بيگ بنگ/ همه مان مي دانيم که غلات خالص (طبيعي) سالم تر از غلات اصلاح شده اند و فوايد سلامتي زيادي را به همراه دارند. بر طبق يافته ها، رژيم غذايي غني از غلات خالص خطر ابتلا به چند بيماري را کاهش مي دهد: مثل بيماري قلبي، ديابت نوع دو، چاقي و برخي اشکال سرطان.
آرد گندم، برنج قهوهاي، آرد جو و ذرت حاوي سبوس غني از فيبر، تخم جوانه مغذي و درون دانه هاي نشاسته دار هستند که همگي جزٔ بخش هاي طبيعي و مفيد براي سلامتي اند. اما غلات اصلاح شده آرد سفيد به هنگام فرآوري، ويتامين ها، مواد معدني و فيبرشان را از دست مي دهند. در زير به عواملي اشاره مي شود که چرا اين مواد غذايي در فعاليت هاي ضد سرطاني موثر واقع مي شوند:
فيبر رژيمي
فيبر رژيمي که در غلات يافت مي شود، کمک شاياني به کاهش يبوست و ساير مشکلات گوارشي مي کند؛ همچنين، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي، ديابت و بعضي سرطان ها را پايين مي آورد. اين فيبر مي تواند در کنترل وزن هم نقش مثبتي ايفا کند.
نشاسته مقاوم
نوعي کربوهيدرات که بدن انسان آن را هضم نمي کند ولي به حفظ وزن بدن کمک مي کند. تحقيقات نشان مي دهد که نشاسته مقاوم مي تواند مقاومت بدن را در برابر سرطان راست روده افزايش دهد. نشانسته مقاوم در غلات، سيب زميني، برنج و موزهاي سبز و نارس وجود دارد.
پلي فنول ها
پلي فنول ها در غلات يافت مي شوند، مثل فنوليک اسيد و فلاوونوئيد ها. اينها نقش مهمي در در حفظ سلامتي و تندرستي انسان ايفا مي کنند. برخي از پژوهش ها بر مفيد بودن پلي فنول ها در پيشگيري از سرطان مهر تاييد زدهاند. پلي فنول ها بيشتر در ترکيبات غلات و حبوبات، ميوه ها، سبزيجات، قهوه، چاي، آجيل و … وجود دارد.
آنتى اکسيدان ها
بر اساس يافته هاي چندين پژوهش، آنتي اکسيدان ها مي توانند از آسيب هاي وارد آمده توسط مولکول هاي مخرب در اثر سرطان جلوگيري بعمل آورند. مواد غذايي غني از آنتى اکسيدان ها طيف وسيعي از فوايد سلامتي را به ارمغان مي آورند که اين فوايد شامل قلب، مغز و چشم ها مي شود. مهمتر از همه، به کند شدن روند پيري کمک مي کنند.
ليگنان ها
گروه بزرگي از ترکيبات شيميايي که در مواد غذايي گياهي مثل بذر کتان، دانه کنجد و دانه هاي کدو تنبل و گندم سياه يافت مي شوند. مطالعات از نقش ليگنان ها در پيشگيري از برخي سرطان ها حمايت کردهاند.
ساپونين ها
اين ترکيبات گياهي به خاطر خاصيت هاي ضد سرطاني شان مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
فيتيک اسيد
اين ماده در بقولات از جمله: غلات، نخود، لوبيا، باقلا، عدس، ماش و … وجود دارد و به منظور بررسي خاصيت شان در پيشگيري از سرطان مطالعه مي شوند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد