعاب موجود در به دانه به رفع گلو درد و سرفه هاي خشک کمک مي کند.
* به دانه باعث کاهش وزن هم مي شود زيرا چربي، کالري و نمک کمي دارد. از طرف ديگر، به دانه سرشار از فيبر و ويتامين C است که هر دو به کنترل وزن کمک مي کنند. زماني که آن را به غذايي اضافه مي کنيد، طعم خوبي به آن مي دهد.
* به دانه سيستم گوارش را نيز تقويت مي کند. به دانه براي درمان زخم معده مفيد است، يبوست و اسهال را برطرف مي کند و به اين ترتيب، به گوارش بهتر کمک مي کند که اين به دليل فيبر موجود در آن است.
* نکته ي جالب ديگر اين است که زماني که با مواد غذايي ترکيب مي شود، به گوارش آن ها کمک مي کند؛ به عنوان نمونه، اگر به گوشت اضافه شود، باعث گوارش پروتئين مي شود.
* مصرف به دانه احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد. به دانه حاوي پکتين است که کلسترول خون را پايين مي آورد. به دانه به استحکام بيشتر رگ ها و جلوگيري از تصلب شراين کمک مي کند و مي تواند فشار خون را کاهش دهد.
* به دانه خاصيت ديگري هم دارد و آن مبارزه با سرطان است. سرطان معمولاً در اثر فعاليت رايکال هاي آزاد به وجود مي آيد. به دانه حاوي آنتي اکسيدان هاي خاصي است که با اين راديکال هاي آزاد سرطان زا مقابله مي کنند.
طرز استفاده از به دانه
* براي مصرف به دانه ميتوانيد يک قاشق چايخوري از دانههاي آن را کمي در آب خيس و سپس استفاده کنيد.
* همچنين ميتوانيد چند «دانه به» روي زبان قرار دهيد و لعاب آن را ظرف چند دقيقه بمکيد.
* جوشاندهي دانه به: 30 گرم به دانه را در يک ليتر آب جوش ريخته و آنقدر بجوشانيد تا به صورت ژله در آيد.
نکته: دانهي به را هرگز نجويد
توجه داشته باشيد که دانه «به» را بايد فقط به طريقي که گفته شد، مصرف کرد و هرگز نبايد آن را به صورت لهشده يا خردشده، جوشاند و خورد، زيرا با اين کار، موادي به نام آميگدالين در «دانه به» تجزيه (هيدروليز) ميشوند و اسيد سيانيوريک توليد ميکنند که اسيدي خطرناک است. با مکيدن يا خوردن دانه به، لعاب از روي آن جدا و دانه بدون هيچ تغييري دفع ميشود. در اين صورت خطر توليد اسيد سيانيوريک وجود ندارد، اسيد سيانيوريک فقط با له يا خرد شدن دانه در محيط معده توليد ميشود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد