بيتوته/ چاي خربزه تلخ در آفريقا، آسيب و آمريکاي لاتين شهرت زيادي دارد چون ثابت شده است که مصرف آن ميتواند به کاهش ميزان قند خون در افراد مبتلا به ديابت تأثير دارد. اثر اين ماده غذايي به گونه اي است که آن را «انسولين گياهي» ناميده اند.
خربزه تلخ نوعي کدوي مناطق حاره اي است که اغلب به صورت چاي مصرف مي شود. خواص فوق العاده اين ماده غذايي به پيشگيري و مقابله با انواع مشکلات مربوط به سلامتي مؤثر عمل مي کند. چاي خربزه تلخ در آفريقا، آسيب و آمريکاي لاتين شهرت زيادي دارد چون ثابت شده است که مصرف آن ميتواند به کاهش ميزان قند خون در افراد مبتلا به ديابت کمک کند. اثر اين ماده غذايي به گونه اي است که آن را «انسولين گياهي» ناميده اند. البته با وجود تمام فوايد خربزه تلخ براي پيشگيري از عدم تعادل قند خون نبايد فراموش کرد که مصرف زياد آن باعث بروز عوارض جانبي نيز مي شود به همين دليل اين نوع خربزه بايد تحت نظر پزشک مصرف شود.
چرا چاي خربزه تلخ براي مقابله با ديابت مفيد است؟
مصرف چاي خربزه تلخ براي درمان و يا پيشگيري از اختلالات مربوط به قند خون مانند ديابت مؤثر است. ميزان بالاي آنتي اکسيدان هاي موجود در خربزه تلخ باعث کاهش ميزان قند خون مي شود و اين مسئله براي بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 کمک کننده و دلگرم کننده است. محققان به اين نتيجه رسيده اند که خربزه تلخ به بهبود مشکلات متابوليکي کمک مي کند چون مي تواند به سوخت و ساز گلوکز کمک کند.
خاصيت گياه خربزه تلخمصرف چاي خربزه تلخ براي درمان و يا پيشگيري از اختلالات مربوط به قند خون مانند ديابت مؤثر است
چرا چاي خربزه تلخ به مقابله با سرطان کمک مي کند؟
بعد از مطالعات زياد در خصوص تأثير چاي خربزه سياه روي سرطان مشخص شده است که اين گياه حاوي خواصي است که مانع از رشد سلولهاي سرطاني بخصوص سرطان سينه مي شود.
نتايج پژوهشي که در مجله Cancer Research به چاپ رسيده است نشان مي دهد که عصاره خربزه تلخ به دليل دارا بودن آنتي اکسيدان زياد مي تواند روند رشد سلولهاي سرطان زا را مسدود کند. آنتي اکسيدان ها از سلولهاي بدن مراقبت کرده و آسيب هاي ناشي از راديکال هاي آزاد را کاهش مي دهند. بهتر است بدانيد که اين راديکال هاي آزاد به واسطه آلودگي هوا، تغذيه نامناسب، سموم محيطي و مصرف سيگار و غيره وارد بدن شده و به سلول ها آسيب وارد مي کنند.
نتايج پژوهش ديگري که دانشگاه کلرادو انجام شده است نشان مي دهد که دوز خاصي از خربزه تلخ در موش هايي که از سرطان رنج مي بردند مؤثر عمل کرده و بدون ايجاد عوارض جانبي باعث کاهش 64 درصدي تومورهاي پانکراس شده است. در نهايت اينکه ميزان بالاي آنتي اکسيدان هاي موجود در خربزه تلخ باعث افزايش فعاليت دستگاه ايمني بدن شده و در واقع بدن را تقويت مي کند.
عوارض جانبي ناشي از مصرف چاي خربزه تلخ
چاي خربزه تلخ براي خانمهاي باردار مورد منع مصرف دارد. چون برخي از ترکيبات آن مي تواند باعث سقط جنين شود. همچنين مصرف چاي خربزه تلخ به مدت طولاني باعث افزايش خطر التهاب کبد مي شود. گرچه اين چاي به بافت هاي کبدي آسيب نمي رساند اما مصرف زياد و طولاني مدت آن باعث افزايش توليد آنزيم هاي کبدي شده و باعث ايجاد مشکلات سلامتي مانند تصلب شرايين و سختي رگهاي خوني مي شود.
از ديگر عوارض جانبي اين ماده غذايي مي تواند به بروز حالت تهوع، استفراغ، اسهال و زخم معده مي شود. اين چاي همچنين براي کودکان سمي است و بايد با نظارت يک متخصص مصرف شود.
يادتان باشد که مصرف بي رويه و غيرمنطقي خربزه تلخ باعث ضربان قلب نامنظم، سردرد، کاهش باروري و حساسيت عضلاني مي شود.
خاصيت گياه خربزه تلخ
چاي خربزه تلخ براي خانمهاي باردار منع مصرف دارد و باعث سقط جنين مي شود
روش تهيه چاي خربزه تلخ
براي تهيه چاي خربزه تلخ لازم است که يک ليتر آب بجوشانيد و يک تا دو قاشق پودر خربزه تلخ به آن اضافه کنيد. اجازه دهيد به مدت 6 تا 10 دقيقه استراحت کند و سپس مصرف کنيد. يک انتخاب ديگر براي مصرف اين ماده غذايي مصرف آن به صورت قرص است. در هر صورت لازم است که با يک متخصص طب سنتي يا عطار مشورت کنيد.
خواص ديگر خربزه تلخ
خربزه تلخ يک منبع خوب آنتي اکسيدان ها مانند آلفا-کاروتن، بتا-کاروتن، لوتئين و زآگزانتين است. اين ماده غذايي همچنين حاوي ميزان قابل توجهي ويتامين A است که با ديگر آنتي اکسيدان هاي موجود در آن از بدن در برابر راديکال هاي آزاد محافظت کرده و مانع از پيري زودهنگام يا ديگر بيماري ها مي شود.
مصرف متعادل خربزه تلخ باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش مي شود. چون باعث تحريک هضم غذا شده و حرکت مواد غذايي به سمت روده ها را سرعت مي دهد. به همين دليل خربزه تلخ براي رفع مشکلاتي مانند يبوست و سوءهاضمه مؤثر است. در کشور هند، خربزه تلخ شهرت زيادي در مقابله با عفونت ها، مشکلات پوستي و حتي تبخال دارد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد